32 extra vrouwelijke miljardairs dit jaar (en ander nieuws over pariteit)

Nieuws

Dit jaar nog 32 vrouwelijke miljardairs

Volgens de traditionele Forbes-ranglijst (editie 2024) tellen we nu mee 369 vrouwelijke miljardairs uit de 2781 vermeld door het tijdschrift. Dat zijn er 32 meer in één jaar tijd. Van de tien rijkste heeft er slechts één haar fortuin verkregen na een scheiding. Negen van hen danken hun fortuin aan hun vader of echtgenoot en slechts één aan hun moeder.

Pof het vierde jaar op rij is de rijkste vrouw ter wereld Françoise Bettencourt Meyers (+19 miljard dollar in één jaar). Een erfgename dus. De rijkste selfmade vrouw ter wereld is Rafaela Aponte-Diamant, medeoprichter van rederij MSC.

Vrouwen vertegenwoordigen iets meer dan 13% van de miljardairs in de wereld.

Een partnerschap om stereotypen in de vastgoedwereld te deconstrueren

Bouygues Immobilier kondigde de ondertekening aan van een partnerschap met de vereniging “Elles Bougent” om haar acties op het gebied van diversiteit te versterken en de diversiteit van talenten in de vastgoedberoepen te bevorderen. Deze samenwerking heeft tot doel jonge meisjes aan te moedigen deze professionele velden, die vaak als mannelijk worden ervaren, te verkennen door hen kansen te bieden om spannende beroepen te ontdekken waar vrouwelijk talent ontbreekt.

Strijdboek voor gelijkheid op het werk

In zijn werk “ Goede meisjes slagen niet » (Éditions Eyrolles), Morgan Dion doet er niet moeilijk over als het gaat om wat genderongelijkheid op het werk in de weg staat. Naast observatie biedt dit resoluut militante onderzoekswerk sleutels tot begrip en praktische oplossingen voor het dagelijks ondernemen van concrete actie voor meer gelijkheid.

Militaire echtgenoten op het slagveld van de werkgelegenheid

We weten dat soldaten regelmatig worden overgebracht, en met hen hun hele gezin. Behalve dat het voor echtgenoten (waarvan 85% echtgenoten zijn) niet altijd gemakkelijk is om een ​​baan te vinden in hun nieuwe stad. Volgens een onderzoek uitgevoerd door [Pépite.], een wervingsbureau gespecialiseerd in de profielen van voormalig militair personeel, met de steun van Unéo (de eerste onderlinge verzekeringsmaatschappij voor de strijdkrachten), blijft bijna een kwart (22%) van de militaire echtgenoten ondanks hun onderzoek werkloos. Een extra offer voor de echtgenoten.

Na Miss Frankrijk, Miss World, is er nu Miss Artificial Intelligence

We maken dezelfde foto's en beginnen opnieuw! De site Dat vertelt Les Nouvelles News aan de jury van de Miss Artificial Intelligence-wedstrijd dat zojuist is gelanceerd door het Fanvue-platform, zal moeten beslissen over het fysieke uiterlijk van de modellen, tv-presentatoren of influencers, volledig virtueel en gemaakt op basis van kunstmatige intelligentie, die de netwerken overspoelen, evenals over de technische vaardigheden van hun ontwerper en de grootte van het publiek. Zonder de persoonlijkheid van de juffrouw te vergeten, aangezien het aanvraagdossier vragen bevat als: “Als jouw AI-model zou kunnen spreken, wat zou dan zijn enige droom zijn om de wereld een betere plek te maken?” “. Doet dit je ergens aan denken?

Getuigenissen van vrouwen die lijden op het werk

Élise Fabing is een advocaat die zich inzet voor de strijd tegen intimidatie op het werk, en in het bijzonder de intimidatie van vrouwen. In zijn boek “ Het begint met een brok in de maag” (Editions Les Arènes), vertelt het verhaal en de intimiteit van vrouwelijke slachtoffers van discriminatie bij aanwerving, salarisongelijkheid, invloed, intimidatie, seksistisch of seksueel geweld, gesanctioneerd moederschap, glazen plafond… Eindelijk!

Isabelle Autissier, de bittere eenling

Gevraagd door Annick Cojean van Le Monde in 2019 over waarom de keuze voor de solorace, de zeiler Isabelle Autissier, haar kleine matrozenkameraden in evenwicht brengt : “Makkelijker voor een vrouw. In ieder geval toegankelijker. Omdat meisjes veel moeite hebben om zich bij een jongensploeg aan te sluiten. Wij willen het niet! Wij geloven dat ze niet zo sterk zijn, dat ze niet genoeg ervaring hebben, dat ze problemen zullen veroorzaken tussen de jongens… De ergste clichés zijn nog steeds van kracht. Het is dus heel natuurlijk dat de zeilers solo gaan. We zijn van niemand afhankelijk en er is in ieder geval geen glazen plafond. Dat gezegd hebbende, heb ik deze eenzame keuze niet uit wrok gemaakt. Ik hou van bemanningen, maar ik hou er ook van om alleen op mijn boot te zijn, autonomie te ervaren en met de sterren te praten.” Het volstaat te zeggen dat veel vrouwen in het zakenleven in hetzelfde schuitje zitten als de beroemde zeeman, tegenwoordig erevoorzitter van het WWF.

Een podcast die vrouwen een stem (opnieuw) geeft

In haar Plaff-podcast geeft Claire Flury het woord aan Aline Jalliet, auteur van ‘ Een eigen stem. Waarom kunnen we de stemmen van vrouwen niet horen? » (Guy Tredaniel-redacteur).

Klik op de afbeelding om aflevering 73 te ontdekken

Eén aflevering (73) fascinerend dat het ecosysteem van het patriarchaat – van dominante mannenstemmen – analyseert en ontcijfert, waarin de stem van vrouwen wordt geconstrueerd en uitgedrukt. Samen bespraken ze het horen van stereotypen, de ongelijkheid in communicatie en de uitdagingen die vrouwen moeten overwinnen om gehoord te worden. Maar bovenal staan ​​ze erop om vrouwen te ontlasten die denken dat het hun schuld is als ze zich niet kunnen laten horen.

Vrouwen sparen minder voor hun pensioen dan mannen

Eén jaar na de pensioenhervorming verschijnt de editie van 2024 van de BPCE Verzekeringsbarometer Het observatorium gewijd aan levensveranderingen, blijkt dat één op de twee Fransen (48%) zegt geld opzij te zetten voor hun pensioen. Maar dit uit voorzorg sparen is in feite gendergebonden, aangezien slechts 44% van de vrouwen erin slaagt geld opzij te zetten voor hun oude dag (52% van de mannen). Jammer als we weten dat het ouderdomspensioen van vrouwen 40% lager is dan dat van mannen.

Comex-switch: benoemingen van vrouwelijke managers in april 2024

  • Diana Mora is benoemd tot operationeel directeur van Kampaoh France, een glampingspecialist.
  • Maud Jardin is nu HR-directeur van Lucca.
    Aurélie Girou werd president van Safran Reosc.