20 manieren om ervoor te zorgen dat u met plezier naar uw werk gaat

Vooruitgang op het werk

Je hebt waarschijnlijk het citaat gehoord dat aan Marc Anthony wordt toegeschreven en luidt: “Als je houdt van wat je doet, zul je nooit een dag in je leven werken.” Maar voor degenen die de telling bijhouden: online wervingsbureau Zippia merkt op dat de gemiddelde Amerikaanse volwassene gedurende zijn hele leven 90.000 uur aan het werk besteedt – of ongeveer een derde van zijn leven.

Als je niet blij naar je werk gaat, breng je veel tijd door met je verveeld, ontevreden en teleurgesteld te voelen. Deze gevoelens kunnen doordringen in andere aspecten van je leven, zoals gezondheid, hobby’s en relaties.

Hier gaan we dieper in op factoren die kunnen bijdragen aan negatieve gevoelens op je werk, waarom het belangrijk is om prioriteit te geven aan gelukkig naar je werk gaan, en praktische manieren om vandaag nog je mindset te veranderen om een ​​betere ervaring te creëren.

Het belang van het vinden van geluk op het werk

Hoe u over uw baan en dagelijkse verantwoordelijkheden denkt, kan een aanzienlijke invloed hebben op uw werk gezondheid. Langdurige stress gerelateerd aan het werk kan leiden tot chronische gezondheidsproblemen zoals de volgende:

Naast een lager risico op stressgerelateerde gezondheidsproblemen ervaren mensen die met plezier naar hun werk gaan een hogere productiviteit, een diepere verbinding met de missie van het bedrijf en meer vertrouwen in hun baanzekerheid. Gelukkig zijn op het werk leidt tot een groter gevoel van doelgerichtheid, positieve relaties en een betekenisvolle visie op de toekomst.

Identificatie van dagelijkse drains

Veel mensen denken dat de sleutel om gelukkig naar het werk te gaan slechts een mentaliteit is. Hoewel vooruitzichten belangrijk zijn voor de werktevredenheid, zijn er ook veel externe factoren die van invloed kunnen zijn op hoe u over uw werk denkt:

vrouw-met-handen-op-haar-gezicht-werkdagafvoer

 • Die van je supervisor managementstijl
 • Duidelijkheid van verwachtingen
 • De werkomgeving (dwz een druk en luidruchtig kantoor kan tot een negatieve ervaring leiden)
 • Jouw verantwoordelijkheidsgevoel
 • Het groeipotentieel binnen uw rol of het bedrijf
 • Doorlooptijden voor uit te voeren werkzaamheden
 • Werk leven balans

U kunt een baan hebben waarbij u dol bent op het werk zelf, maar niet goed overweg kunt met andere teamleden of gelooft in de visie van het bedrijf. Of misschien houdt u van uw manager, maar vindt u het werk te gemakkelijk of niet inspirerend.

Het is belangrijk om vast te stellen welke aspecten van het werk u uitputten, zodat u de oorzaken ervan kunt ontdekken en manieren kunt vinden om deze te verzachten.

Waarom gelukkig naar je werk gaan er toe doet

Uiteindelijk blijft ongelukkigheid op het werk zelden op het werk. Ook al heb je de hele dag uitgeklokt, het kan zijn dat je negatieve ervaringen mee naar huis neemt, waarna ze je relaties of persoonlijke leven kunnen binnendringen.

Deze gevoelens kunnen ook van invloed zijn op uw vermogen om met dagelijkse stressfactoren om te gaan, zoals reguliere huishoudelijke taken of onverwachte uitgaven. Als u het werk uitgeput verlaat, heeft u minder kans om de energie te hebben om prioriteit te geven aan uw gezin, huisdieren of de dingen die u leuk vindt.

Wat kan ik doen om gelukkiger te zijn op het werk?

Hoewel de inspanningen van een werkgever een aanzienlijk effect kunnen hebben op het geluk van werknemers, kunt u zelf ook veel doen om uw werkervaring aangenamer te maken.

