De 12 beste ondernemersvaardigheden

Vooruitgang op het werk

Succesvolle ondernemers zijn vaak manusjes van alles – en nooit helemaal geen experts.

Een eigen bedrijf runnen betekent dat u uit een diepe gereedschapskist moet putten harde en zachte vaardigheden om uw bedrijf van de grond te krijgen en te laten groeien. Maar omdat ondernemers voortdurend bereikbaar zijn en eindeloze to-do-lijsten hebben, kan het moeilijk zijn om prioriteit te geven aan het leren van de ondernemersvaardigheden die u en uw bedrijf zullen helpen gezond te blijven.

Of u zich nu klaarmaakt om uw zijwaartse drukte naar een nieuw bedrijf of wilt u uw huidige vaardigheden controleren verbeter uw vermogen om leiding te gevenbezig met jouw overdraagbare vaardigheden is een geweldige manier om een groeimindset. En hoewel u niet alles onder de knie kunt krijgen, zal het opbouwen van een gedegen kennis u en uw teams in staat stellen het bedrijf te ondersteunen.

Het belang van ondernemersvaardigheden

Als ondernemer kunnen uw verantwoordelijkheden eindeloos en alomvattend lijken. Het omzetten van uw dromen in een succesvol bedrijf gebeurt immers niet van de ene op de andere dag – en zodra uw bedrijf grip begint te krijgen, houdt het werk dat nodig is om het licht aan te houden nooit op.

Bedrijfsleiders met ondernemerszin moeten deze uitdaging aangaan en voortdurend berekende en weloverwogen beslissingen nemen om hun bedrijfsplannen vooruit te helpen.

Het is aan jou om kansen te identificeren, slimme beslissingen te nemen en de koers uit te stippelen wanneer zich uitdagingen voordoen. En naarmate uw startup groeit, moet u leren uw middelen effectief toe te wijzen en waardeproposities te creëren voor uw werknemers en klanten.

Maar maak je geen zorgen: dit harde werk loont. Volgens het US Business Administration Office of Advocacy hebben kleine bedrijven 46,4% van de Amerikaanse werknemers in de particuliere sector in dienst, wat betekent dat ondernemers de lokale economieën stimuleren en belangrijke levensaders creëren voor lokale gemeenschappen. Hier zijn een paar andere manieren waarop uw ondernemersvaardigheden een positieve impact hebben:

Hoewel u niet overal in hoeft uit te blinken, helpt het ontwikkelen van een brede kennis u om taken realistisch te delegeren en u in te leven in uw medewerkers

12 essentiële ondernemersvaardigheden

Een bedrijf van de grond krijgen en verhuizen is geen gemakkelijke opgave. In een wereld van steeds veranderende markttrends en economische uitdagingen moet u scherp nadenken zonder de missie van uw bedrijf uit het oog te verliezen. ZijnHet kunnen overstappen van de ene competentie naar de andere is cruciaal voor het behouden van een solide zakelijke basis.

De volgende vaardigheden zijn niet exclusief voor ondernemers; ze zijn onmisbaar voor elke branche en functie. Als u zich klaarmaakt om de overstap naar het ondernemerschap te maken, zult u misschien verrast zijn door het aantal overdraagbare vaardigheden je hebt het al onder je riem.

Natuurlijk hebben anderen misschien wat cultivatie of verfijning nodig. Maar door ze te verfijnen, weet u zeker dat u gekwalificeerd bent om met de klappen om te gaan en uw bedrijf vooruit te helpen.

Hier zijn 12 sleutelvaardigheden waar elke ondernemer naar moet streven:

 1. Budgettering: Alle zakelijke ideeën worden beperkt door budgetten. Succesvol ondernemen vereist een stevige grip op de financiële realiteit van uw onderneming, en dat betekent leren beheer budgetten, analyseer financiële gegevens en begrijp cashflowpatronen.

  Deze wistge is van onschatbare waarde voor de veiligheid van uw bedrijf, omdat het een goede besluitvorming mogelijk maakt en u realistische actieplannen voor investeringen, uitbreidingen en bezuinigingen kunt opstellen.

 2. Probleemoplossing: Ondernemerschap heeft geen eindstreep, ongeacht de branche. Uw zakenreis zal boordevol nieuwe uitdagingen en obstakels zitten probleemoplossende en kritisch denkvermogen. Strategisch denken zorgt ervoor dat u afstand kunt nemen van de problemen van vandaag en het grotere geheel kunt zien, waarbij u kortetermijndoelstellingen op één lijn brengt met langetermijndoelstellingen.

