12 voorbeelden van ambities die u zullen inspireren bij het stellen van doelen

Vooruitgang op het werk

Uitdagende doelen kunnen eng zijn en je aanmoedigen om je comfortzone te verlaten en je grenzen te verleggen.

Maar als uw doelen niet verheven genoeg zijn, voelt u zich misschien stagnerend en onvervuld, waardoor het beter is ambitieuze doelstellingen te stellen die meer groei en voldoening bieden.

Ambitie is het verlangen en de motivatie om steeds moeilijkere doelen voortdurend te bereiken. Het is de vonk in jou die je dwingt om je best te doen bij alles wat je doet.

Voorbeelden van ambitie zien er voor iedereen anders uit, omdat ieders kenmerk voor ‘afschrikwekkend en toch vervullend’ uniek is. Maar ongeacht de ambitievoorbeelden waarmee u resoneert, deze doelen zullen u helpen een zinvoller en vervullender leven te leiden.

Waarom is ambitie belangrijk?

Ambitie is belangrijk omdat het je ertoe aanzet indrukwekkende doelen te stellen en er alles aan te doen om deze te bereiken. Deze motiverende kracht helpt je nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden en je voortdurend te ontwikkelen een groeimindset. En dit voorwaartse momentum geeft je het gevoel dat je dat bent jouw doel nastreven en werken aan een betekenisvoller leven.

Je gevoel voor ambitie kan toenemen of afnemen, afhankelijk van waar je je bevindt in je leven; het kan zelfs dagelijks veranderen als je je extra moe of opgebrand voelt. Maar je zult altijd verlangens hebben waar je naartoe wilt werken, en elke keer dat je dit werk op je neemt, activeer je je eigen ambitie.

Dat gezegd hebbende, is het redelijk frustrerend als je ambitie laag is en je de energie niet kunt vinden om je doelen te bereiken. Deze dromen zijn essentieel om het gevoel te krijgen dat je de beste versie van jezelf wordt. En wanneer uw ambitie in het leven de barrière wordt voor het bereiken van uw doelen, is het normaal dat u zich ontmoedigd of overweldigd voelt.

Als u zich ongemotiveerd voelt, kunt u uw ambitieuze geest versterken door de volgende zeven kenmerken in praktijk te brengen die u bij zeer ambitieuze mensen aantreft:

 1. Voortdurend plannen en specifieke doelen stellen om de focus te bevorderen
 2. Gemotiveerd blijven om doelen te bereiken die u helpen zelfrealisatie te realiseren
 3. Je voelt je pas tevreden als je je ambitieuze doelen bereikt
 4. Competitief samenwerken met anderen, maar omwille van carrièregroei en succes
 5. Bereidwillig veranderingen in uw leven aanbrengen om uw doelen en doel beter na te streven
 6. Risico’s nemen met behoud van kritisch denken en emotionele regulatie
 7. Flexibel en open blijven om problemen strategisch op te lossen

6 voorbeelden van ambitie in het leven

In het leven laat u uw ambitie op subtiele en niet zo subtiele manieren zien aan de mensen om u heen, of u dat nu doet door proactieve stappen te ondernemen om uw geestelijke gezondheid te verbeteren door een professional in de geestelijke gezondheidszorg te zoeken, of door vooruitgang te boeken in uw professionele ontwikkeling door een klein bedrijf te starten. . Het heeft ook op subtiele wijze invloed op je manier van denken, waardoor je ernaar streeft om het beter te doen, je inspanningen vol te houden en aan de toekomst te denken, maar toch aanwezig te zijn.

Hier zijn zes voorbeelden van flexibele ambities die u als sjabloon kunt gebruiken bij het vinden van manieren om uw ambitie te laten schitteren:

 1. Ergens goed in willen zijn: Als je een hobby of een nieuwe vaardigheid ambitieus wilt benaderen, moet je er goed in zijn; niet oké of fatsoenlijk, maar geweldig. Door urenlang te oefenen, word je van amateur tot expert.
 2. Gepassioneerd zijn: Het leven is te kort om zonder te leven je passies nastreven, of dat nu het behalen van een diploma Amerikaans-Engelse literatuur is of het optreden in toneelstukken als Macbeth. Ambitieuze mensen werken gepassioneerd en doelgericht aan hun doelen.
 3. Volhardend zijn: Ambitieuze mensen geven niet gemakkelijk op bij het nastreven van hun doelen, en doen vaak alles wat nodig is om te slagen. Dit zou kunnen betekenen bijscholinghet herzien van een plan om het haalbaar te maken, en Vragen voor hulp.
 4. Het verschil maken: Anderen helpen is een van de meest overtuigende en inspirerende dingen sociale motivatoren rondom. Het werken aan op altruïsme gebaseerde doelen geeft je leven meer betekenis en vervulling, of dat nu is door een collega te helpen met zijn communicatieve vaardigheden of door een vriend te helpen zijn Spaans te oefenen.
 5. Een visie hebben: Je kunt alleen aan het bereiken van iets werken als je echt begrijpt wat het is en hoe je dat kunt bereiken, en visualisatietechnieken helpen dit proces. Methoden zoals het definiëren van de visie van uw bedrijf of het vastleggen van uw wensen helpen u een betekenisvoller traject op te bouwen.
 6. Zelfmotivatie uitstralen: Ambitieuze mensen hebben niet zoveel externe motivatie nodig zichzelf ter verantwoording roepen en actie ondernemen. Dat betekent niet dat je geen hulp kunt vragen. Het betekent alleen dat je het niet zo vaak nodig hebt en dat je je eigen drijfveren voldoende begrijpt om ze te gebruiken als je in een sleur zit.