Bekijk deze tips eens, onderverdeeld in manieren om het geluk op de werkplek nu en in de toekomst te verbeteren. U kunt deze ideeën voor hoe u gelukkig kunt zijn op het werk in uw huidige rol implementeren of ze in gedachten houden de volgende keer dat u op zoek gaat naar een baan.

10 tips om u te helpen nu met plezier naar uw werk te gaan

Overweeg om in uw huidige baan de volgende ideeën te implementeren:

1. Beloon jezelf voor prestaties, groot of klein

2. Maak een afspeellijst met nummers die uw humeur verbeteren en luister ernaar onderweg naar uw werk of tijdens het uitvoeren van routinetaken

vrouw-die-gelukkig-naar-muziek-luistert-met-werkliedjes-die-je-humeur verbetert

3. Oefen bewuste ademhalings- en meditatieoefeningen

4. Voed uw lichaam met een uitgebalanceerd dieet (uw dieet kan uw humeur en energieniveau verbeteren)

5. Sta op, rek je uit en doe gedurende de dag stapsgewijs wat fysieke activiteit

6. Gebruik positieve zelfpraat om moeilijke momenten te doorstaan

7. Laat uw fantasie de vrije loop terwijl u naar uw werk reist (of tijdens een wandeling vóór het werk als u op afstand werkt)

8. Maak een lijst met zelfzorgpraktijken die u op moeilijke dagen bij de hand kunt hebben

9. Verdeel vreugde op kleine manieren naar andere collega’s, zoals het sturen van e-cards of het achterlaten van bedankbriefjes op hun bureau

10. Versier je thuiswerkplek met huiselijke dingen zoals mokken, foto’s en planten

10 tips om in de toekomst gelukkig naar je werk te gaan

Wanneer op zoek naar een nieuwe baanHoud deze lijst bij de hand om de kansen op het vinden van een baan waar u van houdt te vergroten:

1. Vind een carrièrepad dat spannend is en aansluit bij uw kernwaarden

2. Zoek naar werk dat je niet alleen creatief laat zijn, maar het ook aanmoedigt

3. Zorg ervoor dat de werkplek vrije tijd en de balans tussen werk en privéleven waardeert

4. Schrijf uw professionele doelen voor het komende jaar op en hoe u deze wilt bereiken

5. Let op tekenen van burn-out bij jezelf en bij andere teamleden

6. Wees moedig en neem risico’s

7. Maak een netwerkplan om uw lijst met werkvrienden en professionele connecties uit te breiden

8. Wees niet bang om een ​​baanaanbieding af te wijzen als u denkt dat dit niet goed is voor uw welzijn

9. Zorg ervoor dat het weekend telt, zodat je je opgeladen voelt

10. Werk eraan om voor uzelf en uw behoeften op te komen

Welke factoren beïnvloeden uw welzijn op het werk?

Er zijn veel manieren waarop u zich persoonlijk kunt inspannen om elke dag met plezier naar uw werk te gaan, maar een positieve werkomgeving vereist ook actie van uw werkgever. Hier zijn een paar externe factoren die van invloed kunnen zijn op het welzijn en een gelukkige werkplek kunnen creëren.

Jouw niveau van ondersteuning

Een goede manager vertelt u niet alleen wat u moet doen, maar voorziet u ook van de tools en middelen om succesvol te zijn. Zoek een supervisor die u op de volgende manieren ondersteunt:

 • Investeert in jouw loopbaanontwikkeling
 • Maakt verwachtingen duidelijk
 • Geeft jou feedback op je werkof het nu nuttige kritiek of lof is
 • Mentor en coacht je
 • Helpt u zich een beeld te vormen van hoe de groei in uw functie eruit ziet en helpt u daar te komen

twee-man-één-vrouw-hallo-vijf-en-lachend-positieve-werkcultuur

Erkenning voor goed werk

Als je hard werkt aan een project waar je trots op bent, is het een uitdaging om alleen maar negatieve feedback (of helemaal geen feedback) te ontvangen.

Positief erkenning op de werkplek moet vrijelijk door een werkgever worden gegeven om ervoor te zorgen dat u zich gewaardeerd en gewaardeerd voelt. Dit kan op eenvoudige manieren worden gedaan, zoals met een bedankbriefje omdat u uw uiterste best hebt gedaan of een oproep aan het team om te laten weten hoe u een project hebt afgehandeld.

