Hoe je een carrière kiest: 7 dingen om te overwegen

Vooruitgang op het werk

Wat wil je worden als je groot bent?

Het kiezen van een carrièrepad voelt gemakkelijk als je een kind bent. Je kunt groots dromen en vooruitdenken over alle dingen die je wilt bereiken, of dat nu naar de maan gaat of een Ivy League bijwonen. Maar als het tijd is om een ​​baan te vinden, is het gemakkelijker gezegd dan gedaan om een ​​realistisch pad uit te stippelen.

Misschien ben je in een bepaalde branche op de arbeidsmarkt terechtgekomen en heb je besloten dat dit niets voor jou was, of ben je net afgestudeerd en weet je niet zeker waar je diploma je naartoe zou kunnen brengen. Waar u zich ook bevindt op uw reis, door te leren hoe u een carrière kunt kiezen die u zowel vervult als ondersteunt, kan u helpen de juiste stappen te zetten.

De sleutels tot het nemen van de juiste beslissing zijn zelfreflectie, onderzoek en een open geest. Als je klaar bent om een ​​nieuw carrièrepad te verkennen of gewoon je eerste stap zet, dan is dit wat je moet overwegen.

Hoe je een carrièrepad kiest: 7 essentiële overwegingen

Gedurende hun hele leven, de gemiddelde persoon brengt in totaal 13 jaar door op het werk. En als u een eigen bedrijf heeft, kunt u zelfs nog meer werken: Uit een onderzoek van Gallup bleek dat 62% van de eigenaren van kleine bedrijven wekelijks meer dan 50 uur besteedde. Met deze cijfers in gedachten, wil je misschien een baan kiezen die je graag doet.

Maar het vinden van een lonende baan is slechts een stukje van de puzzel. Sommige mensen willen misschien liever een hoger salaris najagen, terwijl anderen bereid zijn minder te verdienen als ze dat willen voel je gepassioneerd over het onderwerp van hun werk. Anderen hebben een ondernemende geest en wil de sensatie van eigen baas zijn. Het geheim van het kiezen van het juiste baanpad is nadenken over uw persoonlijke waarden en onderzoek doen naar mogelijke opties die daarbij aansluiten. En vergeet niet dat als uw beslissing de verkeerde blijkt te zijn, u later altijd van carrière kunt veranderen.

Hier zijn zeven overwegingen die u moet maken voordat u een carrière kiest:

1. Jouw vaardigheden

Het recht hebben zachte en harde vaardigheden voor uw werk zorgt ervoor dat u zich zelfverzekerd voelt bij het uitvoeren van taken op het werk. Onderzoek uw huidige vaardigheden en denk na over wat u mogelijk moet leren. Dit kan u helpen een pad te kiezen dat aansluit bij uw interesses en aansluit bij waar u al goed in bent.

Misschien heb je altijd een uitstekend oog voor detail gehad (zachte vaardigheid), en zijn goed in wiskunde (sterke vaardigheden). Je beschikt over een reeks vaardigheden die je een uitstekende kandidaat voor een IT-rol kunnen maken.

Voer een uit zelfbeoordeling door de vaardigheden op te sommen die je al hebt, en te zoeken naar rollen die goed aansluiten bij deze vaardigheden. Nadat u een aantal potentiële banen hebt geselecteerd, onderzoekt u welke aanvullende vaardigheden u nodig heeft voor de functie en of het haalbaar is deze te verwerven. Het kan zijn dat je een andere opleiding moet volgen, een bootcamp moet volgen of een andere moet zoeken zelfgestuurd leren methode.

Als je niet op zoek bent naar een eerste baan, maar naar een carrière veranderingwaar je ook over moet nadenken overdraagbare vaardigheden — de expertise die u in een vorige rol heeft verworven, toepassen op een andere. Overdraagbare vaardigheden maken u een aantrekkelijke kandidaat voor recruiters en helpen u uitgebreide reorganisatie te voorkomen.

Als u in de detailhandel heeft gewerkt en de overstap wilt maken naar de technische verkoop, beschikt u wellicht al over de overreding En communicatie vaardigheden om hierin te slagen nieuwe carriere.

2. Je passies

Dat zegt de Hongaarse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi Genieten van je werk helpt je in een flow te komen en beter werk te leveren. A stroom staat kan je maken productiever en je zelfs helpen minder fouten maken. Houd rekening met je passies terwijl je een carrière keuze is een geweldige manier om een ​​baan te vinden waar je van houdt en een sterke werknemer te zijn als je die krijgt.

Om ideeën weg te spoelen, logboek over de activiteiten die u leuk vindt. Er bestaat niet één juist carrièrepad voor jou, dus deze oefening kan je aanmoedigen om anders na te denken over je keuzes.

