De BOE publiceert opposities voor de gemeentelijke politie in Madrid: 248 plaatsen alleen met baccalaureaat

Nieuws

Hij Officiële Staatscourant (BOE) publiceer de oproepen tot oppositie incorporeren 248 gemeentelijke politieagenten (lokaal) in de gemeenteraad van Madrid. Voor dit selectieve proces kan worden gekozen met een baccalaureaatdiploma en, als de functie wordt verworven, treedt de werknemer in dienst als beroepsambtenaar, aangezien het een openbare baan betreft. Het officiële bulletin van de gemeenteraad van Madrid bevat al de syllabus, fysieke tests met hun respectieve schaal of de training waarmee rekening zal worden gehouden.

De lokale organisatie onder leiding van José Luis Martinez Almeida verdeelt de nieuwe functies van de lokale politie op deze manier: dat zijn ze allemaal vrije toegang (shift) verdeeld over 198 algemene, waaraan nog eens (50) moet worden toegevoegd, bedoeld voor professionals van de strijdkrachten (troepen en matrozen). Tot de eisen behoort onder meer het beschikken over een geldig rijbewijs type B, naast minimaal een baccalaureaat, technisch of gelijkwaardig diploma.

Om als gemeentepolitie in Madrid te werken, moet u letten op de sollicitatiedeadline die, zoals aangegeven door de BOE, 20 werkdagen is na de dag na de publicatie van dit bericht. Dat wil zeggen, het eindigt op 10 januari, dus het is raadzaam om de aanvraag zo snel mogelijk te verzenden, omdat het noodzakelijk is om bepaalde documentatie te verzamelen en te verstrekken.

Vereisten om gemeentepolitie in Madrid te zijn

Naar deelnemen aan de gemeentelijke politiewedstrijden in de gemeenteraad van Madrid Om een ​​van de 248 ambtenarenfuncties te bemachtigen moet aan een reeks eisen worden voldaan. Onder hen zijn:

 • De Spaanse nationaliteit hebben.
 • Wees 18 jaar oud voordat de deadline voor het indienen van aanvragen afloopt.
 • In het bezit zijn van de academische kwalificaties van Baccalaureaat, Technicus of gelijkwaardig. Indien studies in het buitenland zijn uitgevoerd, moet de bijbehorende goedkeuring worden overlegd.
 • Voldoe aan de fysieke en mentale omstandigheden die vereist zijn voor het dienstverband.
 • Niet door disciplinaire procedures gescheiden zijn van de dienst van een van de overheidsadministraties (staats-, regionaal, lokaal) of de niet-statutaire constitutionele organen van de CCAA, noch in absolute of speciale diskwalificatie zijn voor openbare werkgelegenheid of posities door rechterlijke resolutie.
 • Geen strafblad hebben.
 • In het bezit zijn van een rijbewijs B of gelijkwaardig.
 • Niet veroordeeld zijn door een definitieve veroordeling voor enig misdrijf tegen de seksuele vrijheid en schadevergoeding, in overeenstemming met de bepalingen van artikel 13.5 van de organieke wet van 15 januari betreffende de rechtsbescherming van minderjarigen.

De instructies voor het aannemen van deze opposities om politieagent te worden, staan ​​in de BOE en in de Staatscourant van de gemeenteraad van Madrid (BOAM), waar ze te vinden zijn vanaf pagina 90.

Een groep gemeentelijke politie tijdens een evenement in Madrid | EFE

Fysieke tests voor toegang tot de gemeentelijke politie van Madrid

Bijlage II van de BOE overweegt de het uitvoeren van fysieke tests om de positie als gemeentelijke politie in Madrid te verkrijgen. Elk van hen heeft zijn specifieke schaal en is gereguleerd. Dit zijn:

 • 800 meter race (endurance).
 • 60 meter sprintrace.
 • Medicijnbal gooien.
 • Verspringen vanuit staande positie.
 • Zwemmen over 25 meter.

Bijlage III weerspiegelt de uitsluitingen op het gebied van psychofysische geschiktheid voor toegang tot het gemeentelijke politiekorps van Madrid. Al deze gegevens kunnen nu in het gesprek worden geraadpleegd.

Hoe u zich kunt inschrijven voor de politie-examens

Voor solliciteer naar een functie bij de oppositie-examens van de gemeentelijke politie in Madrid U moet eerst de BOAM (Staatsblad van de gemeenteraad van Madrid) invoeren waar alle gegevens met betrekking tot de oproep verschijnen, zoals agenda, omvang, aantal plaatsen of hoe u de aanvraag kunt openen en verzenden. Het is van essentieel belang dat u weet hoe u dit moet doen, aangezien deze weliswaar normaal gesproken elektronisch worden uitgevoerd, maar er ook de mogelijkheid kan bestaan ​​om documentatie en aanvragen in te dienen bij het register.