De steun van 600 euro van de SEPE om opleidingen te volgen: het maakt niet uit of je werkloos bent of werkt

Nieuws

De staatsdienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) directe hulp krijgt voor het opleiden en verkrijgen van digitale en productieve certificeringen. Voor velen onbekend, het heeft momenteel een open microkrediet oproep met dit doel, waardoor het mogelijk is dit te bereiken 600 euro om opleidingen te financierenen die wordt aangevraagd via de Staatsstichting voor Opleiding en Werkgelegenheid (Fundae).

Maar wat is een microkrediet? Het is geen lening die terugbetaald moet worden. Zo niet, dan is het een steuntje van 600 euro die zij toekennen aan mensen die na het succesvol afronden van een opleiding een certificaat hebben behaald. Dat wil zeggen dat we eerst een cursus moeten volgen en als we deze correct voltooien en het bijbehorende certificaat behalen, zouden ze ons 600 euro geven.

Over dit verzoek hoeft u zich geen zorgen te maken omdat, zoals Fundae uitlegt, “de verwerking eenvoudig en ongecompliceerd is.” Daarnaast, Niet alleen werklozen kunnen erom vragen, maar het geldt ook voor werknemerswaarbij we proberen tegemoet te komen aan de behoeften van mensen met verschillende opleidingsachtergronden, werkervaring en persoonlijke omstandigheden.

Welke cursussen worden gefinancierd met behulp van 600 euro

Het microkrediet van 600 euro kan worden aangevraagd 76 cursussen waarmee zij certificeringen zouden verkrijgen die op de arbeidsmarkt worden erkend. Het kunnen computercertificeringen (IT) zijn of certificeringen die de uitoefening van beroepen of gereguleerde activiteiten mogelijk maken.

Hij volledige catalogus Het is te raadplegen via deze Fundae-link en bestrijkt verschillende sectoren. Op computergebied zijn er bijvoorbeeld vijftig wereldwijd erkende certificeringen waaruit u kunt kiezen, van Google’s Professional Machine Learning Engineer, op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie, tot Microsoft Teams Administrator.

Er zijn ook mogelijkheden om bij de koopvaardij te werken, met 18 gespecialiseerde certificeringen in de sector. Of een ander voorbeeld is de cursus voor het behalen van de certificering Passenger Cabin Crew (attest cabinepersoneel) of het Certificaat van vakbekwaamheid Zelfrijdend mobiel kraanmachinist (categorie A of B).

Wat betreft het geven van deze cursussen, deze worden gegeven in erkende opleidingscentra door de entiteit of instantie die het certificaat afgeeft (volledige lijst). Opgemerkt moet worden dat zij slechts één aanvraag per werkende of werkloze aanvaarden. Dat wil zeggen dat u slechts voor één cursus hulp kunt aanvragen, dus het is raadzaam om de opleiding zorgvuldig te kiezen.

Deadline en hoe u hulp kunt aanvragen

Om een ​​van de microkredieten van 600 euro te verkrijgen, moet u zich inschrijven voor een van de cursussen uit de oproep (in een van de vorige catalogi) en de bijbehorende certificering behalen. Als u voor een examen zou moeten betalen om het te halen, zou de steun ook dit deel dekken.

Zodra we het certificaat hebben, hoeven we alleen maar naar de Fundae-website te gaan en om hulp te vragen, met de verkregen certificering, de factuur, het betalingsbewijs en een verantwoordingsverklaring van de entiteit die de training heeft verzorgd (zij hebben een handleiding met de stap per stap).

Wat de term betreft: die is er tot 30 september 2024 om hulp aan te vragen en deze zullen worden toegewezen in volgorde van indiening van de aanvragen totdat de beschikbare middelen zijn uitgeput. Daarom adviseren zij om je in te schrijven en de snelcursus te volgen.