man-denken-in-coffeeshop-voorbeelden-van-ambitie

6 voorbeelden van ambitie op het werk

Ambitie is een wenselijke vaardigheid op het werk, omdat het symbool staat voor uw vaardigheden op het gebied van zelfmotivatie, werkethiek en verantwoordelijkheid. En het betekent vaak dat je een aantal behoorlijk indrukwekkende carrièredoelen hebt bereikt, waardoor je CV opvalt bij HR-professionals.

Ambities op de werkplek vallen doorgaans in een van de drie categorieën: prestatie, groei of prestatie. Maar het belangrijkste is het vinden van een balans tussen alle drie, omdat goed afgeronde carrièreambities ervoor zorgen dat je het juiste creëert werk leven balans terwijl u zich professioneel tevreden voelt.

Met dat in gedachten zijn hier zes voorbeelden van ambitie op de werkplek:

 1. Een carrièreplan maken: Als je ambitieus bent, zul je dat waarschijnlijk ook doen maak een carrièreplan of een professioneel ontwikkelingsplan dat zowel korte- als langetermijndoelen in overweging neemt. Dit helpt u zich voor te bereiden om elke doelstelling te bereiken.
 2. Luisteren naar feedback: Je zult ongetwijfeld fouten maken; dat maakt iedereen. Maar fouten zien als leermogelijkheden toont uw zelfverbetering mentaliteit, want hoe meer u leert van elk tekort, hoe beter u in de toekomst kunt presteren. Grijp dus elke gelegenheid aan om feedback te ontvangen en noteer hoe u uw vaardigheden kunt verbeteren om doelstellingen op de werkplek te bereiken.
 3. Expert willen zijn: Hoewel je nooit echt alles over een onderwerp kunt weten, is de wens om een onderwerp expert toont uw bereidheid om te leren. Je begrijpt dat expertise tijd kost, korrelen vastberadenheid – en je bent klaar om de moeite te nemen om daar te komen (of op zijn minst dichtbij te komen).
 4. Een eigen bedrijf hebben: Zeer ambitieuze mensen zullen waarschijnlijk op het punt komen dat eigen baas zijn hun droombaan is – vooral als dit de enige trede is die nog over is op de carrièreontwikkelingsladder. En als u ambitieus bent, bent u bij uitstek geschikt om te slagen, omdat u niet opgeeft en bereid bent om van uw fouten te leren.
 5. Streven om mentor te zijn: Waarschijnlijk heeft iemand u begeleid toen u in de branche terechtkwam, en misschien wilt u iets terugdoen. Mentoren anderen begeleiden op hun loopbaanpad door hen nieuwe vaardigheden aan te leren en loopbaanadvies te geven. In deze positie helpen al je groei en prestaties je om iets terug te geven aan anderen en je voldaan te voelen.
 6. Bescheiden zijn: Zoals sommige van deze andere voorbeelden laten zien, is het nastreven van uitdagende en afschrikwekkende doelen vereist bescheidenheid En kwetsbaarheid. Je moet beseffen hoe weinig je weet en hoeveel werk je te wachten staat om de juiste vaardigheden te verwerven en taken strategisch te voltooien. En om van je fouten te leren en om feedback te vragen, moet je kwetsbaar zijn, echt accepteren dat je niet perfect bent en elke manier omarmen waarop je kunt verbeteren.

groep-collega’s-pratende-voorbeelden-van-ambitie

8 gewoontes die je in de praktijk kunt brengen

Je laat je ambitieuze kant zien door alles te leren over het onderwerp, maar nu is het tijd om je kennis op de proef te stellen.

Ambitieuze mensen hebben bepaalde gewoonten waardoor ze opvallen in vergelijking met mensen die niet zo ambitieus zijn. Je merkt het misschien niet meteen, maar het zit in de details. Kleine dingen dragen bij aan hoe ambitieus u bent en aan uw mentaliteit ten aanzien van het verwezenlijken van persoonlijke ambities en carrièreambities.

