Amazon zal 17.500 nieuwe banen creëren in Spanje

Nieuws

Amazon-webservices (AWS) kondigt een investering van een miljoen dollar aan in Spanje waarmee verwacht tot 2033 ongeveer 17.500 nieuwe banen te genereren. Het nieuws werd woensdag bekend gemaakt in Aragón, waar drie datacenters zullen worden geïnstalleerd. Eén in Huesca, een andere in El Burgo de Ebro en de derde in Villanueva de Gállego, in Zaragoza. Om dit plan uit te voeren zal het Amerikaanse bedrijf 15,7 miljard euro investeren.

De president van de regering van Aragon, Jorge Azcón, wees er tijdens de aankondiging op dat “AWS een mondiaal bedrijf is, maar door zijn deelname aan het lokale ecosysteem en de gemeenschappen waarin het actief is, is het een 'Aragonees' bedrijf geworden. Deze investering is historisch in termen van de technologiesector.

Historische investering van Amazon in Spanje: meer werkgelegenheid

De investeringsplannen van Amazon (AWS) in Spanje zullen voor een deel werkgelegenheid creëren 17.500 voltijdbanen bij lokale bedrijven per jaar. Ongeveer 6.800 hiervan zullen zich in Aragon bevinden. In totaal zal de productie hiervan volgens Europa Press bijdragen aan het Spaanse bruto binnenlands product (bbp) met 21,6 miljard euro.

Met deze investering wil AWS zijn cloudinfrastructuur in Aragon uitbreiden dankzij de steun van de regionale overheid, zodat 40% van de werkgelegenheid die het genereert zich in de regio zal bevinden. Dit zijn banen die de industrie zullen ondersteunen, zoals het onderhoud van faciliteiten, de telecommunicatie, de techniek of de bouw.

Amazon heeft zich gecommitteerd aan Spanje

“Naast de directe investeringen en banen die zullen worden gecreëerd, zijn we van plan onze bestaande samenwerkingen met lokale scholen en gemeenschapsinitiatieven voort te zetten ter ondersteuning van talentontwikkeling, onderwijsprogramma’s en duurzaamheidsinitiatieven”, aldus Suzana Curic, algemeen directeur van AWS voor Iberia.

Zozeer zelfs dat Amazon het geld dat het in 2021 had aangekondigd te investeren, met zes heeft vermenigvuldigd. Destijds was het slechts de bedoeling om 2,5 miljard euro uit te trekken en jaarlijks 1.300 voltijdbanen te creëren, voor een totale periode van tien jaar.