De SEPE publiceert vacatures om als kantoorbeheerder te werken

Nieuws

Hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE), door ‘werk krijgen‘ lanceert nieuwe vacatures om op kantoren te werken. Het is een van de meest gevraagde sectoren omdat de gegenereerde posities gemakkelijk toegankelijk zijn. Dit is, Ze vragen doorgaans niet om studies of ervaring tenzij het om management- of hoge verantwoordelijke posities gaat. De functies zijn divers: van het beantwoorden van oproepen en het bijhouden van de agenda van de verantwoordelijken voor de business tot het invullen van de boekhouding en het ‘papierwerk’ als administratief.

Uit een analyse van de EPA-gegevens voor het laatste kwartaal van 2023 blijkt dat de banencreatie in Spanje een positieve trend volgt. Dit is te danken aan de goede werking van de arbeidsmarkt, die dagelijks zichtbaar is in de beweging die de SEPE-website laat zien. Maar er is meer: ​​bedrijven zijn actief in hun zoektocht naar werknemers, vooral in sectoren als de administratie of kantoren.

Juist in deze faciliteiten wordt vaak het zware werk gedaan. Klantenservice en een goed intern beheer via archiverings- en beheerprogramma’s zoals Excel en Office-tools bepalen het werk van de administratief medewerker, receptioniste en zelfs secretaresses. Hij Het salaris ligt in een bandbreedte die schommelt tussen de 1.300 en 1.500 euro. Dit zonder te vergeten dat veel bedrijven extra betalen voor uitkeringen.

SEPE vacatures in kantoren

Dit zijn enkele van de vacatures die op het ‘Empléate’-portaal verschijnen en daarom worden onderschreven door het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie. Ze zijn allemaal actief op dit moment. Het is essentieel dat u, voordat u zich registreert en uw CV verzendt, controleert of aan alle vereisten is voldaan. Er moet rekening mee worden gehouden dat opleiding een fundamentele stimulans is als het gaat om opvallen tijdens sollicitatiegesprekken. Het is raadzaam om op de hoogte te zijn en cursussen te volgen, zoals bijvoorbeeld administratieve cursussen.

Vaste baan als administratief en administratief medewerker

  • Administratief in Alicante, computerkennis is vereist in Office-, AutoCad-, Odoo- of CRM-programma’s, evenals digitale marketingvaardigheden.
  • Administratief voor de boekhoudafdeling in een bedrijf in Pinto (Madrid), een opleiding passend bij de functie en kennis van de bouwsector is vereist, evenals een rijbewijs en een eigen auto.
  • Administratieve boekhouding in Lleida. Met eigen wagen, voordelen volgens doelstellingen, vast contract en fulltime.
  • Administratief voor het Highlander-bedrijf in Malaga, eerdere ervaring van minimaal twee jaar wordt gewaardeerd.
  • Administratief die Frans kent om in Valencia te werken.
  • Administratief met commerciële vaardigheden in Alicante. full time. Kennis van Frans en Portugees is een voordeel.

Overige banen in kantoren met vaste contracten

De kantoren in Spanje hebben naast administratieve assistenten en administrateurs ook receptionisten en ander personeel nodig.

  • Receptioniste in Valencia, zonder ervaring of studie, eerdere ervaring van minimaal 6 maanden wordt in aanmerking genomen.
  • 13 receptionisten voor Madrid, zonder ervaring of studie.
  • receptioniste voor een veterinair centrum in Sevilla, eerdere ervaring is niet nodig, oprichting in maart 2024. Vast contract en voltijdse wisselende diensten.
  • Onderhoud en ontvangst van bestellingen in Madrid, halve dag, maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur