105 dagelijkse dagboekaanwijzingen die ervoor zorgen dat u wilt schrijven

Vooruitgang op het werk

Een dagelijkse dagboekoefening is een geweldige manier om gebeurtenissen te verwerken en je hoofd leeg te maken.

Maar als je er al een tijdje een hebt, kan het zijn dat je naar een lege pagina staart zonder iets te zeggen. Je geest draait nog steeds rond nadat je over zoveel gebeurtenissen hebt geschreven dat je niet zeker weet waar je moet beginnen zonder jezelf te herhalen.

Er is nog ruimte voor het bijhouden van de groei als je in zo’n writer’s block terechtkomt. Met behulp van dagelijkse dagboekaanwijzingen kunt u elke dag een nieuw onderwerp op de pagina verkennen en voortdurend over uzelf leren. De juiste aanwijzingen inspireren tot verandering, dagen je uit om dieper te gaanEn stress verlichten.

Wat zijn journaalprompts?

Journaalprompts zijn vragen of ideeën die u helpen bij het schrijven. U kunt uw dagboekaantekening beginnen door het onderzoek van de prompt te verkennen en vervolgens poëtisch te worden, waarbij u uw gedachtegang volgt, waar deze u ook brengt.

Aanwijzingen moedigen aan om na te denken over onderwerpen die u misschien niet van nature selecteert. Journalistieke onderwerpen zijn vaak analytisch, therapeutisch en onderzoekend. Ze moedigen je aan om je denken te stimuleren om meer over jezelf te leren en meer mentale helderheid te krijgen.

4 voordelen van het gebruik van journaalprompts

Het Medical Center van de Universiteit van Rochester stelt dat het bijhouden van een dagboek je kan helpen bij het beheersen van stress, depressie en angst. De activiteit moedigt je aan om je gevoelens te verwerken en je gedrag te begrijpen, waardoor je beter inzicht krijgt in waarom je op een bepaalde manier reageert. En het bijhouden van een dagboek haalt je uit de stress van de dag en richt je aandacht opnieuw op de pagina, waardoor je geest een broodnodige verandering van omgeving krijgt.

Alleen al het bijhouden van een dagboek is een gezonde gewoonte, en het gebruik van aanwijzingen zorgt ervoor dat u het bijhoudt. Dagelijkse dagboekaanwijzingen motiveren u om nieuwe hoeken van uw geest te verkennen, en daarbij ervaart u een boost op de volgende gebieden.

1. Inspiratie

Het bijhouden van een dagboek kan u inspireren om actie te ondernemen, omdat u beter begrijpt wat u wilt en doelen op de pagina kunt stellen. Stel dat een dagboekprompt u uitnodigt om na te denken over waar u over vijf jaar zult staan. Door deze oefening uit te voeren, kun je een ideale toekomst manifesteren en de stappen schetsen die nodig zijn om daar te komen, zoals geld op de begroting zetten, goede gewoonten opbouwen of opnieuw beginnen in een nieuwe stad of baan.

Het bijhouden van een dagboek kan je ook inspireren om de leiding te nemen over je geestelijke gezondheid of relaties. Terwijl u schrijft, zult u patronen in gedrag of gedachten opmerken die u wilt verfijnen. Je ontdekt ook de innerlijke werking van je relaties en brainstormt over ideeën over hoe je deze kunt verbeteren.

2. Motivatie

Als je vastzit, kan het een uitdaging zijn om verder te kijken dan je huidige toestand. Maar een prompt in je dagboek kan je ertoe aanzetten om na te denken over je volgende stap, waardoor je gemotiveerd raakt.

U kunt zich verzetten tegen het gebruik van een aanwijzing die u ertoe aanzet kritisch naar uw leven te kijken als u zich in een moeilijke situatie bevindt. Maar als je een nieuwe realiteit manifesteert, hoe onwaarschijnlijk deze ook mag lijken, ben je een stap dichter bij het stellen van doelen en het ondernemen van actie in de richting van die visie.

3. Creativiteit

Journaalprompts moedigen je aan om creatief te worden als je in een schrijfsleur zit. Iedereen heeft interessante onderwerpen waar hij naar terugkeert, zoals het werk, persoonlijke relaties en hobby’s. Maar deze aanwijzingen moedigen u aan om buiten uw gebruikelijke dagboekkader te denken.

Dagelijkse schrijfprompts nodigen je ook uit om verschillende denk- en schrijfstijlen te verkennen. Een idee voor een dagboek kan je ertoe aanzetten een gedicht te schrijven, een kort verhaal op te stellen of een dag lang een nieuwe filosofie uit te proberen.

4. Dankbaarheid

Als je een dagboek bijhoudt om negatieve gevoelens weg te spoelen, geef je je geest een noodzakelijke uitlaatklep. Er is niets mis met dit soort schrijfoefeningen.

Maar je kunt uit deze trend stappen met een dankbaarheidsdagboek dat je uitnodigt om de vreugdevolle momenten in het leven te verkennen. Het kan zelfs zijn dat u hierdoor lichamelijke gezondheidsvoordelen ervaart. In één onderzoek schreef de helft van de deelnemers wat hen dwars zat, terwijl de anderen bedankten. Degenen die dankbaarheid beoefenden, genoten van een toename in lichaamsbeweging en minder doktersbezoeken.

105 dagelijkse dagboekaanwijzingen om de inkt te laten stromen

Zelfs carrièreschrijvers ervaren een writer’s block. Maar consistent blijven helpt de blokkade te verdrijven. Uit een onderzoek onder professionele schrijvers bleek dat degenen die dagelijks schreven sneller voorbij de muur konden komen dan degenen die dat niet deden.

Het gebruik van dagboekaanwijzingen kan u helpen uw ritme vast te houden, nieuwe ideeën te genereren en stagnatie te voorkomen. Hier zijn 105 voorbeelden van journaalboekingen om te proberen.

Creatieve dagboekprompts

In dagboekaantekeningen over creativiteit wordt je gevraagd te schrijven over waarom en hoe je dingen maakt. Je bent creatief, zelfs als je werk over het algemeen niet in deze categorie past. Je hoeft geen kunst te maken om je inventieve kant te ontdekken. Creativiteit kan het bedenken van innovatieve oplossingen voor problemen of het brainstormen over unieke zakelijke ideeën betekenen. Gebruik de volgende creatieve schrijfaanwijzingen om uw generatieve instincten beter te begrijpen:

 1. Hoe ziet creativiteit eruit in jouw leven?
 2. Wat is een creatief ding dat je vandaag hebt gedaan?
 3. Wat zou je graag willen creëren?
 4. Wiens creativiteit bewonder je en waarom?
 5. Wat inspireert jou om te creëren?
 6. Als je een kunst zou mogen beoefenen, welke zou dat dan zijn?
 7. Hoe is jouw innerlijke kunstenaar?
 8. Hoe ga je creatief om met uitdagingen?
 9. Hoe kun je meer ontdekken en spelen in je leven introduceren?
 10. Welke artistieke hobby zou je graag willen proberen?
 11. Houdt iets je tegen om creatiever te zijn?
 12. Schrijf een gedicht over jouw dag.
 13. Stel het eerste hoofdstuk op van een roman over je leven.
 14. Over welke artiesten of makers zou je meer willen weten?
 15. Hoe kan creatiever zijn u helpen op het werk?
 16. Bedenk een creatieve oplossing voor een probleem in je leven.
 17. Met welk soort lezen wil je beginnen?
 18. Hoe kunt u uw creatief denken?
 19. Als je jezelf niet als een creatief persoon ziet, waarom is dat dan?

Avondjournaalprompts

Onderdeel van het opzetten van excellent slaap hygiëne begint een bedtijdroutine te krijgen. Dit ritueel zou je moeten helpen ontspannen, je lichaam en geest ontspannen en je losmaken van apparaten. Een dagboek bijhouden is een uitstekende activiteit om toe te voegen aan je bedtijdopstelling. Begin met de volgende nachtelijke aanwijzingen die u helpen de hele dag af te sluiten zelfreflectie:

 1. Waar ben jij vandaag het meest dankbaar voor?
 2. Wat ging er goed in jouw dag?
 3. Wat is Eén ding heb je vandaag geleerd?
 4. Wat was de meest betekenisvolle interactie van de dag?
 5. Wat zelfzorggewoonten heb je geoefend Vandaag?
 6. Wat had je vandaag beter kunnen doen?
 7. Wat emoties had je vandaag?
 8. Wat was je grootste prestatie van de dag?
 9. Hoe heb je vandaag iemand anders ten goede beïnvloed?
 10. Hoe heb jij vandaag anderen geholpen?
 11. Welke stappen heb jij vandaag gezet in de richting van een doel?
 12. Wat is één ding dat je vandaag wilt onthouden?
 13. Wat was het hoogtepunt van jouw dag?
 14. Hoe heb jij vandaag voor je lichaam gezorgd?
 15. Waar ben je vandaag het meest trots op?

vrouw-slaap-dagboek-prompts

Ochtendjournaalprompts

Ochtenddagboekprompts nodigen uit tot een moment van reflectie vóór de dag. Jouw antwoorden zetten de toon voor de komende uren en helpen je bij het definiëren van hapklare doelen. Begin uw dag met een opzettelijke mentaliteit door de volgende aanwijzingen te gebruiken:

 1. Wat is één doel dat je voor vandaag hebt?
 2. Wat ging er gisteren mis dat je vandaag beter kunt doen?
 3. Waar kijk jij naar uit vandaag?
 4. Welke zelfzorgactiviteiten gaat u vandaag doen?
 5. Wat ga jij vandaag voor de lol doen?
 6. Wie ga jij vandaag helpen, en hoe?
 7. Schrijf een positieve bevestiging waar u de hele dag naar kunt terugkeren.
 8. Wat kan vandaag een uitdaging zijn, en hoe ga je daarmee om?
 9. Hoe ga jij vandaag dankbaarheid beoefenen?
 10. Hoe wil jij je voelen aan het eind van de dag?
 11. Op welke manier kun je jezelf vandaag trakteren?
 12. Is er iets? je zorgen maken Vandaag?
 13. Hoe voelde je je toen je wakker werd?
 14. Waar heb je vannacht over gedroomd?
 15. Hoe kun je vergeef jezelf of anderen vandaag?
 16. Wat is één manier waarop u vandaag geld kunt besparen?
 17. Met wie probeer je vandaag contact te maken, en hoe?
 18. Welke gezonde keuzes ga jij vandaag maken?
 19. Welke stap kun jij vandaag zetten richting een groter doel?
 20. Wat ga jij vandaag lezen?

Inspirerende dagboekaanwijzingen

In inspirerende dagboekaanwijzingen wordt u gevraagd uw innerlijke sterke punten en motivaties aan te boren en deze te gebruiken om uw carrière een kickstart te geven zelfverbetering. Begrijp wat jou laat schitteren met de volgende dagboekideeën:

 1. Wat zijn je sterke kanten?
 2. Wat geef jij aan anderen?
 3. Hoe profiteren uw bedrijf of andere personen van uw werk?
 4. Wie inspireert jou, en waarom?
 5. Op welke prestaties bent u het meest trots?
 6. Welk boek, film of kunstwerk heeft jouw leven veranderd?
 7. Welke ervaringen hebben jou sterker gemaakt?
 8. Hoe doe je inspireer anderen?
 9. Wat is het beste idee dat je ooit hebt gehad?
 10. Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen?
 11. Wat extrinsiek motiveert Jij?
 12. Wat intrinsiek motiveert Jij?
 13. Van wie heb je het meeste geleerd, en waarom?
 14. Wat is een belangrijke les die je iemand anders hebt geleerd?
 15. Hoe ga je om met ontberingen?
 16. Maak een lijst van uw belangrijkste prestaties van de afgelopen vijf jaar.
 17. Aan welk aspect van uw persoonlijkheid of gedrag zou u graag willen werken?
 18. Beschrijf een keer dat u een doel bereikte waarvan u dacht dat het buiten bereik was.
 19. Hoe zijn uw zelfzorg- en gezondheidsrituelen verbeterd?
 20. Wat is een les die je aan je jongere zelf zou geven?
 21. Welk inzicht kun je van je jongere zelf overnemen?
 22. Wat maakt je veerkrachtig?

