De vakbonden van het ministerie van Financiën roepen op tot een nieuwe mobilisatie en dreigen met een staking

Nieuws

CSIF en de rest van de vakbonden met vertegenwoordiging in de BelastingdienstSIAT, UGT, CCOO en CIG hebben het AEAT-personeel opgeroepen voor een nieuwe mobilisatie volgende 19 juni, voor de speciale delegaties in de hoofdsteden van de autonome gemeenschappen. Het doel blijft de verbetering van de arbeids- en salarisomstandigheden van deze arbeiders en, zoals CSIF in een verklaring heeft uitgelegd, gaan ze de arbeidersvergaderingen intensiveren om Bestudeer de oproep tot staking.

De aankondiging valt samen met de tweede dag waarop een vertegenwoordiging van afgevaardigden op het hoofdkantoor in Madrid wordt opgesloten, “vanwege het gebrek aan politieke wil van de kant van de staatssecretaris van Financiën” om om de tafel te zitten en over deze verbeteringen te onderhandelen. De delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van bovengenoemde vakbonden en had dezelfde donderdag een ontmoeting met de algemeen directeur van de AEAT, Soledad Fernández.

Met betrekking tot deze bijeenkomst is voor CSIF bevestigd “de gebrek aan bereidheid van de organisatie om onderhandelingen te starten, maar biedt economische en politieke garanties.” Om deze reden hebben ze meegedeeld dat de opsluiting zal voortduren totdat de staatssecretaris van Financiën “zich ertoe verbindt de toezeggingen over te nemen die het directoraat van de belastingdienst met de vertegenwoordigers van de werknemers heeft gedaan.”

Onderhandelingen voor 6 jaar bevroren: wat vragen ze?

Wat de vakbondsorganisaties aan de kaak stellen is de weigering van het Ministerie van Financiën om de reactivering van de overeenkomst voor de professionele carrière te garanderenin afwachting van ontwikkeling sinds 2007, evenals de onderhandelen over een nieuwe caoaangezien de huidige al anderhalf jaar wordt gerapporteerd.

“We zijn in conflict om naleving van de ondertekende overeenkomsten en salarisrechtvaardigheid in de AEAT te eisen. De afgelopen zes jaar heeft het management van de AEAT, dat stelselmatig de beroepsloopbaanovereenkomst van het AEAT-personeel niet nakomt, zich toegewijd aan het bevriezen van de collectieve onderhandelingen en heeft het echter naar eigen goeddunken de salarissen verhoogd van degenen die het meest verdienen. “, hekelt CSIF.

In dit verband beweren zij dat “de AEAT in 2023 1.265 werknemers telde in de groepen A1 (hogere organen), die de hoogste specifieke tarieven verdienen in de hele AGE”, dus “terwijl hoge ambtenaren toeslagen verdienen van meer dan 60.000 euro, het grootste deel van de werknemers” de salarissen van de beroepsbevolking, hun professionele carrière en hun collectieve overeenkomst zijn geblokkeerd.”

Verder ook Zij eisen de ontwikkeling van telewerken en de onderhandelingen over telefoondiensten. In die zin verzekeren ze dat ze, hoewel aangekondigd door minister María Jesús Montero, “morgen niet wilde onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden van deze dienst.”

Ten slotte vragen ze ook om de productiviteitsoverzicht“waarvan de verdeling prioriteit geeft aan de groep inspecteurs, waardoor de rest van het personeel wordt gediscrimineerd” en verbetering van de arbeidsomstandigheden voor de Customs Surveillance-groep“Deze bestemming catalogiseren als een riskant beroep en de materiële en menselijke hulpbronnen versterken door een echte fiscale politie te ontwikkelen, een behoefte die duidelijk is geworden na de tragische gebeurtenissen in Cádiz.”