Afscheid van je baan: je wordt 'ontslagen' vanwege je slechte gedrag tegenover de receptioniste voorafgaand aan het sollicitatiegesprek

Nieuws

Het sollicitatiegesprek is doorgaans een van de meest gevreesde gebeurtenissen voor alle mensen die opnieuw de arbeidsmarkt willen betreden of simpelweg hun professionele verwachtingen willen veranderen. Velen vergeten echter dat alles telt, van eerder gedrag tot het afscheid. Juist het slechte gedrag bij een receptioniste heeft dit veroorzaakt een kandidaat verliest de baan vóór het sollicitatiegesprek.

In een wereld die steeds individualistischer wordt, vergeten velen de kleine details van beleefdheid die van invloed zijn op en essentieel zijn voor een bedrijf of een werkteam om in harmonie en met goede resultaten te functioneren. Dus, terwijl hij verzamelt De spiegel, Deze werknemer miste de kans om bij het bedrijf te komen werken, niet vanwege een gebrek aan talent of professionele vaardigheden.

Het artikel vertelt hoe De man werd vóór het sollicitatiegesprek ‘ontslagen’ vanwege zijn gebrek aan empathie en het voortdurende gebrek aan respect dat hij jegens de receptioniste betoonde. door haar verschillende keren te negeren en haar begroeting te vermijden. Maar was zij werkelijk de receptioniste? De sollicitant was het slachtoffer van een truc die steeds vaker wordt toegepast door HR-directeuren en die ervoor zorgt dat vacatures niet worden vervuld, niet vanwege een gebrek aan kennis, maar vanwege een gebrek aan emotionele intelligentie.

De echte reden waarom de werknemer vóór het sollicitatiegesprek werd ontslagen

De reden waarom deze werknemer werd ontslagen voordat hij aan het sollicitatiegesprek deelnam, is dat “hij al aan het sollicitatiegesprek zelf deelnam.” De receptioniste was niet echt de gebruikelijke, maar de financieel directeur van het bedrijf. Nadat hij deze truc over het hoofd had gezien, werd de man die geïnterviewd zou worden naar de vergaderruimte geroepen en was verrast om te zien wie de vrouw werkelijk was.

Zoals opgemerkt in de Engelse media was de zin van de regisseur kort en direct: ‘Bedankt voor uw tijd, maar het interview is voorbij.’ Waaraan hij toevoegde: ‘Wees aardig voor het hele gebouw.’