Top 15 professionele doelen en hoe u deze kunt bereiken

Vooruitgang op het werk

15 voorbeelden van professionele doelen

Hoewel uw carrièreambities niet lijken op die van iemand anders, kunt u inspiratie putten uit gemeenschappelijke professionele doelen. Combineer uw eigen doelen om doelstellingen voor de korte, middellange en lange termijn te bestrijken die verschillende gebieden van uw professionele ontwikkeling raken, zoals het vinden van de tijdmanagementsoftware die voor u werkt, het verfijnen van een technische vaardigheid of het aanleren van een nieuwe vaardigheid. vaardigheid.

1. Communiceer met invloed en impact

Of u nu een freelancer bent die vanuit huis werkt of lid bent van een groot team dat regelmatig samen beslissingen neemt, effectieve communicatieve vaardigheden zijn noodzakelijk om uw werk vooruit te helpen. Niemand werkt in een vacuüm; het kunnen verdedigen van uw visie en het overtuigen van anderen om uw voorbeeld te volgen, is het verschil tussen professioneel succes en stagnatie.

Communiceren met invloed en impact kan een korte- of langetermijndoel zijn, afhankelijk van uw ambities. Als u serieuzer genomen wilt worden, kan dit betekenen dat u gesproken en geschreven communicatie oefent die vertrouwen uitstraalt. En als u een leiderschapsrol op het oog heeft, kan het leren van spreek- en presentatievaardigheden u daarbij helpen.

2. Ontwikkel de aanwezigheid van leidinggevenden

U hoeft niet de ambitie te hebben om manager of C-suiteleider te worden om een ​​leidinggevende aanwezigheid te ontwikkelen. Leiderschap omvat verschillende waardevolle professionele zachte vaardigheden, zoals zelfvertrouwen, emotionele intelligentie en besluitvaardigheid. Hoewel het u uit uw comfortzone zal duwen, zal het ontwikkelen van een leidinggevende aanwezigheid managers en collega’s laten zien dat zij voor ondersteuning bij u terecht kunnen.

3. Effectief omgaan met conflicten

We zijn allemaal mensen, in staat om het oneens te zijn of fouten te maken, zowel binnen als buiten het werk. En hoewel u niet alle conflicten op de werkplek kunt elimineren, kunt u wel leren ze productief te benaderen. Goed functionerende teams weten hoe dat moet door conflicten heen werkenvoorbij meningsverschillen en unieke communicatiestijlen.

Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden zoals empathie, flexibiliteit en actief luisteren kan je helpen conflicten om te zetten in leermogelijkheden in plaats van stresspunten. Het zal je helpen de einddoelstellingen in de gaten te houden in plaats van vast te lopen aan de uitdagingen die zich vanzelf zullen voordoen, waardoor het teamwerk en het moreel worden verbeterd.

4. Geef effectieve feedback aan anderen

Negatieve ervaringen blijven vaak in de hoofden van mensen hangen. Dit wordt een negativiteitsbias genoemd, a cognitieve vooringenomenheid waardoor je je sterker concentreert op negatieve prikkels dan op positieve. Dit is een van de redenen waarom het uitwisselen van feedback zo emotioneel geladen is, zelfs als het constructief is: het is gemakkelijk om je op fouten te concentreren en hoogtepunten te vergeten.

Het geven van goede feedback is een zorgvuldige balans tussen het wijzen op wat er mis is gegaan met een positieve draai. Het is actueel, specifiek en richt zich niet uitsluitend op het negatieve, inclusief voorbeelden van wat goed ging en hoe dit in de toekomst kan worden verbeterd. Bovenal is het gevoelig en ondersteunend, waardoor de ander zich gesterkt voelt om het opnieuw (en opnieuw) te proberen.

5. Navigeer met vertrouwen door onzekerheid

Het is normaal om het comfort van stabiliteit op te zoeken, maar het leren omarmen van verandering als een natuurlijk onderdeel van het leven (binnen en buiten je beroep) kan je helpen veerkrachtiger zijn en positief als je met onverwachte uitdagingen wordt geconfronteerd.

