De Sociale Zekerheid lanceert een belangrijke mededeling over fouten in het beroepsleven

Nieuws

Alle werknemers moeten hun werkleven van tijd tot tijd herzien. Het is een aanbeveling van de Algemene Schatkist van de Sociale Zekerheid (TGSS) die onlangs in dit verband een belangrijke waarschuwing heeft afgegeven: in geval van een fout in dit rapport ontdekt, moet deze worden gerapporteerd aan dit openbaar lichaam door middel van een rectificatie.

Er moet rekening mee worden gehouden dat we het hebben over een van de meest relevante rapporten voor mensen die actief werken. Vooral omdat het alle perioden omvat waarin we zijn ingeschreven en ontslagen bij de sociale zekerheid en daarom de hele tijd zijn we vermeld. Hier vinden we het belangrijkste punt dat moet worden gecontroleerd: de bijdragen, omdat het bedrag of de duur die we in de toekomst ontvangen ervan kan afhangen, als we die nodig hebben, voor de SEPE-werkloosheidsuitkering (werkloosheid) of voor het ouderdomspensioen .

Om deze reden is het belangrijk om te zien dat wat in ons werkzame leven wordt weerspiegeld, werkelijk samenvalt met de werkelijke werktijd die we gedurende onze professionele carrière hebben doorgebracht. Hieronder leggen we uit hoe u deze kunt downloaden en, als we een fout ontdekken, hoe u een correctie kunt aanbrengen.

Hoe fouten in het werkleven te lokaliseren en te corrigeren

Voor ons werkleven bekijken, hoeft u alleen maar naar het ‘Import@ss’-portaal te gaan en op de optie ‘Check work life’ te klikken. Hierbij moet u zich registreren bij het Cl@ve Systeem, elektronische DNI, SMS (als uw mobiele telefoon is geregistreerd bij de Sociale Zekerheid) of met een digitaal certificaat. Na registratie bij een van deze systemen verschijnt automatisch het rapport, dat zowel de totale bijdragen als de vermelde dagen toont in elk van de banen die ons in onze professionele carrière hebben geregistreerd.

Helemaal aan het einde van deze lijst, bij de bedrijven waarin we hebben gewerkt, verschijnen twee opties: “Download werkleven” (als we het in pdf of op onze mobiel willen hebben) of “Foutmelding”. Op dit laatste moeten we klikken om de fout die we hebben gedetecteerd in ons rapport te melden.

Zo is het ook mogelijk voer de rectificatie uit via de sectie ‘Rectificatie van het werk-privérapport’ van het elektronische hoofdkantoor van de sociale zekerheid. Naast het wijzigen van gegevens kunt u dat ook doen verzoeken om de opname van informatie die niet is verzameldmaar in beide gevallen raadt de organisatie aan om aan de rectificatie alle relevante informatie toe te voegen waartoe wij toegang hebben over de gegevens die wij vragen toe te voegen of te wijzigen: data, uitgevoerde activiteit…

Het is ook verplicht om een ​​e-mailaccount aan te geven, aangezien zodra de rectificatie van het beroepsleven is voltooid, een identificatienummer dat is gekoppeld aan de ingediende aanvraag, wordt ontvangen door de aangegeven e-mail, evenals een bevestiging dat de TGSS de aanvraag heeft ontvangen. Als zij de gevraagde wijziging doorvoeren, stuurt de Sociale Zekerheid ons een nieuw bericht waarin zij ons informeren dat de rectificatie is voltooid.