mans-hand-schrijven-op-een-dagboek-dagboek-prompts

Stressverlichtende dagboekaanwijzingen

Door een dagboek bij te houden, kunt u in nauw contact komen met uw gevoelens, wat in eerste instantie ongemakkelijk kan zijn. Maar uit een onderzoek van de American Psychological Association is gebleken dat schrijven over je gevoelens stress kan verminderen en op de lange termijn fysieke en mentale gezondheidsvoordelen kan opleveren.

Hoewel het bijhouden van een dagboek alleen al de stress verlicht, kan het gebruik van een verlichtende prompt het effect versterken. Hier zijn er verschillende om te proberen:

 1. Wat bezorgt jou stress?
 2. Wat soorten stress ervaar jij?
 3. Hoe voelt stress in je lichaam?
 4. Wat zijn uw hulpmiddelen voor stressmanagement?
 5. Beschrijf een stressvolle situatie die je hebt overwonnen en hoe.
 6. Wat gezond coping-mechanismen gebruik je?
 7. Is er een stressvolle relatie of situatie in je leven die je los kunt laten?
 8. Welke positieve invloed heeft zelfzorg op uw stressniveau?
 9. Hoe kun je vandaag een stressvolle situatie de-escaleren?
 10. Hoe help je anderen als ze gestrest zijn?
 11. Hoe kun je stress in de toekomst voorkomen?
 12. Hoe verbeter jij je werk leven balans?
 13. Wat is één grens die je zou kunnen stellen om je stress te verminderen?
 14. Wat vindt u van uw huidige werkniveau?

man-zit-voor-laptop-kijkt-gestrest-dagelijkse-dagboek-prompts

Journaalprompts voor het stellen van doelen

Een van de belangrijkste voordelen van journaling is de zelfbewustzijn Jij weer. Soms wijst dit bewustzijn je op doelen die je graag wilt bereiken. De pagina is een veilige ruimte om een ​​visie te verkennen en je in te zetten voor het nastreven van een specifieke prestatie. Hier zijn verschillende dagboekvragen die u kunnen helpen een betere toekomst voor te stellen en te begrijpen hoe u die kunt bereiken:

 1. Waar zie jij jezelf over drie jaar? Vijf jaar? 10?
 2. Hoe kunt u uw fysiek welzijn?
 3. Wat is één financieel doel je hebt?
 4. Hoe wil je dat mensen je herinneren?
 5. Wat is jouw droomcarrière?
 6. Heb je een actieplan voor jouw doelen?
 7. Met welke obstakels wordt u momenteel geconfronteerd?
 8. Welke vaardigheden heb je nodig om je doelen te bereiken?
 9. Wat doet verantwoordelijkheid voor jou betekenen?
 10. Wat heb je geleerd van het behalen van doelen in het verleden?
 11. Wat wil je niet in het leven?
 12. Welke graden, certificaten of opleidingsniveaus zou je willen behalen?
 13. Geloof jij in jezelf? Waarom of waarom niet?
 14. Hoe kun je je geloof in jezelf verbeteren?
 15. Heb je het gevoel dat je op weg bent naar je doelen?

Blijf consistent met de aanwijzingen in het journaal

Routines en schema’s ondersteunen een meer vervuld bestaan. Ritme geeft je leven structuur, waardoor je meer kunt bereiken en tijd kunt vrijmaken voor rust en zelfzorg.

Vasthouden aan een dagboekpraktijk is een gezond ritueel dat verantwoordelijkheid, zelfontdekking en welzijn stimuleert. Maar net als bij andere positieve gewoonten – bijvoorbeeld het doorslikken van je groene ochtenddrankje – kan de consistentie afnemen. Soms is het zelf goed doen de moeilijkste actie van allemaal. Wanneer u zich in deze positie bevindt, zoek dan naar dagelijkse dagboekaanwijzingen die u motiveren om te schrijven en die u helpen meer over uzelf te leren.