Doel van voorhuwelijkse counseling: wat u kunt verwachten

Vooruitgang op het werk

Het huwelijk is een opwindende en – laten we het toegeven – uitdagende fase van ons leven.

Het opbouwen van een toekomst die verweven is met die van iemand anders is intimiderend. Maar als je je leven doorbrengt met een partner, iemand die je helpt je veilig en geliefd te voelen, zijn alle ups en downs de moeite waard.

Niet elke verloving heeft een happy end; het echtscheidingspercentage voor Amerikaanse huwelijken bedraagt ​​zelfs 44%. Maar het aantal echtscheidingen blijft dalen nu echtparen manieren vinden om een ​​gezond huwelijk te laten voortduren.

Soms is er een helpende hand nodig om u op een plek te krijgen waar u en uw partner een aanstaande verbintenis met vertrouwen kunnen benaderen. Professioneel advies in de vorm van counseling voor het huwelijk kan u en uw partner helpen realistische verwachtingen te scheppen om uw relatie sterk te houden voor – en na – het altaar.

Verloofde paren hebben net zoveel steun nodig bij de voorbereiding op het huwelijk als ieder ander die een belangrijke levensverandering ondergaat. De periode vóór het huwelijk gaat gepaard met romantische huwelijksverwachtingen die de visie van een koppel op de toekomst kunnen vertroebelen. Dit zijn normale facetten van elke relatie, maar om met compassie en gratie door deze gevallen te navigeren, is begrip en oefening vereist.

Het doel van counseling voor het huwelijk is om gesprekken te vergemakkelijken over problemen die u in het huwelijksleven kunt tegenkomen – over onderwerpen als financiën, carrière en kinderen – om ervoor te zorgen dat u vanaf dag één op één lijn zit. Deze gesprekken zullen u helpen potentiële conflicten te identificeren en u de vaardigheden bijbrengen om deze aan te pakken voordat ze hun tol eisen van uw aanstaande huwelijk.

homopaar-zit-op-hun-bed-met-hun-laptop-en-papierwerk-doel-van-voorhuwelijkse-counseling

Voordelen van voorhuwelijkse counseling

Er gaat veel hard werk zitten in een succesvol huwelijk en het zoeken naar advies voordat jullie in het huwelijksbootje stappen, kan jou en je partner voorbereiden op succes op de lange termijn en een gezonde relatie.

Voorhuwelijkse counseling is wanneer een counselor een verloofd stel helpt een realistisch perspectief op hun gezamenlijke toekomst te ontwikkelen. Deze counselors geven echtparen vaak de nodige vaardigheden om hun relatie aan te passen en te verbeteren naarmate deze vordert.

De resultaten van voorhuwelijkse counseling variëren van paar tot paar, afhankelijk van de uitdagingen die ze proberen aan te pakken. Maar de voordelen van voorhuwelijkse counseling kunnen het volgende omvatten:

 • Een gezonde kijk op het huwelijk vinden. Het is gemakkelijk om verwikkeld te raken in een geromantiseerd beeld van hoe je denkt dat het huwelijksleven eruit zou kunnen zien. Voorhuwelijkse counseling kan u helpen sterkere verwachtingen over uw leven samen te ontwikkelen en die verwachtingen in de realiteit te verankeren.

  U onderzoekt uw relatie met een realistische en meelevende lens, in plaats van teleurgesteld te zijn dat uw toekomstige partner zich niet houdt aan oneerlijke en niet-gecommuniceerde ideeën over een partnerschap op lange termijn.

 • Het identificeren van potentiële uitdagingen in uw relatie. Soms doen zich in een huwelijk uitdagingen voor die de relatie kunnen laten ontsporen, zoals financiële stress of een slechte balans tussen werk en privéleven. Een adviseur kan u helpen potentiële landmijnen te herkennen en u ondersteunen bij het verkrijgen van de hulp die u nodig heeft om de problemen op te lossen.

Paar-begroeting-senior-ouders-aan-voordeur-doel-van-voorhuwelijkse-counseling

 • Erkennen hoe familie uw partnerschap kan beïnvloeden. De huizen waarin u en uw partner zijn opgegroeid, vormen wat u van een huwelijk verwacht. Zelfs als jij en je toekomstige kind zijn opgegroeid met vergelijkbare waarden, zullen de verschillen in je gezin van invloed zijn op hoe je naar financiën, huishoudelijke verantwoordelijkheden, kinderen en meer kijkt.

  Een adviseur kan u helpen potentiële conflictpunten te identificeren en u de kunst van het compromis leren om een ​​gezond, gelukkig huis op te bouwen dat aan uw beide behoeften voldoet.

 • Ik help je je gevoelens te delen. Hoe dicht u ook bij uw toekomstige partner staat, het delen van uw emoties, vooral de negatieve, kan een uitdaging zijn. Counselors kunnen je leren je op je gemak te voelen door kwetsbaar te zijn en allerlei soorten emoties uit te wisselen.
 • Prioriteiten ontdekken voor uzelf en uw huwelijksleven. Counseling omvat veel introspectie en analyse. Je leert nieuwe dingen over je partner terwijl je dingen over jezelf ontdekt, zoals wat belangrijk voor je is in een relatie.

  Deze kennis zal u helpen gezonde grenzen te stellen, potentiële conflictgebieden te identificeren en uw verwachtingen en verlangens voor uw huwelijksleven uit te drukken.