Een positieve werkcultuur

Bedrijfscultuur kan voor veel mensen een baan maken of breken. In feite is een Een giftige cultuur op de werkplek was de belangrijkste reden waarom mensen in 2022 hun baan opzegden. De bedrijfscultuur werd belangrijker geacht dan het salaris en de balans tussen werk en privéleven.

Kies een werkgever die een positieve werkomgeving creëert en zaken als intimidatie, micromanagement of een al te competitieve sfeer niet tolereert. Concentreer u op het opbouwen van goede werkrelaties om uw team te leren kennen en te vertrouwen, zodat u zich op uw gemak voelt wanneer dat nodig is.

Het vermogen om je vaardigheden te gebruiken

U weet waar u in uitblinkt en wilt waarschijnlijk uw unieke vaardigheden goed gebruiken. Het kan ontmoedigend zijn als uw werk u geen voldoening geeft of u niet in staat stelt taken te doen die u leuk vindt.

Door uw vaardigheden te gebruiken, voelt u zich capabel en intelligent op het werk. Zonder de mogelijkheid om gebruik te maken van je zuurverdiende kennis, heb je misschien het gevoel dat je je talenten verspilt.

Probeer te vragen om meer mogelijkheden op uw huidige werkplek als u het gevoel heeft dat u onderbenut wordt. Of overweeg volledig op zoek te gaan naar nieuwe kansen.

Diverse ondernemers vieren succes

Voorbij de basis: geavanceerde strategieën voor geluk op het werk

Naast de interne en externe factoren die van invloed zijn op de arbeidstevredenheid, zijn bepaalde vaardigheden belangrijk om onder de knie te krijgen om met plezier naar het werk te gaan.

Beheersing van tijdmanagement

Sommige banen zijn veeleisender dan andere, en dat is oké. Als uw baan veel deadlines of snel werk met zich meebrengt, is het van cruciaal belang dat u dit doet beheers vaardigheden op het gebied van tijdmanagement.

Eén manier om dit te doen is door een werkplan te maken waarin de actiestappen worden beschreven die nodig zijn om elk project te voltooien. Door georganiseerd te blijven en je tijd verstandig te gebruiken, zul je je minder overweldigd voelen en een burn-out voorkomen.

Effectieve communicatie

Leidinggevenden en teamgenoten zijn zich niet altijd bewust van de werkdruk van iedereen waarom communicatie cruciaal is.

Als je verdrinkt in opdrachten, neem dan contact op met je team en vraag om hulp. Vaker wel dan niet kan het werk worden herverdeeld om de last eerlijk te verdelen.

Continu lerende

Om te groeien in jouw rol en carrierehet is belangrijk om altijd blijven leren. Dit kan betekenen dat u unieke vaardigheden moet ontwikkelen, nieuwe software moet aanpakken of manieren moet vinden om dat te doen verbeter uw leiderschapsstijl. Als je niet groeit, mis je mogelijk een groter gevoel van doelgerichtheid.

Investeren in uw welzijn

Dit punt is van cruciaal belang. Net zoals u altijd uw eigen zuurstofmasker moet opzetten voordat u anderen tijdens een vlucht helpt, moet u prioriteit geven aan uw eigen welzijn en voortdurend uw uiterste best doen.

Zet de volgende stap om blij en voldaan naar je werk te gaan

Soms gaan de factoren die loopbaantevredenheid in de weg staan ​​dieper dan de hierboven genoemde. Het kan zijn dat u wat extra hulp nodig heeft om de echte probleemgebieden te ontdekken.

Als u op zoek bent naar groei om gelukkig naar uw werk te gaan en uw beste zelf te zijn, zowel binnen als buiten het werk, overweeg dan om gebruik te maken van 1:1 deskundige coachingondersteuning van iemand die in uw schoenen heeft gestaan.

Leer meer over de voordelen van individuele coaching en vind de ondersteuning die je vandaag nodig hebt.