Deze vier gratis online cursussen helpen je aan een baan met een salaris van 2.600 euro

Nieuws

Nieuwe gratis online cursussen voor mijprofessionele vaardigheden verbeteren in de programmeersector. Dit is een beroep dat steeds meer vacatures kent als gevolg van de digitalisering en de groei van nieuwe informatietechnologieën. De arbeidsomstandigheden zijn zeer goed en verlopen via een salaris dat hoger kan zijn dan 2.600 eurowat een programmeur in Spanje gemiddeld zou kunnen verdienen, volgens de gegevens van Glassdoor.

Deze training wordt kosteloos voor de student aangeboden door het Orange Digital Center, dat interessante voorstellen heeft om het cv te verbeteren bij het solliciteren naar een sollicitatiegesprek in welk gespecialiseerd bedrijf dan ook. Iets dat deze e-learningoptie aantrekkelijker maakt, is dat het niet nodig is om kennis te hebben van programmeren of eerdere ervaring te hebben met het gebruik van computers, omdat deze cursussen vanaf een zeer laag niveau beginnen, vrijwel helemaal opnieuw.

Gratis cursussen om je CV te verbeteren

Bedrijven worden steeds veeleisender als het gaat om de professionele vaardigheden en kwalificaties. Om deze reden eisen ze dat dit in het curriculum aanwezig is trainingslessen die belangrijke kennis over het onderwerp ondersteunen. Het geval van programmeurs is een duidelijk voorbeeld. Orange geeft de mogelijkheid om een ​​opleiding in de sector te volgen aan zowel werkzoekenden als degenen die hun baan willen verbeteren door op zoek te gaan naar nieuwe kansen.

Eerste stappen in programmeren: introductie tot Arduino

Deze cursus wordt kosteloos georganiseerd door Oranje Digitaal Centrum Het is online en duurt 5 uur. De inschrijvingsperiode is permanent open. Het wordt gegeven in het Spaans en wordt gegeven door Carlos Yeray Lobato en David Vidal. De inhoud die aan bod komt zijn de basiscomponenten, de programmeeromgeving, de basisprogrammering en het gecontroleerde circuit.

Blokprogrammering: Scratch

Een andere gratis online cursus waar je nu voor kunt kiezen is ‘Inleiding tot Scratch: eerste stappen in programmeren’, met een duur van 5 uur. Studenten kunnen de verschillende tools, de Scratch-gemeenschap, de editor en het programmeren bestuderen. Je kunt de lesgids ook gratis downloaden.

Creatie van mobiele applicaties

Degenen die aan deze cursus deelnemen, krijgen toegang tot de wereld van applicaties voor telefoons en mobiele apparaten. Uiteindelijk zullen ze er zelfs een kunnen maken en lanceren. De cursus duurt 5 uur en binnen deze periode wordt de volgende inhoud behandeld: Wat is App-uitvinder? en een analyse van het platform, evenals de tools om een ​​App te ontwerpen en te kunnen delen.

Inleiding tot digitaal ontwerp

De cursussen in dit aspect zijn gericht op ontwerpen in twee gebieden, vector of tweedimensionaal en driedimensionaal, met toegang tot verschillende hulpmiddelen. De duur bedraagt ​​80 tot 100 uur en het is een Massive Open Online Course (MOOC). Het bestaat uit 84 lessen. Het heeft twee hooggekwalificeerde leraren, zoals Adam Jorquera en Agustín Arroyo.

Zo meldt u zich aan voor een gratis Orange-cursus

Om je in te schrijven voor een van de cursussen die door Orange Digital Center worden aangeboden, moet je hun website bezoeken en op ‘Kies je eigen avontuur’ klikken of naar beneden gaan naar ‘Populaire cursussen’. Daarnaast zie je talks met interessante inhoud die de training compleet maken.