De 12 beste zakelijke podcasts en waarom je erop moet afstemmen

Vooruitgang op het werk

Iedereen op de arbeidsmarkt heeft minstens één ding gemeen: ze moeten nog veel leren.

In welke branche u ook actief bent, u past zich voortdurend aan om tegemoet te komen aan de veranderende consumentenbehoeften en markttrends. Je moet ook doorwerken persoonlijkheids ontwikkelingleer nieuw harde en zachte vaardighedenen manieren vinden om een ​​gezond leven te leiden werk leven balans – waardoor je een eeuwige student van je vakgebied bent.

Je kunt jezelf nieuwe vaardigheden en denkwijzen aanleren door een diploma behalen of boeken lezen. Hoewel dit nog steeds uitstekende opties zijn, zijn er unieke nieuwe manieren om te leren. En podcasts zijn daar één van.

Verander uw woon-werkverkeer of joggen in een ontwikkelingsmogelijkheid door je oordopjes in te doen en een audioklaslokaal binnen te gaan. Zakelijke podcasts kunnen u dat leren beslissender worden werknemer en zorg beter voor uw team en uzelf.

Wat zijn zakelijke podcasts?

Zakelijke podcasts zijn audioshows in radiostijl die zich richten op onderwerpen als ondernemerschap, zakelijk nieuws en leiderschap.

Een presentator levert zakelijke inzichten, hetzij op basis van onderzoek of persoonlijke ervaring, en nodigt soms uit branche-expert gasten hetzelfde doen. Maandelijkse of wekelijkse podcasts zijn over het algemeen een reeks afleveringen waarin een reeks onderwerpen wordt behandeld, zodat u altijd iets vindt dat relevant voor u is.

Hier zijn enkele meer algemene kenmerken van zakelijke podcasts:

 • Ze variëren in duur van slechts een paar minuten tot meer dan een uur
 • Je kunt ze downloaden voor offline streaming
 • Ze staan ​​op apps als Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts
 • Nieuwe afleveringen verschijnen meestal volgens een voorspelbaar schema, zoals één keer per week of twee keer per maand

Waarom zijn zakelijke podcasts goed om naar te luisteren?

Podcasts zijn goed voor het bedrijfsleven omdat ze u op de hoogte houden van trends in de branche, concurrenten en innovaties. En als u een bedrijfseigenaar bent, plukt een groot percentage van uw collega’s al de vruchten van deze middelen. Uit een klein onderzoek van marketingbureau Bredin blijkt dat meer dan 50% van de kleine en 70% van de middelgrote ondernemers zich hieraan houdt.

Hier zijn de voordelen van luisteren die dit streaming mediaformaat zo populair maken:

 • Stelt u bloot aan diverse ideeën: In de wereld van podcasts kun je van vrijwel iedereen leren: van politici tot andere ondernemers uit verschillende sectoren. U kent uw niche misschien van binnen en van buiten, maar u kunt uw grenzen verleggen door te leren van mensen met verschillende ervaringen.

  Een eigenaar van een klein bedrijf kan waardevol zijn communicatie op de werkvloer lessen van A management adviseur die ze in grote bedrijven heeft geïmplementeerd.

 • Leert u hoe u inkomsten kunt genereren: U heeft misschien een geweldig bedrijfsidee, maar het is niet per se levensvatbaar als er geen winst mee wordt gemaakt. Zakelijke podcasts bieden de inzichten die u nodig heeft om het van de grond te krijgen. Gastheren interviewen regelmatig ondernemers die hebben gedaan wat jij wilt doen, en dat kan ook leren van hun fouten en ervaringen. Je vindt er ook praktische hulpmiddelen en hulpmiddelen.

 • Benadrukt het belang van evenwicht: Ondernemende podcasts duiken diep in zakelijke onderwerpen zoals het opbouwen van een merk, het verhogen van de omzet en het verbeteren van verkooptechnieken.

  Maar veel shows nemen ook de tijd om je eraan te herinneren wat echt belangrijk is: het vinden van doelgericht werk dat hun doelen ondersteunt mentale gezondheid. Met afleveringen aan omgaan met stress of de waarde van loopbaancoachingzakelijke podcasts herhalen het belang van welzijn.

