De gratis SEPE-cursus die toegang kan geven tot een baan met een salaris van 30.000 euro

Nieuws

Nieuwe technologieën hebben geleid tot het creëren van nieuwe professionele profielen waar veel vraag naar is in alle soorten bedrijven. Een voorbeeld zijn de data-analisten, die essentieel worden voor het evalueren van resultaten en het nemen van zakelijke beslissingen. Om er een te worden, moet de staatsdienst voor arbeidsvoorziening (SEPE), via de samenwerkende entiteit Fundaeheeft een gespecialiseerde gratis cursus bij data-analyse.

Het maakt deel uit van het Scholarship Program waarmee de State Foundation for Employment Training samenwerkt Googlen en het is eigenlijk een Data Analytics-certificaat dat “opleiding zal bieden aan studenten die een baan als beginnend data-analist willen verwerven.”

Dus, zoals uitgelegd op de Fundae-website, “zullen leerlingen door middel van projecten en praktische oefeningen zelfvertrouwen ontwikkelen met behulp van een reeks tools en platforms, waaronder spreadsheets, SQL, slides, Jupyter-notebooks, Tableau en R.” Dit is een zeer interessante opleiding, niet alleen vanuit het oogpunt van inzetbaarheid, omdat er veel vraag is naar analisten, maar ook omdat het een functie is die doorgaans goede arbeidsomstandigheden garandeert. Wat deze betreft, volgens platforms zoals Indeed of Glassdoor, Het gemiddelde salaris ligt rond de 30.000 eurohoewel het met ervaring 40.000 euro per jaar bereikt.

Dit is de gratis SEPE-cursus data-analist

Door het Certificaat Google Data-analist, zullen studenten een reeks cursussen voltooien waarmee je ‘de praktische en noodzakelijke vaardigheden kunt verwerven om deel uit te maken van dit snelgroeiende en veelgevraagde vakgebied’. Deze cursussen zijn onderverdeeld in 8 modulenWat zijn ze:

  • Cursus 1. Basisprincipes: data, data overal.
  • Cursus 2. Stel vragen om datagestuurde beslissingen te nemen.
  • Cursus 3. Gegevens voorbereiden voor verkenning.
  • Cursus 4. Gegevensverwerking van zogenaamd “vies” naar “schoon”.
  • Cursus 5. Analyseer gegevens om vragen te beantwoorden.
  • Cursus 7. Data-analyse met R-programmering.
  • Cursus 8 (optioneel). Capstone-gegevensanalyse: voeg een casestudy toe aan uw portfolio

Wat de inschrijving betreft, dit gebeurt op de website van Fundae en wordt gegeven prioriteit voor werklozen of mensen die getroffen zijn door een ERTE of ERE. Door het formulier in te vullen, wordt een uitnodiging om deel te nemen aan het programma verzonden naar de geselecteerde personen, met een periode van 7 dagen om deze te accepteren en de aanmelding te voltooien. Normaal gesproken bestaan ​​deze Google-certificaten uit 120 uur training.