De sociale zekerheid bereikt haar plafond en overschrijdt 21,3 miljoen aangeslotenen

Nieuws

De Sociale zekerheid heeft het openbaar gemaakt Lidmaatschapsgegevens per 15 meiwaardoor er in totaal overblijft 21.327.711 leden, voor de derde dag op rij meer dan 21,3 miljoen werkende mensen. Dit is het hoogste niveau van de zogenaamde dagelijkse reeks, en 244.818 werknemers meer dan eind april. Sinds 3 april ligt dit cijfer boven de 21 miljoen leden.

De minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie heeft deze goede cijfers al herhaald. Een aantal dat, hoewel een paar maanden geleden verwacht, nog steeds aanzienlijk is vanwege het lidmaatschapspercentage dat het vertegenwoordigt. “We hebben in de eerste helft van mei het 21e niveau van aangesloten sociale zekerheidsorganisaties geconsolideerd, met meer dan 10,1 miljoen werkende vrouwen. Dit zijn gegevens die de sterke dynamiek van de arbeidsmarkt laten zien.”

Als we deze gegevens uitsplitsen, blijkt dat deze in seizoengecorrigeerde termen zijn toegenomen. Het afgelopen jaar zijn er 479.000 nieuwe medewerkers bijgekomen, terwijl dit aantal in 2024 stijgt naar 264.000 mensen. Dit is opnieuw een voorbeeld van de goede werking van de arbeidsmarkt, zoals aangegeven door het ministerie, aangezien er sinds het begin van dit jaar 263.653 banen zijn gecreëerd.