Als je een doel stelt om regelmatig een dagboek bij te houden, te mediteren of mindfulness te beoefenen, kun je een diepere relatie met je innerlijke zelf ontwikkelen. Probeer jezelf af te vragen waar je controle over hebt, waar je invloed op kunt uitoefenen en wat buiten je invloedssfeer ligt. Als u in alledaagse omstandigheden uw energie op deze vragen concentreert, kunt u zich in momenten van onzekerheid of stress gemakkelijker tot de door u gekozen methode wenden.

6. Zorg voor betere tijdmanagementvaardigheden

Als er een is professionele vaardigheid iedereen kan profiteren van leren, dat is het tijdsbeheer. Sterke tijdmanagementvaardigheden helpen u en de mensen die met u werken. Ze stellen u in staat de controle over uw agenda over te nemen, u op prioriteiten te concentreren en de balans tussen werk en privéleven op te bouwen die voor u logisch is. Tijdmanagement helpt uw ​​team ook en verzekert hen ervan dat u dit niet nodig heeft micromanagement om uw verplichtingen na te komen.

Iedereen reageert op verschillende methoden van timemanagement. Probeer te experimenteren met populaire benaderingen, zoals tijdblokkering, productiviteitsapps of de Pomodoro-techniek, om de jouwe te vinden. Welke techniek u ook kiest, nieuwe vaardigheden op het gebied van tijdmanagement helpen u bij het stellen van prioriteiten, het delegeren en communiceren van uw grenzen om beter met anderen samen te werken.

7. Ontwikkel inclusief leiderschap en teams

Effectieve teams omarmen diversiteit openlijk, waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt en welkom is om zijn of haar ideeën en standpunten te delen. Door deze kennisdeling worden teams verrijkt met nieuwe perspectieven en nieuwe manieren van werken.

Bevorderen inclusiviteit en erbij horen binnen uw team en de grotere organisatie klinkt misschien als een moeilijk doel om op te splitsen in concrete doelstellingen. Maar je kunt oefenen inclusief leiderschap vaardigheden elke dag, een bewuste poging doen om teamleden aan te moedigen om hun stem te laten horen, emotionele intelligentie te oefenen en altijd samen te werken vanuit een plaats van respect.

8. Voltooi een professioneel certificaat of diploma

Het omarmen van continu leren betekent meer dan alleen persoonlijke groei. Het is een bewijs van uw toewijding, aanpassingsvermogen en professionele nieuwsgierigheid, opvallende zachte vaardigheden die u een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt geven.

Stel dat u niet naar een specifieke online cursus of programma kijkt. In dat geval kun je een vaardigheidsanalyse doen identificeer uw vaardighedenkloofvraag advies aan uw manager of woon branche-evenementen bij om te zoeken naar toekomstige kansen.

Afhankelijk van uw middelen en einddoelstellingen kan dit een korte- of langetermijndoel zijn. Denk goed na of u uw vaardigheden kunt verbeteren en uw perspectief kunt verbreden door middel van een mogelijkheid zoals een cursus op afstand, een certificeringsprogramma of een masterdiploma.

9. Breid je professionele netwerk uit

Jouw carrière groei gaat net zoveel over wat je weet als over wie je kent. A sterk netwerk van professionele collega’s maakt dat mogelijk zelfpromotie jouw kennis en expertise, die jouw horizon kunnen verbreden.

Jezelf op de kaart zetten hoeft niet te betekenen dat je alle lokale professionele mixers moet verslaan. als jij identificeren als introvertjij kan verbreed je netwerk door het bouwen van een persoonlijk merk op LinkedIn en andere professionele sociale media. Als u de voorkeur geeft aan meer persoonlijke uitwisselingen, zijn netwerkevenementen, conferenties en workshops geweldige manieren om anderen in uw branche te ontmoeten en van hen te leren.

Wat dan ook waar u zich het prettigst bij voelt, stel een netwerkplan op met specifieke mandaten, zoals drie keer per week posten op LinkedIn of een maandelijks informatiegesprek plannen.

10. Doe vrijwilligerswerk om nieuwe technologie te leren

Met de tijd meegaan is nooit een slecht idee, vooral als het gaat om nieuwe technologie en toepassingen.

Digitalisering, automatisering en AI evolueren voortdurend, en leren hoe technologie uw functie en branche kan beïnvloeden, is een geweldige manier om uw vaardigheden als werknemer te verbeteren en te differentiëren. Pas de kennis die u opdoet toe om uw team te ondersteunen, de productiviteit van uw organisatie te verbeteren of u voor te bereiden op nieuwe carrièremogelijkheden.