De 12 beste zakelijke podcasts

Het streamen van een podcast moet een leuk en nuttig moment van de dag zijn en geen stressvolle taak. Als het vinden van de juiste podcast om je luisterreis te beginnen overweldigend lijkt, gebruik dan deze lijst met de beste podcasts voor ondernemers, carrièrewisselaars en nieuwe werknemers om je opties af te wegen.

Zakelijke podcasts voor beginners

Het starten van een eigen bedrijf vergt passie, motivatie en een duurzaam idee. Wat is een betere manier om een ​​dosis uitvoerbaar advies te krijgen over alle drie de punten dan door te luisteren naar experts die weten hoe ze een droom kunnen verwezenlijken? Bekijk de volgende drie podcasts en geniet van business coaching van doorgewinterde ondernemers:

1. De MBA-show van $ 100

De $100 MBA Show traint je in de basisbeginselen van het runnen van een bedrijf met het soort lessen dat je historisch gezien zou kunnen vinden in een MBA – gewoon gratis. Leer hoe u uw team kunt motiveren, een broodnodige pauze kunt nemen als een burn-out toeslaat en een groeiend initiatief kunt financieren.

2. CEO-school

Volgens CEO School verdient minder dan 2% van de vrouwelijke oprichters $1 miljoen aan inkomsten. Het doel van deze podcast is om die cijfers te laten stijgen.

Gastvrouw Suneera Madhani – die op de Fortune 40 Under 40-lijst van 2020 stond – spreekt met andere ondernemers en bedrijfsleiders om hun succes te reverse-engineeren en u te leren hoe u hetzelfde kunt doen. Onderwerpen omvatten alles, van netwerken tot online marketing.

3. Ondernemer

De wekelijkse Youpreneur-podcast van de Youpreneur Academy is erop gericht jou te helpen slagen, ongeacht je doelen. Krijg zakelijk advies van experts over hoe u van baan kunt veranderen, quality time met uw gezin kunt doorbrengen of uw eerste boek kunt publiceren.

Met zo’n uitgebreid aanbod is deze podcast een robuuste audiobibliotheek voor beginnende ondernemers die op zoek zijn naar tips over een specifiek thema, of het nu om bijbaantjes of LinkedIn-tips gaat.

Top motiverende podcasts voor ondernemers

Iedereen komt tijdens zijn carrière tegen obstakels en moeilijke tijden aan, waardoor het moeilijk wordt om zichzelf te motiveren. De volgende podcasts kunnen wat geloof herstellen met inspirerende verhalen van mensen die in dezelfde positie hebben gezeten:

4. Ondernemers in vuur en vlam

Entrepreneurs on Fire met John Lee Dumas neemt je mee in het spel met advies van een all-star line-up van professionals die indrukwekkende operaties hebben opgebouwd.

Met meer dan 4.000 afleveringen kun je elk onderwerp zoeken en vinden. Doe inspiratie op om een ​​bedrijf exponentieel te laten groeien, een dreamteam te creëren en angst om te zetten in macht.

5. De kunst van ondernemerschap

Als je te veel werkt en weinig tijd hebt, dan is dit de podcast voor jou. Op The Art of Entrepreneurship bespreekt presentator Jackie Hermes wekelijks in maximaal 20 minuten de ondernemerszin.

De meeste afleveringen zijn solo, maar veel bevatten anekdotes of citaten van inspirerende mensen die hun werk en leven zorgvuldig in evenwicht hebben gebracht terwijl ze miljoenenbedrijven runden.

6. Opstartverhalen

Startup Stories from Mixergy verzamelt audio-interviews en masterclasses van leiders van bekende organisaties zoals Wikipedia en Pixar. Krijg toegang tot deskundige kennis in vrijwel elke zakelijke niche, van wearables tot supermarktketens.

Via het Mixergy-platform kunnen luisteraars ook suggesties voor geïnterviewden indienen, zodat u van het rolmodel kunt horen wie u heeft gemotiveerd om uw bedrijf te starten of naar een hoger niveau te tillen.