De voordelen van voorhuwelijkse counseling kunnen uw relatie verdiepen en uw huwelijk een solide basis van vertrouwen en begrip geven om moeilijke tijden door te komen. Met de hulp van een professional bent u uitgerust om uitdagingen het hoofd te bieden op een manier die uw verbinding versterkt. Van financiële doelstellingen tot fysieke intimiteit, zij begeleiden u en uw partner naar grenzen die aansluiten bij uw beide behoeften.

Soorten voorhuwelijkse counseling

Er zijn drie verschillende scholen voor relatietherapie. Sommige counselors zullen vasthouden aan één type therapie, terwijl anderen verschillende therapeutische stijlen zullen integreren in een programma op maat voor elk koppel, gebaseerd op hun behoeften.

Uw voorhuwelijkse vertrouwenspersoon kan een beroep doen op:

 • Emotioneel gerichte therapie (EFT). Dr. Sue Johnson en Les Greenberg ontwikkelden deze kortetermijnvorm van counseling om de band tussen partners te versterken. Het richt zich op communicatieve vaardigheden en het creëren van een veilige emotionele band, zodat echtgenoten uitdagingen kunnen overwinnen die geworteld zijn in emotiegerelateerde problemen.
 • Psychodynamische relatietherapie. Deze vorm van counseling helpt paren bij het identificeren en aanpakken van factoren zoals het verlangen naar genegenheid, de angst om in de steek te worden gelaten of het leed dat voortkomt uit afkeuring. Partners zullen leren elkaar te begrijpen en te accepteren, terwijl ze vaardigheden ontwikkelen om conflicten op te lossen die voortkomen uit een positie van liefde en waardering.
 • Gottman-methode. Gemaakt door Drs. John en Julie Gottman maakt de Gottman-methode gebruik van diepgaande analyses om potentiële conflictgebieden te beoordelen en aan te pakken. Het doel is om de vriendschapsbanden te versterken, de intimiteit te vergroten en probleemoplossende vaardigheden op te bouwen om een ​​sterkere relatie te creëren.

Gelukkig-stel-planning-en-ontwerp-van-hun-toekomstige-huis-doel-van-voorhuwelijkse-counseling

Ongeacht welke therapieschool u en uw toekomstige echtgenoot kiezen, de effectiviteit van voorhuwelijkse counseling hangt af van uw relatie met een hulpverlener. Neem de tijd om kandidaten te interviewen en vragen te stellen om er zeker van te zijn dat ze bij u passen.

Zorg ervoor dat zij uw individuele waarden respecteren en zich zullen concentreren op de gebieden van uw relatie die werk vereisen. Als een van jullie zich ongemakkelijk voelt bij deze persoon, luister dan naar elkaars instincten en zoek een andere therapeut.

Vergeet niet dat er opties zijn als het gaat om relatietherapie. Als er geen één-op-één therapie met een erkende voorhuwelijkse adviseur beschikbaar is, kunt u mogelijk toegang krijgen tot workshops en seminars die aan uw behoeften voldoen.

Wat kunt u verwachten van voorhuwelijkse counseling?

Voorhuwelijkse counselingprogramma’s variëren van professional tot professional. Ongeacht de individuele processen moeten therapiesessies voor u en uw toekomstige echtgenoot een veilige ruimte zijn om openlijk uw zorgen over het leven na uw trouwdag te uiten.

U en uw partner kunnen beginnen met individuele counselingsessies voor het huwelijk, zodat uw therapeut u kan leren kennen voordat hij met u als koppel in contact komt. Het kan zijn dat u zelfs een vragenlijst moet invullen om te beoordelen of u met uw partner compatibel bent op het gebied van verschillende onderwerpen, waaronder geld, ouderschap, spiritualiteit, carrière en gezinskwesties.

Zodra ze u samenbrengen voor gezamenlijke begeleiding, zal uw vertrouwenspersoon u en uw aanstaande echtgenoot helpen de sterke en zwakke punten als partners bloot te leggen. Je onderzoekt de aannames die jullie allebei hebben over je leven als getrouwd stel en beoordeelt de bredere kwesties die van invloed zijn op jullie relatie.

Uw hulpverlener zal ook met u samenwerken om een ​​gereedschapskist te ontwikkelen waarmee u de onvermijdelijke conflicten van het leven samen het hoofd kunt bieden. Dit omvat waarschijnlijk effectieve communicatie- en probleemoplossende vaardigheden, het vermogen om grenzen te stellen, compromissen te sluiten en meer. Aan het einde van je sessies verlaat je je programma met meer voorbereiding om als een verenigd front door de wereld te navigeren.

Echtpaar-dansen-in-residentiële-woonkamer-doel-van-voorhuwelijkse-counseling

Begin het huwelijksleven op de juiste manier

Het huwelijk is een levenslange verbintenis die dezelfde zorg en voorbereiding verdient als elke andere serieuze verandering. We hoeven niet te wachten tot er zich problemen voordoen voordat we hulp zoeken in onze relaties. Dat is het doel van counseling voor het huwelijk: het aangaan van potentiële problemen voordat ze uit de hand lopen, kan toegewijde partnerschappen op weg naar succes zetten.

Met de hulp van een vertrouwde voorhuwelijkse adviseur kunt u er zeker van zijn dat u gaat trouwen met iemand die graag aan uw zijde wil blijven staan, ongeacht met welke uitdagingen u beiden te maken krijgt.