11. Bouw sterkere werkrelaties op

Vriendschappen op de werkvloer bieden meer dan een waterkoeler (of Slack) gesprek. Ze kunnen u een dieper gevoel van verbondenheid en algeheel geluk op het werk geven, wat zich vertaalt in een diepere betrokkenheid bij uw team en een betere productiviteit.

Als je dat al hebt gedaan goede werkrelaties, stel een doel om ze te versterken. U kunt een collega bedanken voor zijn hulp bij een project, hulp bieden bij een uitdagende taak, of een gesprek met hem aanknopen diepe vragen.

En concentreer je niet alleen op bestaande vriendschappen, maar vertak je. Probeer iets nieuws, zoals het plannen van een virtueel koffiegesprek met teamleden op een andere afdeling of besteed het begin van een één-op-één-gesprek om meer te weten te komen over uw supervisor.

12. Ontwikkel uw collega’s

Peer-coaching en mentorschap vergroot het vertrouwen, bouw vertrouwen op en vergroot de technische bekwaamheid van alle betrokkenen. En het opzetten van een sterke coachingcultuur helpt de grotere organisatie te gedijen en vergroot het intellectuele kapitaal. Op dezelfde manier helpt het aanleren van uw vaardigheden u bij het verfijnen van uw communicatie, waardoor u technische concepten of zachte vaardigheden kunt vertalen in uitvoerbaar advies.

Neem contact op met uw manager en vraag hoe u uw kennis met het team kunt delen, of het nu gaat om het geven van een presentatie tijdens een vergadering, het laten meelopen door een stagiair of het aanbieden van vrijwilligerswerk om een ​​nieuwe medewerker in te werken.

13. Verbeter uw vertelvaardigheden

A goed verhaal gaat een lange weg. Door een emotionele klap toe te voegen aan een verkooppraatje, teampresentatie of sollicitatiegesprek, kunt u uw publiek betrekken en achter uw idee scharen. Hoewel het vertellen van verhalen een zachte vaardigheid is die voor sommigen gemakkelijker is, kun je nog steeds algemene tactieken leren en oefenen, zoals het creëren van een verhaallijn of het afstemmen van je non-verbale communicatie (inbegrepen houdinghand gebarenEn oogcontact) met jouw woorden.

Het verbeteren van uw storytelling is een doel waaraan u elke dag kunt werken door doelbewuster te zijn in uw communicatie. U kunt opzettelijk presentaties, e-mails en memo’s voorbereiden om boeiender te zijn, of oefenen om meer aanwezig te zijn in uw gesprekken met collega’s.

14. Wees opzettelijk met zelfzorg

Met zoveel dingen op uw to-do-lijst, is het gemakkelijk om uw persoonlijke doelen en de balans tussen werk en privé onderaan te zetten. Maar u kunt niet op uw werk verschijnen als u niet om uw mentale, emotionele en fysieke gezondheid geeft.

Zelfzorg betekent het creëren van routines die prioriteit geven aan eigenliefde en waardering voor jezelf hele zelf. Maar hoe u zelfzorg beoefent, is geheel aan u.

Begin met het identificeren van uw grootste behoeften, zoals het vaststellen van uw slaapschemahet vergroten van uw eigenwaarde, of het maken van meer ruimte voor meer vrije tijd. Zodra u verbeterpunten heeft geïdentificeerd, kunt u een checklist voor zelfzorg opstellen met dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse doelstellingen.

Zelfzorg is een levenslange verbintenis, dus heb niet het gevoel dat je alles in één keer moet aanpakken. Begin klein en stap voor stap zul je de kracht voelen om een ​​betere versie van jezelf te koesteren.

15. Ontwikkel uw projectmanagementvaardigheden

Het is nooit een slecht idee om uw organisatorische vaardigheden te verbeteren. Op de deadline blijven, prioriteit geven aan werklasten en goed communiceren over workflows zijn gewilde vaardigheden, omdat ze jou en je team helpen op koers te blijven. En zelfs als u een ervaren projectmanager bent, kunt u altijd een nieuwe tool voor arbeidsproductiviteit adopteren om uw technische expertise te verbeteren.

man die langs de camera lacht in blauw pak en professionele doelen bespreekt