De geheimen om een ​​baan te krijgen met je eerste cv: deze professional heeft de sleutel

Nieuws

Hoe maak je een CV zonder ervaring is een van de vragen van jongeren die op zoek zijn naar hun eerste baan. Yareli López, een professional op het gebied van Personeelszaken heeft enkele aanwijzingen gegeven met behulp van de zijne Sociaal netwerk LinkedIn. De begeleidende brief is essentieel omdat degenen die verantwoordelijk zijn voor de Sollicitatiegesprek Ze hebben alleen die informatie over de kandidaat voordat ze hem oproepen.

Om een goed CV Je moet aandacht besteden aan verschillende aspecten, zoals fotografie, hoger onderwijs of trainingen en zelfs eventuele eerdere werkervaring. Daar kun je ook de banen als stagiair of in opleiding kwijt die je tijdens je studie hebt uitgevoerd.

Is dit de eerste keer dat u een CV schrijft? vraagt ​​Yareli López aan haar volgers in een publicatie die al bijna 3.000 likes en ruim 300 shares heeft opgeleverd, naast het genereren van diverse reacties.

Hoe maak je een goed CV voor je eerste baan?

Hoewel de instructies ook gelden voor iedereen die dat wil update uw sollicitatiebrief Om te solliciteren naar nieuwe vacatures heeft López zich bij de voorbereiding van dit belangrijke document geconcentreerd op degenen die hun debuut maken.

Houd er rekening mee dat het bedrijf dat werknemers zoekt vóór het sollicitatiegesprek de kandidaat helemaal niet kent. U heeft van hem of haar alleen de informatie gelezen die in zijn of haar cv staat.

De HR-expert (Human Resources) heeft duidelijk onderscheid gemaakt tussen de positieve punten, die optellen, en de negatieve punten, die aftrekken als het gaat om het vinden van een baan. Wat de selectieprocessen betreft, zullen we ervoor moeten zorgen dat we die onnodige aspecten die niet van belang zijn voor bedrijven uit het cv verwijderen.

Positieve punten bij het opstellen van het CV

Een cv waarmee de kandidaat opvalt, moet beginnen met “een naam en professioneel profiel die duidelijk zijn en die duidelijkheid geven aan de recruiter tijdens het selectieproces”, zegt Yareli López in haar functie. Onder deze punten vallen die van het verstrekken van correcte contactgegevens. Je moet je spelling goed controleren. “Het verkeerd plaatsen van een cijfer of letter maakt het verschil of je wel of niet wordt opgeroepen voor een gesprek.”

Hier verschijnen twee fundamentele concepten: de ‘zachte vaardigheden‘en de telefoontjes’moeilijke vaardigheden‘. De eerste, waarvan de exacte vertaling ‘soft skills of competenties’ is, verwijst naar de persoonlijke kwaliteiten die nodig zijn om succesvol te zijn op het werk. Deze laatste zijn meer gericht op de technische kennis (gereglementeerde opleiding) van de werknemers. Deze laatste worden verworven dankzij opleiding en beroepservaring.

Als u geen ervaring heeft in een vergelijkbare functie, moet u op zoek gaan naar een opleiding die verband houdt met de vacature waarnaar het cv wordt verzonden. Aan de andere kant zijn er verschillende tools zoals Canva, die veel helpen bij het ontwerpen van dit essentiële document om een ​​baan te krijgen.

Punten die verbeterd moeten worden bij het schrijven van een CV

Binnen de Verbeterpunten bij het schrijven van een CV eerst verschijnen, het geven persoonlijke informatie. In deze rubriek vindt u de leeftijd of geboortedatum. Degenen die verantwoordelijk zijn voor personeelsselectieprocessen vinden het niet nodig om te weten hoe oud de kandidaat is of wat zijn verjaardag is.

Bovendien moeten, in het geval dat stages, beurzen zijn voltooid of een professionele carrière in een bedrijf is begonnen, ook al was deze van korte duur, alle details worden vermeld, zoals de begin- en einddatum. Ook de professionele sector waarin u vaardigheden begint te verwerven of waarop opleiding zich richt, is essentieel.