 3. Communicatie vaardigheden: Ondernemers zijn de stem van hun bedrijf. Of je nuAls u een klant e-mailt, een elevator pitch houdt aan een potentiële investeerder of taken delegeert op Slack, is het oefenen van aanpassingsvermogen in toon en levering essentieel voor effectieve communicatie, ongeacht het scenario.

 4. Tijdsbeheer: Met zoveel verantwoordelijkheden en beslissingen die u elke dag moet nemen, heeft u misschien het gevoel dat verschillende taken om uw tijd en aandacht strijden. Leren om beheer uw tijd en vertrek rRuimte voor flexibiliteit biedt u de nodige structuur om uw dag door te komen zonder verspilling van middelen of gemiste deadlines.

 5. Creatief denken: Het zakelijke landschap iHet bedrijf verandert voortdurend en aanpassingsvermogen is essentieel om concurrerend te blijven. Een ondernemersmentaliteit betekent dat u creatief denken moet inbrengen in elk aspect van uw bedrijfsstrategie, van het onderscheiden van uw producten van de concurrentie tot het creëren van prikkels die het beste talent behouden.

  Oefen met een open geest door traditionele ideeën uit te dagen, nieuwe perspectieven te omarmen en experimenten aan te moedigen. Het zorgt ervoor dat uw teams geïnspireerd blijven en dat uw bedrijf vooruitstrevend blijft.

 6. Leiderschapskwaliteiten: Als hoofd van het bedrijf verwacht uw team dat u de toon zet. Of u nu een sterke werkethiek of bezuinigingen, uw gedrag vertelt uw medewerkers wat wel en niet acceptabel gedrag is.

  Leiderschap is een 24/7 verantwoordelijkheid, maar bevordert een positief en productief leiderschap werkomgeving zal zijn vruchten afwerpen in een sterke samenwerking en voortdurende verbetering van uw teams.

 7. Management vaardigheden: Terwijl Je komt misschien in de verleiding om met een tiental rollen te jongleren, maar jij (en je geestelijke gezondheid) kunnen niet alles. Wanneer kleinschalige dagelijkse taken voortdurend uw tijd in beslag nemen, bHet is moeilijk om een ​​toekomstgerichte leider te worden.

  Naarmate uw bedrijf groeit, is het van cruciaal belang om structuren op te bouwen die ervoor zorgen dat uw werknemers kunnen gedijen en meer verantwoordelijkheden op zich kunnen nemen. Op die manier kunt u delegeren aan uw groeiende team en meer tijd besteden aan het toezicht op de langetermijnplanning.

 8. Besluitvorming: Als hoofd van het bedrijf zijn uw dagen beladen met belangrijke beslissingen. Succesvolle ondernemers combineren analytisch denken en intuïtie, omdat ze te maken kunnen krijgen met situaties met beperkte informatie of onzekere resultaten. Door voor- en nadelen te leren afwegen, risico’s te overwegen en jezelf te omringen met verschillende perspectieven, kun je vol vertrouwen door complexiteiten navigeren.

 9. Netwerken: Hard werken is slechts één onderdeel van het proces om uw bedrijf gezond te houden. De relaties die je cultiveert, zijn de andere. Uw bekendheid met branchegenoten, potentiële partners en klanten houdt uw bedrijf immers in de aandacht van mensen.

  Normaal netwerken helpt u inzicht te krijgen in uw doelmarkt, op de hoogte te blijven van opkomende trends en deuren te openen voor nieuwe kansen.

  man-en-vrouw-elkaar-de-hand-schudden-buiten-kantoor-ondernemersvaardigheden

 10. Samenwerking: U bent afhankelijk van uw teams om het bedrijf vooruit te helpen, dus u moet uzelf bewapenen met hulpmiddelen om hen ondersteuning en begeleiding te bieden. Dankbaarheid tonenopenheid en betrouwbaarheid zijn dat wel interpersoonlijke vaardigheden die het vertrouwen opbouwen dat uw personeel productief houdt.

 11. Actief luisteren: Teamleden willen zich gehoord voelenen gerespecteerd. We steken tenslotte allemaal veel tijd en energie in ons werk. Werknemers die zich begrepen voelen, zijn productiever, dus probeer emotionele intelligentie te oefenen en de balans tussen werk en privéleven van uw team te waarderen. Je zult het zien gebeurenpier en effectievere teams.

