De BOE kondigt aan: oppositie tegen leraar in Castilla la Mancha met 1.053 plaatsen

Nieuws

Hij Officiële Staatscourant (BOE) heeft het al officieel gemaakt oproepen tot oppositie voor werk als leraar in Castilla La Mancha. Dit selectieproces heeft betrekking op 1.053 vacatures voor docenten in de kleuter- en basisonderwijscentra van deze autonome gemeenschap. Zodra dit selectieproces is goedgekeurd en de functie is verworven, krijgt de nieuwe leraar een functie als loopbaanfunctionaris van Groep A2.

Voor deze aankondiging, die al is gepubliceerd op de website van het openbaar bestuur van de Spaanse regering, is de aanvraagperiode geopend. Documenten worden tot 19 februari aanstaande geaccepteerd via het onderwijsportaal van de Junta de Castilla La Mancha. Deze week was de BOE bijzonder actief, met 7.227 plaatsen, waarvan vele voor toegang zonder dat een baccalaureaat nodig is.

Bij het maken van toekomstplannen als je ze eenmaal hebt bereikt keurt de oppositie goed, is het noodzakelijk om te weten hoeveel een leraar in Spanje verdient. Het salarisbereik wordt vastgesteld op basis van niveaus. Een leraar heeft niet hetzelfde salaris. Kleuterschool dan een ESO- of baccalaureaatleraar. In ieder geval worden naast het basissalaris aanvullingen vastgelegd zoals bestemming, extra loon of periodes van drie jaar.

Tegenstellingen van leraren: dit zijn de aangekondigde standpunten

De BOE kondigt in de basis van dit selectieproces de noodzaak aan om 1.053 posities in te vullen voor leraren in de vroege kinderjaren en het basisonderwijs in Castilla La Mancha. Deze worden verdeeld door specialiteiten die:

 • 210 voor leraren in het basisonderwijs (EP).
 • 130 voor docenten Therapeutische Pedagogiek (PT).
 • 51 voor docenten Gehoor en Taal (AL).
 • 242 voor leraren in het voor- en vroegschoolse onderwijs (EI).
 • 212 voor docenten Engelse vreemde talen.
 • 13 voor leraren Frans.
 • 117 voor leraren lichamelijke opvoeding.
 • 78 voor muziekleraren.

Bij het indienen van de aanvraag dient u de stappen te volgen die in de call staan. Onder hen, met vermelding van de provincie waarin u wilt werken. Voor meer informatie kunt u de oproep raadplegen die in de BOE is gepubliceerd.

Kleuterleidsters werken in een klaslokaal. | canvas

Vereisten om in te schrijven voor lerarencompetities

De eisen waaraan kandidaten die een openbare baan als leraar in Castilla La Mancha willen krijgen, moeten voldoen, zijn van twee soorten: algemeen en specifiek. De algemene zijn de leeftijden die verwijzen naar de minimum- en maximumleeftijd voor het aanvragen van oppositie (respectievelijk 18 jaar en niet meer dan de pensioengerechtigde leeftijd). Ook mogen zij niet zijn uitgesloten van de uitoefening van een openbaar ambt.

Aan de andere kant vereisen de specifieke diploma’s een diploma in lesgeven in het basis- of kleuteronderwijs, evenals homologatie of validatie als deze in het buitenland is behaald.

Hoe u de aanvraag voor dit selectieve proces invult

De indieningsperiode voor aanvragen begon op 31 januari en loopt tot 19 februari. Er zijn twee manieren om te solliciteren. Eén daarvan, en degene die door de administratie wordt aanbevolen, is via de elektronische registratie (www.educa.jccm.es), waar het examengeld ook rechtstreeks kan worden betaald.

Als u het niet online kunt doen, kunt u het ook afgedrukt en ondertekend naar de desbetreffende administratie brengen. In deze gevallen moet u naar deze delegaties gaan:

 • Albacete aan de Avenida de la Estación, nummer 2. 02071.
 • Ciudad Real aan Alarcos Avenue, 21. 13071.
 • Cuenca: Glorieta González Palencia zonder nummer. 16071.
 • Guadalajara, straat Juan Bautista Topete, 1. 19071.
 • Toledo, Avenida Europa, 26. 45071.