Coca-Cola kondigt een ERE aan die gevolgen zal hebben voor ongeveer 100 werknemers in Madrid en Barcelona

Nieuws

Coca-Cola gaat een ERE uitvoeren in haar werkcentra in Madrid en Barcelona. Dit werd woensdag meegedeeld aan het Independent Trade Union Center of Civil Servants (CSIF), dat in een verklaring de actie aan de kaak stelde die was voorgesteld door de CASBEGA-groep CCEP (Coca-Cola Europacific Partners), haar productie- en distributiebedrijf.

De oorzaak die de groep aanvoert is ‘organisatorisch’, aangezien ze dat ook gaan doen herstructureer de posities op het gebied van klantenservice, mensencultuur en commerciële activiteiten door ze in Bulgarije te verenigen. Om deze reden heeft het bedrijf de ERE aangekondigd bij de Europese ondernemingsraad en de commissies van Madrid en Barcelona. Zij zullen de komende dagen een bijeenkomst houden om meer gedetailleerde informatie over de operatie te verstrekken.

In principe wordt het aantal getroffen werknemers geschat op ongeveer 100 en, zoals CSIF uitlegt, heeft het bedrijf aangegeven dat zij binnenkort een officiële mededeling over het collectieve ontslag aan deze werknemers zullen bezorgen, zoals vereist door de wetgeving. Vanaf dit moment gaat er een periode van 7 dagen open om de onderhandelingstafel te dekken, waarbij deze vakbondsorganisatie aanwezig zal zijn.

Sindsdien hebben ze zich uitgesproken tegen “traumatische ontslagen” en ze wedden “op vrijwilligheid bij vertrek”, waardoor vervroegde pensionering wordt bevorderd. In die zin hebben ze verklaard dat ze zullen bijdragen aan de onderhandelingen over “constructieve voorstellen die de sociale impact verminderen” en dat ze toezicht zullen houden op “de naleving van de vermeende oorzaken en arbeidsvoorschriften”.