Deze vrouwelijke coaches waren vastbesloten om het glazen plafond te doorbreken

Vooruitgang op het werk

Zouden vrouwen zichzelf in de weg staan ​​van een professionele carrière? In ieder geval is het vanuit deze observatie dat sommigen ervoor hebben gekozen om professionele coaches te worden. Ze willen managers en senior executives helpen hun angsten te overwinnen en niet langer te twijfelen aan hun plaats binnen het bedrijf.

Ex-bedrijfsleiders

Nathalie Antonio Giraud, oprichter van Rêv’Elle Coaching, bracht het eerste deel van haar professionele carrière door in het buitenland, in marketing- en verkoopfuncties, binnen multinationals: “Het was goed, maar ik vond het niet per se leuk. “, Vertrouwt ze achteraf toe . Nadat ze het slachtoffer was geworden van morele intimidatie, nam ze een pauze van vijf jaar om na te denken. In de loop der jaren volgde ze een opleiding in neurolinguïstisch programmeren, beeldende therapie en werd uiteindelijk coach. Net als zij had Goretty Ferreira, oprichter van het Agency for Women’s Entrepreneurship, een eerste leven in financiën, in managementfuncties of binnen uitvoerende comités: “Ik heb altijd aandacht besteed aan de plaats van vrouwen in de samenleving en in de professionele wereld”, ze opmerkingen.

Hun credo voor beiden: een persoonlijke en professionele aanpak combineren. Jezelf leren kennen, jezelf begrijpen, je emoties en je grenzen beheersen, moeten je helpen vooruitgang te boeken in je relatie met anderen en de ontwikkeling in het bedrijf te vergemakkelijken.

“Deconstrueren om opnieuw op te bouwen”

“Nu ik heb meegemaakt wat de vrouwen die ik begeleid doormaken, begrijp ik beter wat ze voelen”, benadrukt Nathalie Antonio Giraud. “Business schools geven ons een zeer masculiene en agressieve visie op zakendoen. Maar vrouwen zijn intuïtief en hebben subtiliteit nodig om zichzelf naar voren te laten komen”, vervolgt ze. Een standpunt geïllustreerd door Goretty Ferreira: “ Ik coachte een manager die dacht dat ze er niet bij hoorde omdat ze gewoon een tiranniek managementmodel aannam dat in tegenspraak was met wie ze werkelijk was.

Als vrouwen subtiliteit nodig hebben, komt dat omdat ze veel affectie in hun werk investeren: “Vrouwen hebben de neiging om geen grens te stellen tussen het persoonlijke en het functionele”, legt Cécile Gubler uit, een executive bij Total die coaching gebruikte. “De twee werken op elkaar in”, voegt ze eraan toe. In mijn geval heeft kritiek op mijn werk of agressiviteit tegen mijn functie mij persoonlijk geraakt en kan dit ertoe leiden dat ik abnormaal gedrag ga vertonen in de professionele omgeving”. Inderdaad, wie zou niet verbaasd zijn als een manager in tranen uitbarst voor zijn team? “Je moet kunnen deconstrueren om te kunnen herbouwen”, legt Goretty Ferreira uit. Om dit te bereiken richt deze coach haar werk op het begrip emotie: “Accepteren, benoemen, begrijpen en weten hoe te reageren op iemands emoties om te voorkomen dat ze onze rede en ons gedrag overnemen”concludeert ze.