De BOE kondigt de oproep tot oppositie voor de Nationale Politie aan: 2.707 plaatsen

Nieuws

Hij Officiële Staatscourant (BOE) heeft gepubliceerd oproepen tot oppositie voor toegang Korps Nationale Politie (CNP). Dit nieuwe openbare werkgelegenheidsaanbod (OPE) werd eerder deze week aangekondigd door de woordvoerder van de regering, Pilar Alegría, nadat het was goedgekeurd door de Raad van Ministers.

In totaal zijn ze dat 2.707 Nationale Politieposities waarvan 2.607 voor de Basic Scale en 100 voor de Executive. Als het wordt goedgekeurd, wordt het dat carrière ambtenaar van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Om bij de Nationale Politie te kunnen werken, moet je slagen voor de oppositie, voldoen aan de eisen en slagen voor fysieke tests. Van het totaal aantal plaatsen zijn, zoals het officiële document aangeeft, 521 gereserveerd voor Troepen en Matrozen die minimaal 5 jaar in dienst zijn. Als er mensen onbedekt blijven, gaan ze naar de vrije ploeg.

Wat de interne promotie betreft, wordt overwogen om 150 daarvan te promoten in de categorie van onder inspecteur. Zoals gebeurt met de vierkanten van de Burgerwacht, de vervangingspercentage is 125%.

Vereisten om te solliciteren bij de Nationale Politie

Om ambtenaar van het Korps Nationale Politie (CNP) te worden als agent van de Nationale Politie, moet je aan een aantal eisen voldoen.

  • De wettelijke leeftijd hebben bereikt, dat wil zeggen 18 jaar of ouder zijn.
  • De Spaanse nationaliteit hebben.
  • In het bezit zijn van een baccalaureaatdiploma, gelijkwaardig of hoger.
  • Onderteken de verbintenis om wapens te dragen en deze indien nodig te gebruiken.
  • Geen veroordeling hebben voor een opzettelijk misdrijf, noch gescheiden zijn van de staats-, autonome of lokale dienst.
  • In het bezit zijn van een rijbewijs B.

Als detail waarmee rekening moet worden gehouden, is het bij deze toegangseisen niet langer nodig om een ​​minimale hoogte te hebben, zoals bij oproepen van voorgaande jaren gebeurde. Degenen die de Executive Scale willen betreden, moeten een universitair diploma hebben behaald.