Als u zich het beste voelt om anderen te helpen, kunt u een carrière in de geneeskunde of de geestelijke gezondheidszorg zoeken, de stemming van mensen verbeteren als stylist of massagetherapeut, of een rol voor klantgerichte producten of diensten zoeken. Je kunt ook een route kiezen die een ander aspect van je carrièrewensenlijst ondersteunt, zoals koesteren een uitstekende balans tussen werk en privé – en geeft je de tijd om in het weekend vrijwilligerswerk te doen om anderen te blijven helpen.

3. Baanvooruitzichten

Terwijl u een lijst met potentiële banen maakt om een ​​carrière te bepalen, moet u naar de groeivooruitzichten kijken en stabiliteit voor deze rollen. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) Handboek Arbeidsvooruitzichten is een uitstekende bron om te vinden veelgevraagde banen. U kunt naar elke functie zoeken en groeivoorspellingen voor het vakgebied bekijken, bijvoorbeeld of het aantal banen de komende tien jaar zal groeien, afnemen of gelijk zal blijven. Het kiezen van een carrière in een sector die achteruit gaat, kan het moeilijker maken om een ​​baan te bemachtigen.

Dit kan u helpen een weloverwogen keuze te maken over uw carrièreontwikkeling, maar onthoud dat uw vaardigheden, vastberadenheid en achtergrond uiteindelijk bepalen of u in staat bent een baan te vinden. Bijvoorbeeld, de baanvooruitzichten voor werknemers in de kinderopvang nemen af, aldus de BLS. Maar als je een diploma haalt, relevante ervaring opdoet en je passie voor de functie laat zien, kun je nog steeds een baan vinden.

4. Salaris en voordelen

een-man-en-vrouw-doe-budgettering

Een goed salaris kan u helpen in uw basisbehoeften te voorzien en u er vertrouwen in te geven dat u aan uw behoeften kunt voldoen financiële doelen. Gebruik sites zoals BLS, Indeed of Glassdoor om de salarisbereiken voor de potentiële banen op uw lijst te bekijken. Het kan zijn dat mensen met een Master diploma Verdien niet meer geld in het veld, anders zal een bepaalde certificering uw salaris helpen verhogen – en die informatie kan u helpen beslissen welke stappen u op uw pad moet nemen.

Als uw droombaan niet zoveel oplevert als u zou willen, betekent dit niet dat u uw doel moet opgeven. Maar het kan ook betekenen dat er veranderingen in levensstijl moeten worden doorgevoerd, zoals verhuizen naar een gebied met lagere kosten van levensonderhoud.

In dit stadium wilt u misschien ook rekening houden met het typische werknemersvoordelen voor functies op dit gebied. Zoek naar vacatures in uw doelsector en ontdek of het standaard is om zaken als gezondheidszorg en pensioenondersteuning aan te bieden 401k overeenkomendof unieke voordelen zoals sportschoollidmaatschappen en welzijnsvergoedingen. Mogelijk moet u met deze items rekening houden uw budget later, dus het is goed om te weten of potentiële banen hen bieden of niet. De meeste bijvoorbeeld freelance- en aannemersoptredens helemaal geen verzekering hebben.

5. Realistische doelen

Uw leeftijd, geografie en niet-werkgerelateerde verantwoordelijkheden moeten ook een rol spelen carriere planning. Deze kunnen u helpen bepalen of een rol voor u haalbaar is. Als u als vertaler hoopt te werken, maar de meeste banen in het buitenland zijn en u uw gezin niet kunt verhuizen, is deze carrière wellicht uitgesloten. Of als u chirurg wilt worden en dat ook bent in je vijftiger jarenkan het moeilijk zijn om de vereiste jaren van de medische opleiding af te ronden en te beginnen met oefenen voordat je met pensioen gaat.

Realistisch zijn helpt u bij het nemen van goede beslissingen, maar hoeft uw enthousiasme niet te temperen. Het kan zijn dat u gewoon uw doelen moet aanpassen. In plaats van chirurg te worden als een carrière in het tweede bedrijf, zou je een andere baan met grote impact op medisch gebied kunnen vinden die minder jaren voorbereiding vergt, zoals een medische noodtechnicus of een verpleegster.

6. Je persoonlijkheidstype en waarden

Een van de belangrijkste lakmoesproeven voor het vinden van een carrière waar je van houdt, is het afstemmen van een rol op die van jou persoonlijkheid en waarden. Maak een lijst van uw kernwaarden, bijvoorbeeld integriteit, gemeenschapof mededogen, en facetten van je persoonlijkheid, zoals de behoefte aan snel werken, die een ideale baan moet weerspiegelen. Onderzoek vervolgens welke industrieën deze waarden en eigenschappen vertegenwoordigen. Sociaal werk kan compassie en integriteit ondersteunen, terwijl grafisch ontwerp dit bevordert creativiteit.

