6 carrièreveranderingen voor leraren die echt hun vruchten afwerpen

Vooruitgang op het werk

Je bent leraar omdat je een verschil wilt maken. Je hebt kennis om te delen en de gave om lessen op te splitsen op een manier die anderen begrijpen. Je bent geduldig en vindingrijk, en jij hebt pit.

Maar jij bent uitgebrand. Lesgeven is een uitdagend beroep, omdat je je tijd, geest en ziel in het werk moet investeren. Onderwijs is praktijkgericht en non-stop, en als je uitgeput bent en klaar voor verandering, is dat begrijpelijk.

Er komt veel op je af als jij op zoek naar een nieuwe baan. De kwaliteiten en gedrevenheid die ervoor hebben gezorgd dat u les heeft gegeven, kunnen worden overgedragen op vele lonende carrières. En jouw potentieel verdienen kan in sommige sectoren ook hoger zijn.

Als je hebt besloten om van beroep te veranderen, bereid je dan voor op een succesvolle overstap met deze gids over het vervullen van loopbaanveranderingen voor leraren.

3 veelvoorkomende redenen om van baan te veranderen

Het kan moeilijk zijn om je carrière achter je te laten en anderen te helpen. Je voelt je misschien schuldig omdat je niet in de praktijk blijft, of melancholie omdat je een droom hebt losgelaten. Maar een baanwisseling kan een kans zijn om de dingen die je leuk vindt te blijven doen – of dat nu anderen helpen of kennis delen is – vanuit een ander gezichtspunt.

Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom leraren overstappen.

1. Beter loon

In 2022 meldde de Amerikaanse volkstelling dat leraren tot de hoogst opgeleide maar laagstbetaalde leden van de samenleving behoren. Ruim 95% van de leraren in het basis- en voortgezet onderwijs heeft een bachelordiploma en werkt fulltime, maar verdient een gemiddeld salaris van $ 55.000. Een mobiele app-ontwikkelaar met hetzelfde opleidingsniveau verdient bijna het dubbele.

Misschien wilt u uw vaardigheden en opleidingsgegevens toepassen op een functie die beter betaalt, vooral tegen de achtergrond van de stijgende kosten van levensonderhoud. Volgens een rapport van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics is de consumentenprijsindex alleen al tussen 2020 en 2021 verdrievoudigd.

In hetzelfde rapport uit 2023 wordt gesteld dat de hyperinflatie die Amerikanen vandaag de dag ervaren, sinds de jaren tachtig niet meer heeft plaatsgevonden. Hierdoor is de verhouding tussen de kosten van levensonderhoud en het loon voor veel leraren toegenomen, waardoor een carrièreswitch voor veel docenten aantrekkelijk is geworden.

2. Verminderde werktevredenheid

In een rapport uit 2022 van Education Week staat dat de arbeidstevredenheid van leraren op een historisch dieptepunt staat. Eén van de factoren die hieraan bijdraagt ​​is de aanpassing aan de “nieuwe normaal” van de COVID-19-pandemie.

Na de pandemie zijn de stressniveaus van leraren gestegen en hebben leerlingen meer aandacht nodig dan ooit, wat een uitdaging is externe of hybride benaderingen. Voeg deze factoren toe aan een toenemende werkdruk, afnemende ondersteuning, en post-COVID-depressie, en sommige leraren voelen zich gewoon aangesproken. Als je je limiet hebt bereikt, zoek je misschien naar groenere weiden in een nieuwe carrière.

3. Een verlangen om meer te leren

Terwijl je de sprong maakt naar nieuw werk kan in eerste instantie zenuwslopend zijn, het biedt ook een kans om te leren. Docenten kunnen hun onderwijservaring toepassen in functies die nieuwe uitdagingen bieden, zoals banen in de ed-tech, of vaardigheden opdoen en een nieuw vakgebied betreden, zoals softwareontwikkeling. Welke route u ook kiest, uw professionele ontwikkelingsreis gaat door.

Overdraagbare vaardigheden die loopbaanveranderingen voor leraren ondersteunen

Als leraar heb je dat overdraagbare vaardigheden die op elke carrière van toepassing zijn, vanaf groot leiderschap En empathie tot technische vaardigheden zoals schrijven en plannen.