Als je een aantal gezonde gewoonten nodig hebt om de doelen die je najaagt te ondersteunen, probeer deze dan eens.

1. Zoek een sociale groep met vergelijkbare doelen

Nemen uw vrienden het stellen van doelen af, of delen zij uw enthousiasme voor groei en hard werken? Uw sociale gezondheid heeft invloed op uw houding, dus houd rekening met met wie u omgaat. Omring jezelf met gelijkgestemde mensen die jouw focus delen. Dit kan betekenen dat je als volwassene nieuwe vrienden moet maken om de juiste mix van mensen te vinden die je motiveren en inspireren.

2. Wees punctueel

Organiseer uw planning en beheer uw tijd om ervoor te zorgen dat u niet te laat komt of anderen laat wachten. Zaken als sollicitatiegesprekken en koffie met mentoren vereisen dat je op tijd en voorbereid bent. Maar uw dierbaren verdienen hetzelfde niveau van respect – zelfs voor informele dingen. Stiptheid betekent dat u bewust met uw tijd omgaat.

3. Leer van je fouten

De kans is klein dat je verheven doelen zonder problemen zult bereiken, maar elke fout is een kans om te groeien en in de toekomst beter werk te leveren. Omarm mislukkingen, neem even de tijd om erover te mediteren of maak een dagboek om te ontdekken wat je de volgende keer beter zou kunnen doen.

man-zit-aan-zijn-bureau-voorbeelden-van-ambitie

4. Houd jezelf verantwoordelijk

Het bezitten van je mislukkingen betekent ook: verantwoordelijkheid aanvaarden voor uw daden – zowel goed als slecht. Zorg ervoor dat je je overwinningen viert en trots op jezelf bent, maar weet wanneer je moet toegeven dat je iets verkeerd hebt gedaan. Misschien wilt u een verantwoordingspartner vinden die u op het goede spoor houdt terwijl u betere gewoonten opbouwt.

5. Stel SMART-doelen

Je bent zo succesvol als de doelen die je stelt, dus maak ze specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdsgebonden. Niet iedereen kan astronaut of Olympisch atleet worden. U moet uw welzijn en beschikbare middelen in evenwicht brengen met de juiste hoeveelheid uitdaging, zodat u zich gemotiveerd voelt en in staat bent uw doelen te bereiken.

6. Maak gebruik van uw motivatoren

Het beste wat u kunt doen om uw ambitie te vergroten, is begrijpen wat u motiveert. Er is geen goede of foute motiverende factor – financiële zekerheidbalans tussen werk en privé, en diepere verbindingen zijn allemaal geldig. Neem de tijd om te beoordelen wat de jouwe zijn, zodat je doelen kunt stellen die je daadwerkelijk wilt bereiken.

7. Volg je inspiratie

Ambitie begint vaak met inspiratie. Je geïnspireerd voelen door de prestaties van iemand anders is een geweldige manier om te ontdekken wat je wilt bereiken.

Hier zijn een paar suggesties om inspiratie op te doen:

 • Maak een visionboarddoor citaten en foto’s toe te voegen van carrières, hobby’s en mensen die je inspireren
 • Mediteer over de collega’s en dierbaren door wie u het meest geïnspireerd bent
 • Schrijf een lijst van 10 mensen in je professionele leven die je bewondert en waarom
 • Werk met een loopbaancoach om te bepalen wat uw doelen zijn en hoe u branchespecifieke inspiratie kunt opdoen

8. Volg je jaloezie

Jaloezie is niet per definitie slecht. Vaak duidt het op de dingen die je graag zou willen hebben, zoals een diploma of promotie. Merk deze gevoelens van afgunst op en overweeg of u deze prestaties wilt toevoegen aan uw lijst met ’to-do’-doelstellingen. U kunt dezelfde vier stappen doorlopen als in het vorige gedeelte om te bepalen op wie u jaloers bent en waarom.

vrouw-geïnterviewd-door-manager-voorbeelden-van-ambitie

Wees ambitieus als het gaat om het vergroten van je ambitie

Door dit artikel met voorbeelden van ambities te lezen, heb je jouw doorzetterkarakter al laten blijken. Je bent bereid om te leren en klaar om uitdagende doelen aan te pakken – en dat is indrukwekkend. Profiteer nu van dit momentum om een ​​actieplan te maken dat uw ambitie vergroot.

Dat kunnen gewoonten zijn die u kunt oefenen om u gepassioneerder en gemotiveerder te voelen, maar ook het stellen van strategische doelen die engere doelstellingen omvatten. Door dit werk op je te nemen, krijg je een ongeëvenaard gevoel van doelgerichtheid – geniet ervan.

Met voldoende doorzettingsvermogen en vastberadenheid zul je merken dat dit de drijvende kracht is die je nodig hebt om jarenlang een doelgericht en gelukkig leven te leiden.