 12. Spreken in het openbaar: Het management is het gezicht van het bedrijf. Gedurende je hele carrière krijg je volop kansen om voor een publiek te spreken. Of het nu gaat om bezorgen een TED-talk of lTijdens een teamvergadering kunt u mensen motiveren en inspireren om zich achter uw visie te scharen.

Meer harde ondernemersvaardigheden om op te frissen

Harde vaardigheden zijn expliciete kennis die u helpen specifieke taken uit te voeren. De meeste mensen leren technische vaardigheden via formeel onderwijs en verfijnen deze door aanvullende training en praktijkervaring.

Hier zijn 15 van de belangrijkste vaardigheden die van pas zullen komen bij het opbouwen van uw bedrijf:

 1. Sociale media
 2. Branding
 3. Boekhouding en boekhouding
 4. Inboxbeheer
 5. Basis financiële kennis
 6. Verkoop en onderhandeling
 7. Digitale marketing
 8. Marktonderzoek en analyse
 9. Project management
 10. Klantenservice en beheer
 11. Gegevensanalyse
 12. Naleving van wet- en regelgeving
 13. Voorraadketenbeheer
 14. Basis computervaardigheden
 15. Presentatie ontwikkeling

vrouw-die-zichzelf-opneemt-met-ringlicht-en-statief-ondernemersvaardigheden

Hoe u uw ondernemersvaardigheden kunt verbeteren

Ondernemerschap is een verbintenis die voortdurend leren en verfijning van vaardigheden vereist. Als je er klaar voor bent, kies dan uit de bovenstaande ondernemersvoorbeelden en ga aan de slag met je vaardigheden.

Hier volgen enkele tips waarmee u voortdurend uw vermogen om een ​​bedrijf te leiden kunt verbeteren:

 • Volg online cursussen: Er is een cursus voor elk aspect van bedrijfsmanagement. Snelle cursussen over adverteren op sociale media, financiële prognoses en optimalisatie van de toeleveringsketen kunnen u helpen uw vaardigheden te ontwikkelen.

  Zelfs als u niet rechtstreeks toezicht houdt op een specifieke taak, kan het ontwikkelen van praktische kennis uw samenwerking met andere afdelingen en uw vermogen om met uw team weloverwogen beslissingen te nemen, verbeteren.

  vrouw-die-op-de-trap-buiten-zit-online-les-volgt-met-laptops-en-hoofdtelefoon-ondernemersvaardigheden

 • Zoek mentoren: Je bent niet de enige in de zakenwereld. Veel ondernemers hebben al beslissingen genomen die gloednieuw voor u zijn. Mentoren kunnen je een gevoel van verbondenheid geven en je zelfvertrouwen versterken. Door gebruik te maken van een ervaren professioneel netwerk krijgt u de duidelijkheid om u vooruit te helpen, ongeacht uw bedrijfssituatie.
 • Maak een oefenplan: Je hoeft niet alles in één keer te leren. Identificeer de meest relevante vaardigheden voor uw succes en maak een plan om deze te verfijnen. Dit zou kunnen betekenen dat u nauwgezeter moet omgaan met het schrijven van duidelijke communicatie, regelmatig dankbaarheid moet tonen of elke maand een seminar moet bijwonen. Ongeacht je doelen, oefening en consistentie maken het perfect.
 • Sluit u aan bij een lokale bedrijfsorganisatie: Een bedrijf runnen is moeilijk, maar de steun van collega’s in vergelijkbare professionele domeinen kan u helpen uw doelbewustheid te behouden. Lokale bedrijfsverenigingen zijn ook geweldige plekken om te netwerken, op de hoogte te blijven van trends en nieuwe kansen te vinden.
 • Werken met een coach: Ondernemers begeleiden hun teams voortdurend en profiteren van dezelfde ondersteuning. Coaches zijn geweldige bondgenoten voor ondernemers en zij kunnen u helpen duidelijke doelen te stellen en op koers te blijven bereik uw welzijn en professionele doelstellingen.

Leid een succesvol bedrijf (en leven)

Als je de kenmerken van een ondernemer hebt, beschik je al over waardevolle soft skills, waaronder passie, gedrevenheid en zelfvertrouwen. Nu is het tijd om uw ondernemersvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en uzelf uit te rusten met de tools om uw dromen werkelijkheid te laten worden.

Het oefenen van tijdmanagement, het leren leiden van een team en het ontwikkelen van kennis over verschillende onderwerpen op het gebied van bedrijfsbeheer kunnen allemaal helpen uw bedrijf vooruit te helpen. En naarmate uw bedrijf groeit en successen boekt, groeit u ook.