Hier zijn een paar vaardigheden die u zullen helpen schitteren in uw nieuwe rol – en dit is nog maar een begin:

  • Communicatie en actief luisteren: Sterk communicatie vaardigheden staan ​​centraal in alle banen, en leraren zijn echte maestro’s. Je weet wel hoe je actief kunt luisteren voor leerlingen, ouders en leeftijdsgenoten die oor hebben voor de nuance in wat de ander zegt. Studenten leggen zichzelf misschien niet altijd goed uit, maar je kunt wat je hoort wel vertalen in duidelijke lessen. Hergebruik deze vaardigheden in een nieuwe rol door anderen te trainen, projecten uit te voeren of de aandacht vast te houden in een bestuurskamer.
  • Leiderschap: Als opleider oefen je leiderschap op verschillende niveaus. Je geeft leiding aan een klaslokaal met verschillende geesten, mentor-collega’sen spelen waarschijnlijk een rol in participatieve leiderschapsmodellen op organisatorisch niveau. Je kunt deze vaardigheden toepassen als manager in een bedrijfsomgeving, als thought leader in een ed-tech-rol, of door een andere mentorbaan te bekleden, zoals bijles geven of trainen.
  • Gespecialiseerde vaardigheden: Leraren hebben vaak nichekennis in vakken als compositie, wiskunde en natuurwetenschappen die overdraagbaar zijn naar een nieuwe rol. Als je scheikundeleraar bent op een middelbare school, heb je waarschijnlijk een bachelordiploma op dit gebied en kun je werk vinden in een laboratorium of als junior scheikundig ingenieur. Of u kunt een postdoctorale opleiding volgen en werken als universiteitsprofessor of onderzoeker.
  • Planning: Als leraar maak je complexe lesplannen die voldoen aan gestandaardiseerde meetgegevens en die dienen verschillende soorten leerlingen. Dit niveau van planning en vooruitziendheid is niets minder dan dat project management. U kunt deze vaardigheden overbrengen naar rollen die sterk gericht zijn op planning, zoals het adviseren of beheren van softwaresprints. Welke cursus u ook kiest, uw planningsvaardigheden zorgen voor een uitstekende organisatie en planning tijdsbeheer in je nieuwe rol.

6 banen voor leraren die de klas verlaten

Afscheid nemen van het klaslokaal betekent niet dat je afscheid moet nemen van de vaardigheden die je daar hebt aangescherpt. Het betekent ook niet dat je niet in het onderwijs kunt blijven werken. Deze verschuiving impliceert een potentiële salarisverhoging, leermogelijkheden en de opwinding om bij een nieuw team te komen. Hier zijn zes rollen waarin u kunt blijven doen wat u van plan was: levens veranderen.

1. Directeur

Een van de meest natuurlijke banen voor voormalige leraren is de rol van directeur. Met deze functies kun je, net als bestuurder, in de onderwijsomgeving blijven. Uw ervaring in de klas en met lestheorie zal u helpen institutionele beslissingen te nemen die ten goede komen aan personeel en studenten.

Tot de nieuwe uitdagingen die je aangaat behoren het tot stand brengen van een positieve schoolcultuur, het implementeren van bestuursbesluiten en het garanderen van kwalitatief hoogstaande onderwijsprogramma’s.

Je hebt geavanceerde kwalificaties nodig om direct aan de eisen van een schoolbestuurder te kunnen voldoen, dus bereid je voor om je opleiding af te ronden Master diploma of doctoraat, als je dat nog niet hebt gedaan. De investering in uw opleiding zal vruchten afwerpen, aangezien hoofdfuncties veel hoger betalen dan die van docent, met een gemiddeld salaris van ongeveer $116.000.

2. Kinderpsycholoog

Als leerkracht heb je kennis van de wensen en behoeften van kinderen. Verbeter uw vaardigheden door te promoveren en te certificeren als een psycholoog voordat therapeutische diensten aan kinderen en hun families worden verleend. Je zult je identificeren mentale gezondheid omstandigheden, lesgeven coping-mechanismenen kinderen helpen hun gedrag te moduleren, zodat ze kunnen genieten van betere sociale relaties en educatieve ervaringen.

Kinderpsychologen hebben doorgaans expertise in een breed scala aan psychologische problemen, zoals ADHD en eetstoornissen. Je maakt kennis met de levens van kinderen en hun verzorgers, wat betekent dat je niet alleen met jongeren maar ook met volwassenen leert werken.

Kinderpsychologische rollen kunnen intensief en stressvol zijn, maar als je… stel stevige grenzen en gezond houden werk leven balans, zal de baan meer voordelen dan nadelen met zich meebrengen. Een van die voordelen is het salaris, dat gemiddeld rond de $ 100.000 ligt.

3. Onderwijsadviseur

Onderwijsadvies is een populaire alternatieve baan voor leraren die inzichten in de klas willen blijven toepassen, alleen niet in een praktijkrol. Onderwijsconsulenten helpen gezinnen hun kind aan de juiste school te koppelen, stellen oplossingen voor voor leeromgevingen of wijken en adviseren over leerplanontwikkeling.