Naarmate u dichter bij het definiëren van uw ideale rol komt en werkomgevingLees de visie en missieverklaringen van organisaties in de doelsector. Deze beschrijvingen vertellen u veel over de waarden van het bedrijf en kunnen u helpen beter te bepalen of u goed bij u past. als jij balans tussen werk en privé waarderenwil je misschien niet werken bij een startup die zichzelf omschrijft als snel en onvoorspelbaar.

7. Ervaringen van anderen in het veld

vrouw-praat-via-smartphone-terwijl-laptop-gebruikt

Terwijl u uw lijst met potentiëlen verkleint carrièrepadenNeem contact op met professionals in de sectoren of bedrijven die u overweegt. Universiteiten bieden vaak databases aan die huidige en voormalige studenten kunnen gebruiken om contact op te nemen met alumni loopbaanadviesdus profiteer van deze bronnen.

Je kunt professioneel gebruiken netwerkplatformsleuk vinden LinkedIn, om op beleefde wijze contact op te nemen met mensen in uw kringen die in uw doelgebied werken. Schrijf een kort en vriendelijk briefje waarin u vraagt ​​of de persoon bereid is zijn/haar ervaring te delen via e-mail of via e-mail informatief interview.

De openhartige reacties die u ontvangt, helpen u te bepalen welke carrière u moet kiezen. Sommigen geven misschien eerlijk toe dat ze hun werk niet leuk vinden, of noemen enkele nadelen ervan. Anderen zullen de lof zingen van hun beroep en nuttige tips geven om aan de slag te gaan.

Hoe je een carrière kunt vinden als je eenmaal weet wat je wilt

Als je eenmaal hebt besloten welke richting je wilt volgen, is de vraag niet langer hoe je een carrière kiest, maar hoe je die baan krijgt. Hier is een korte handleiding om jezelf voor te bereiden en te starten proces voor het zoeken naar een baan:

  1. Bijscholing: Onderzoek de vaardigheden die u nodig heeft voor uw droomrol en de programma’s die deze kunnen bieden. Ga terug naar school of voer indien nodig een certificaatprogramma in. Je kunt ook korte cursussen volgen als dat alleen maar nodig is bijscholing individuele vaardigheden, zoals een codeertaal of software.
  2. Poets je CV en motivatiebrief: Schrijf een opvallend CV En Voorblad die uw ervaring, vaardigheden en unieke aanbod benadrukken. Als je solliciteert naar een creatieve rol, een portefeuille maken ook van jouw werk.
  3. Overweeg een stage: Een geweldige manier om praktijkervaring opdoen en ontdek of een baan bij je past een stage. Tijdens dit proces bouwt u een lijst op van professionele referenties en vaardigheden verwerven die opvallen rekruteringsmanagers en recruiters.
  4. Begin met solliciteren: Gebruik zoekplatforms voor vacatures en uw professionele netwerk om openstaande functies in uw doelsector te vinden. Zorg ervoor dat u uw sollicitatiemateriaal afstemt op de verschillende bedrijven waarbij u solliciteert, en laat hen weten waarom u met hen wilt werken. Spreek de wervingsmanager bij naam aan en stem uw vaardigheden af ​​op de behoeften van het bedrijf.
  5. Bereid je voor op sollicitatiegesprekken: Oefenen voor je sollicitatiegesprek kan u het vertrouwen geven dat u nodig heeft om te slagen. Bereid je voor op je grote dag door nep-interviews te houden en werken aan algemene vragen met leeftijdsgenoten en vrienden.
  6. Opvolgen: Nadat u een sollicitatiegesprek heeft gehad, opvolgen met wervingsmanagers om uw aanhoudende interesse te tonen. Het is een goed idee om gedurende deze tijd te blijven solliciteren naar andere vacatures om uw kansen op een baan te vergroten. Werk met een loopbaancoach: Als je het gevoel hebt dat je vastzit of als je pad niet verloopt zoals gepland, kan het werken met een loopbaancoach helpen. Zij kunnen u helpen na te denken, verbeterpunten aan te wijzen en een duidelijk actieplan op te stellen om u te brengen waar u heen wilt.

Hoe je erachter kunt komen welk beroep je wilt

Niemand weet hoe je automatisch een carrière kiest. Dit proces kost tijd en veel zelfreflectie. Maar iedereen heeft aangeboren talenten, interesses en vaardigheden die hen naar lonend werk kunnen leiden.

Vertrouw op je instinct, maar doe ook je onderzoek. Geen enkele carrièreoptie is perfect, en het beste pad is het pad dat u leuk vindt en dat u ook helpt financiële en professionele doelen te bereiken. Gebruik een mix van hoofd en hart om een ​​positie te vinden die aansluit bij uw praktische en persoonlijke must-haves. En als het je in eerste instantie niet lukt, blijf het proberen. Jouw geluk is het waard.