Beste podcasts voor eigenaren van kleine bedrijven

Kleine en middelgrote bedrijven functioneren anders dan grootschalige bedrijven. Hoewel eigenaren van kleine bedrijven inspiratie en lessen kunnen halen uit CEO’s van grote organisaties, hebben ze ook advies op maat nodig over het runnen van minder omvangrijke activiteiten.

Deze drie podcasts voor kleine bedrijven hebben veel relevante kennis te bieden:

7. Doelgraafmachine

Goal Digger, een podcast van ondernemer Jenna Kutcher, heeft al bijna 700 afleveringen met uitstekende inhoud om uit te kiezen. De onderwerpen balanceren geldbesparende tips en zakelijke ideeën met ADHD en hoe je op jezelf kunt vertrouwen, en bieden een goed afgerond beeld van hoe het echt is om ondernemer te zijn.

8. PR voor kleine bedrijven

PR-coach Gloria Chou deelt insidermarketingkennis over PR voor kleine bedrijven. Ze onderzoekt hoe je met een laag budget een publiek kunt opbouwen, hoe je de grootste mediakanalen van het land kunt benaderen en hoe je problemen met je PR-strategie kunt opsporen. Chou bewijst dat je geen marketingdiploma nodig hebt om je bedrijf te laten groeien.

9. Hoe ik dit heb gebouwd met Guy Raz

How I Built This onderzoekt samen met presentator Guy Raz de oorsprong en motivaties achter de ideeën van ondernemers, waarbij ze hun bedrijfsprocessen reverse-engineeren om u te leren hoe u hetzelfde kunt doen.

De afleveringen variëren drastisch per onderwerp, van hoe een gereedschapsbedrijf dat zeven jaar lang niets verkocht heeft, transformeerde in een operatie van 100 miljoen dollar, of hoe een broers en zussen een geliefd Thais snackvoedselmerk lanceerden.

Top zakelijke podcasts voor management en bedrijfsvoering

Leiders dragen veel hoeden. Verscherp uw kennis van cruciale aspecten van het managen van een team, het runnen van een operatie en het opbouwen van leiderschapsvaardigheden met deze drie podcasts over bedrijfsmanagement:

10. Ducttape-marketing

De Duct Tape Marketing-podcast van auteur John Jantsch is een uitgebreide bibliotheek met bronnen die hij sinds 2005 heeft samengesteld. De podcast behandelt elk facet van promotie – van het groeiende online bereik tot het belang van kleur als merkelement.

Het is veel meer dan een spoedcursus over het promoten van een bedrijf; het is een forum waar bedrijfsleiders inzichten geven over alles, van sociale media tot creativiteit.

11. Durf te leiden

Dare to Lead van Brené Brown, een podcast met dezelfde naam als haar bestsellerboek uit de New York Times, benadert leiderschap met innovatie en moed.

In sommige afleveringen spreekt Brown onafhankelijk vanuit het hart, en in andere praat ze met gasten variërend van politici als Barack Obama tot gerenommeerde psychologen als Pippa Grange. Het volgt een holistische benadering van management en zal u inspireren om een ​​betere leider te worden.

12. De Leslie Samuel-show

Blogger en voormalig professor Leslie Samuel richt zijn podcast op het bouwen van online bedrijven in het digitale tijdperk. Zelfs fysieke bedrijven kunnen leren van bedrijfsactiviteiten op afstand, zoals digitale marketing en online samenwerkingstools.

De Leslie Samuel Show leert je hoe je een verkooptrechter kunt bouwen, op de hoogte kunt blijven van digitale marketingtrends en een persoonlijk merk kunt creëren, allemaal vanuit het comfort van je huis.

Begin met luisteren en leren

Welke functie u ook vervult op de arbeidsmarkt, het kan zijn dat u niet veel vrije tijd heeft. Je werkt hard, probeert een duurzaam evenwicht tussen werk en privéleven tot stand te brengen en voorziet jezelf van de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om te gedijen.

Zakelijke podcasts leren u hoe u uw tijd en uw werkplek kunt beheren. Ze bieden een uitstekende optie voor onderweg die gratis, boeiend en in eigen tempo is. Begin een aflevering als je een vrij moment hebt en voltooi hem als je weer een pauze neemt. Het is een flexibele manier om te behouden nieuwe dingen leren.