In deze rol kun je samenwerken met organisaties op alle niveaus, van kleuterscholen tot hogescholen. Overweeg een doctoraat in het onderwijs te behalen om optimaal te profiteren van deze nieuwe werkervaring. Geavanceerde inloggegevens zullen ook uw salaris verhogen. Dat gezegd hebbende, zijn zelfs de basissalarissen uitstekend, gemiddeld rond de $107.000.

jonge-vrouw-schrijven-van-een-klas-carrièreverandering-voor-leraren

4. Oppas

Nannying is een ideale baan voor leraren die het onderwijs verlaten en kinderen positief willen blijven beïnvloeden. Verzorgers doe alles, van het voorbereiden van kinderen op school tot het bereiden van een diner voor het hele gezin.

Hoewel elke functie uniek is, ben je vanwege je opleidingsachtergrond een grote aanwinst op het gebied van huiswerk en mentorschap. En uw vaardigheden op het gebied van organisatie, planning en tijdmanagement zullen niet verloren gaan als u helpt bij het beheren van de gezinsplanning.

Nanny-rollen betalen ongeveer hetzelfde als lesgeven, rond de $ 50.000. Maar kindermeisjes voor welvarende gezinnen in stedelijke gebieden kunnen veel meer verdienen, soms in de zes cijfers. En mogelijk ontvangt u nog andere voordelen, zoals betaalde reizen, een kamer en maaltijden.

5. Evenementenplanner

Als docent weet je hoe je ingewikkelde maandenlange plannen maakt, de behoeften van een groep in evenwicht brengt en taken op tijd voltooit. Je kunt goed luisteren naar wat anderen willen en realistische verwachtingen stellen. Nog een extraatje? Je bent waarschijnlijk een vroege vogel.

Al deze kenmerken maken jou een uitstekende kandidaat voor evenementenplanning. In deze rol ontmoet je klanten die evenementen zoals conferenties of bruiloften organiseren en zet je hun ideeën om in realiteit. Dit omvat het coördineren met dienstverleners en leveranciers, het verkennen van locaties en ervoor zorgen dat alles de hele dag volgens plan verloopt.

Het plannen van evenementen is de ideale rol voor iemand die geniet van de extraverte aard van klassikaal werk en ervan geniet om anderen te zien slagen. Alleen nu zal dat succes iemand helpen zijn perfecte grote dag tot een goed einde te brengen.

In deze rol zul je waarschijnlijk ook genieten van een stijging van de inkomsten. De gemiddelde jaarlijkse inkomsten voor evenementenplanners zijn vergelijkbaar met die van lesgevers (ongeveer $ 58.750), maar als je de luxe niche betreedt, kan je salaris boven de $ 80.000 stijgen. En uw overheadkosten zijn laag omdat dat mogelijk is werk vanuit huis.

6. Softwareontwikkelaar

Softwareontwikkeling is misschien niet het eerste alternatieve carrièrepad dat in je opkomt als je een voormalig docent bent. Maar voor docenten buiten het onderwijs is het een prima baan, omdat je er al veel hebt zachte vaardigheden het werk vereist onder meer een talent voor projectplanning, transparante communicatie en het voldoen aan richtlijnen en successtatistieken.

En je hoeft niet noodzakelijkerwijs terug naar school te gaan om het diploma te halen moeilijke vaardigheden voor het werk. Je kunt gebruiken zelfgestuurde leertechnieken of deelnemen aan een uitdrukkelijk certificeringsprogramma. Veel technologiebedrijven staan ​​open voor het aannemen van kandidaten die geen diploma in het vakgebied hebben. Bovendien betaalt softwareontwikkeling goed, met nationale gemiddelden rond de $120.000, en het is een veelgevraagde roldus uw werkzekerheid is solide.

leraar-praat-met-zijn-studenten-carrièreverandering-voor-leraren

Verandering is een goede zaak

Als je een burn-out hebt of gewoon klaar bent voor een professionele verandering, kan een van de bovenstaande carrièreveranderingen voor leraren je goed doen – en ervoor zorgen dat je goed blijft doen voor anderen. Burn-out kan een negatieve invloed hebben op uw fysieke en emotionele gezondheid, en voordat u anderen dient, moet u voor uw welzijn zorgen. En een baanwisseling kan ook uw verdienpotentieel verbeteren, stimulerende nieuwe lessen bieden en u in staat stellen de stress van een carrière als docent van u af te schudden. Al deze punten verbeteren uw levenskwaliteit, en als u uit een volle kop schenkt, geeft u het beste van uzelf aan anderen.