Hoe te werken bij Mercadona: vereisten, salaris, voorwaarden en hoe u zich kunt aanmelden voor aanbiedingen

Nieuws

Voor werk bij Mercadona Het is in de eerste plaats noodzakelijk Stuur het CV via uw arbeidswebportaal, naast het voldoen aan enkele basisvereisten. De keten onder leiding van Juan Roig kan bogen op de beste salarissen binnen zijn sector, aangezien de medewerkers beginnen met een salaris van 1.553 bruto euro per maand. De salarissen zullen stijgen naarmate zij meer anciënniteit binnen het bedrijf verwerven.

Voor Ga werken bij Mercadona als supermarktpersoneel Het is niet nodig om eerdere ervaring te hebben, alhoewel je wel minimaal het diploma Verplicht Secundair Onderwijs (ESO) hebt behaald. Wat nodig is, is dat u zich op hun platform registreert als werkzoekende en u registreert voor de vacatures waarin u geïnteresseerd bent.

Het volgende legt uit hoe u uw CV naar Mercadona kunt sturen en hoe u zich kunt inschrijven voor hun vacatures. Daarnaast worden twijfels en vragen over arbeidsovereenkomsten, hoeveel hun medewerkers verdienen en welke werktijden ze doen opgelost.

Hoe u het CV verzendt

De De enige manier om het CV naar Mercadona te sturen is via het werkgelegenheidswebportaal. Om dit te doen, moet u, nadat u de vacature heeft geselecteerd waarop u wilt solliciteren, een sollicitatieformulier invullen en daar uw CV bijvoegen. Dit zijn dus de stappen om het te verzenden:

 1. Ga naar het Mercadona-werkgelegenheidsportaal.
 2. Gebruik de zoekmachine om de vacatures te vinden die het beste bij uw professionele profiel passen. Om te helpen bij het vinden van de baan die het beste bij het profiel van de kandidaat past, kunnen verschillende opties worden gebruikt: woonplaats, soort contract of werkuren.
 3. Selecteer de vacature waarop u wilt solliciteren.
 4. Eenmaal binnen moet je de beschrijving en vereisten lezen. Het is belangrijk om details zoals salaris, soort contract en werktijden in acht te nemen, evenals de vereisten om de functie te verkrijgen.
 5. Om u te registreren, drukt u op de knop “Nu aanmelden” aan de rechterkant van het scherm.
 6. Aanvragers die de aanvraag nog nooit hebben ingediend, moeten zich registreren en een account aanmaken bij Mercadona. Het register bestaat uit drie secties die handmatig moeten worden ingevuld met de volgende informatie:
  1. Voer uw gegevens in: persoonlijke en professionele gegevens, opleidingsniveau, wachtwoord voor toegang tot het medewerkersgedeelte, talen, of u een rijbewijs heeft en geografische beschikbaarheid.
  2. Persoonlijke informatie.
  3. Vragenlijst: waar u het privacybeleid kunt accepteren.
  4. Specifieke vragen over het aanbod: selecteer de werkdagvoorkeur, waarbij u kunt kiezen tussen geheel of gedeeltelijk.
 7. Zodra het proces is voltooid, ontvangt u een e-mail met de traceercode (gebruikt om de status van de vacature te controleren) en de inloggegevens voor toegang tot het werknemersgedeelte.

Met deze stappen was het mogelijk geweest om het CV naar de supermarktketen te sturen en ook, ingeschreven zijn voor een aanbod om bij Mercadona te werken. Als u zich bovendien wilt aanmelden voor een andere aanbieding, Het is niet langer nodig om uw CV opnieuw te uploadenomdat het zal verschijnen in het werknemersprofiel van ons bedrijf.

Hoe een applicatie raadplegen in Mercadona?

Zodra een aanvraag is ingediend, stuurt het systeem ons een trackingcode per e-mail. Dankzij dit is het mogelijk om de status te controleren van de vacature waarvoor we ons hebben ingeschreven. Dit proces U kunt dit ook doen door te bellen naar 900 500 103vink optie 3 aan. Het is ook mogelijk om de vraag via het werknemersportaal te stellen, zoals gedetailleerd uitgelegd in dit artikel over hoe u de status van mijn kandidatuur voor een Mercadona-aanbieding kunt weten.

Kan het curriculum vitae persoonlijk worden ingediend?

Nee, de keten staat al enkele jaren de persoonlijke presentatie van cv’s in haar winkels en supermarkten niet meer toe, waardoor alleen de online route overblijft. Met dit besluit wordt beoogd ervoor te zorgen dat de selectieprocessen zo onpartijdig mogelijk verlopen.

Vereisten om bij Mercadona te werken

Om bij Mercadona als supermarktmedewerker te werken is het niet nodig dat je al ervaring hebt, wel heb je wel enkele minimumeisen. Dit zijn de noodzakelijke vereisten om bij Mercadona te werken:

 • Verplicht secundair onderwijs (ESO) hebben of gelijkwaardige kwalificatie.
 • 18 jaar of ouder zijn en mag de maximale pensioenleeftijd niet overschrijden.
 • Woonachtig in dezelfde provincie voor de gekozen functie.
 • Zorg voor tijdsbeschikbaarheid werken van maandag tot en met zaterdag in ochtend-, middag- en nachtdiensten (optioneel).
 • Wees vriendelijk, heb een goede klantenservice en het vermogen om in teamverband te werken.

Die voor supermarktpersoneel zijn niet de enige aanbiedingen die de keten aanbiedt. Mercadona heeft andere vacatures waarvoor hogere kwalificaties vereist zijn. Dit is het geval voor artsen, advocaten, analisten, beheerders, computerprogrammeurs of technici. Voor deze specifieke functies zal het noodzakelijk zijn om over kwalificaties te beschikken zoals een beroepsopleiding (FP), een diploma of een bachelordiploma.

Wat is de maximale leeftijd om bij Mercadona te werken?

Het zal de wettelijke pensioenleeftijd zijn. Met andere woorden, u heeft toegang zolang u de wettelijke leeftijd heeft bereikt (18 jaar) en niet ouder bent dan 66 jaar.

Hoeveel verdient een Mercadona-werknemer?

De salarissen van Mercadona-werknemers beginnen bij 583 euro per maand en lopen op tot 2.102 euro bruto per maandafhankelijk van de werkdag die plaatsvindt.

Werknemers die beginnen te werken met een voltijds dienstverband van 40 uur per week ontvangen een salaris van 1.553 euro en maximaal 2.102 euro bruto. Dit salaris wordt uitbetaald in 14 betalingen (12 maandelijkse betalingen plus twee buitengewone betalingen). Daarnaast zal het een extraatje hebben in de vorm van doelstellingen.

Dit is hoe het zou zijn salaristabel voor Mercadona-werknemers voor 2024zoals vermeld in de salaristabellen van uw laatste CAO:

 • 1.553 euro bruto per maand: voor werknemers die minder dan een jaar in dienst zijn. Het komt overeen met 1.355 euro netto.
 • 1.706 euro bruto per maand: voor werknemers met twee jaar anciënniteit. Het komt overeen met 1.425 euro netto.
 • 1.893 euro bruto per maand: voor werknemers met minimaal drie jaar. Het komt overeen met 1.545 euro netto.
 • 2.102 euro bruto per maand: voor vaste medewerkers met meer dan vier jaar. Het komt overeen met 1.686 euro netto.

De De salarissen voor parttime zullen variëren van 582 euro tot 777 euro per maand. Het is afhankelijk van de gewerkte uren en of je in het weekend werkt. Dit zijn de deeltijdcontracten en het bijbehorende salaris:

 • 15 uur per week van maandag tot en met donderdag: het salaris bedraagt ​​582 euro per maand.
 • 20 uur per week van maandag tot en met zaterdag: het salaris bedraagt ​​777 euro per maand.
 • 15 uur werken in het weekend (vrijdag, zaterdag en maandag): het salaris bedraagt ​​777 euro per maand.

Studenten krijgen hetzelfde salaris als elke Mercadona-medewerker. Met andere woorden: als je in het weekend 15 uur per dag werkt, verdien je 777 euro, terwijl je voor een voltijdbaan kiest voor 1.533 euro per maand.

Hoeveel verdient een winkelmanager?

Supervisors, managers of winkelmanagers van Mercadona hebben een maandelijks basissalaris van 1.643,35 euro per maand, wat, met aanvullingen en doelstellingen, kan oplopen tot 3.000 euro per maand netto.

Hoeveel verdienen Mercadona-werknemers tijdens de nachtploeg?

Het kost een nachtbonus van 1,50 euro bruto plus het uur werk. De werkdag voor het innen van deze bonus loopt van 23.30 uur tot 06.00 uur. Deze informatie is zichtbaar via de CAO die is gepubliceerd in de Staatscourant (BOE).

Er moet worden gemeld dat het bedrijf de nachtploeg uit zijn supermarkten elimineert, waardoor veel van zijn winkels niet langer de mogelijkheid bieden om nachtdiensten te draaien.

Wat zijn de werktijden van de medewerkers?

De regelgevende overeenkomst stelt momenteel de werkdag in Mercadona van vast 5+2, vijf dagen gewerkt voor twee dagen rust. Bovendien genieten ze drie dagen achter elkaar vrij (zaterdag, zondag en maandag).

Een ander positief punt is dat het plan voor de balans tussen werk en privéleven ervoor zorgt dat alle medewerkers ervan kunnen genieten 140 vrije dagen en 8 volledige weekenden vrij jaar. Een baanbrekende werkdag in Spanje waar veel andere supermarkten al op gokken.

Hoe zijn de diensten bij Mercadona?

Mercadona kent een werkdag verdeeld in ochtend-, middag- en nachtdiensten. Dit zijn de werkdagen en hun tijdslot:

 • Ochtenddienst: van 06.00 uur tot 14.30 uur
 • Middagdienst: van 14.30 uur tot 22.00 uur
 • Nachtdienst: van 23.30 uur tot 06.00 uur

Dit zijn de officiële openingstijden van de keten die van maandag tot en met zaterdag werken, maar kunnen veranderen afhankelijk van de vraag van elke winkel of op bepaalde data die op de kalender staan ​​aangegeven, zoals feestdagen, seizoenswisselingen of bepaalde data. een groter werkvolume, zoals het geval is bij de kerstcampagne.

Hoeveel vakantiedagen hebben medewerkers van Mercadona per jaar?

Zij genieten van 30 kalenderdagen voor elk gewerkt jaar, waarvan 15 dagen tussen 1 juni en 30 september.

Hoe ziet het dagelijkse leven eruit bij Mercadona?

Hoewel het geen vereiste is, is het wel belangrijk om te weten hoe ze werken en hoe het dagelijkse leven in een supermarktketen eruit ziet. Om dit te doen, laten we de volgende video achter, waarin relevante aspecten over dit bedrijf worden beschreven en hoe het is om bij Mercadona te werken.