10 weetjes over gendergelijkheid die je in maart 2023 niet mag missen

Nieuws

Leiderschapsontwikkelingsprogramma’s: goed maar kan (aanzienlijk) beter

Zonder de echte bijdragen van programma’s voor de ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap te ontkennen, stellen drie onderzoekers van Harvard de tekortkomingen en vooroordelen aan de kaak dit artikel is beschikbaar op de Harvard Business Review-website. En in het bijzonder het feit dat ze elke ondervraging van mannen en van mannelijke macht in het algemeen verbergen.

Verlof voor ouders van wie de kinderen chronisch ziek of kanker hebben

Achttien maanden na de goedkeuring van de wetwerd uiteindelijk een decreet gepubliceerd in het Publicatieblad waarin de lijst van chronische ziekten die ouders het recht geven om specifiek verlof van ten minste twee dagen aan te vragen. Hierdoor kunnen vaders en moeders voor hun kinderen zorgen, zonder salaris te verliezen of hun saldo van betaald verlof aan te spreken.

Professionele gelijkheidsindex: hoe staat het met anderen?

Op 8 maart (de beroemde) maakte de regering de resultaten voor 2023 bekend van de index voor professionele gelijkheid tussen vrouwen en mannen. De resultaten zijn vrij bemoedigend, maar meer dan 1.200 bedrijven met minder dan 50 werknemers blijken nog steeds dom te zijn op dit gebied. Om erachter te komen waar uw bedrijf staat in zijn branche en ten opzichte van zijn concurrenten, zie de resultaten lijst.

Podcast: wonderoudersyndroom, werkgevers hebben een rol te spelen

Door het woord te geven aan Anne Peymirat, auteur van het boek ” Het wonderoudersyndroom. Werken alsof we geen kinderen hebben en onze kinderen opvoeden alsof we geen baan hebben (Payot), de podcast Nieuw begin ontcijfert deze gevestigde mythe en biedt manieren om de druk te verlagen. Inspirerend!

Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren

Gezondheid op het werk: zijn vrouwen en mannen gelijk op dit gebied?

Daar delegatie voor vrouwenrechten werd gehoord in de Senaat om de netelige vraag “Gezondheid van vrouwen op het werk: onderschatte beroepsrisico’s” te beantwoorden? “. En helaas zit het antwoord in de vraag.

De echte cijfers van gendergelijkheid

Beloning, loopbaanontwikkeling, ouderschap, opleiding, waar zijn de Franse kaderleden eigenlijk? Heeft de pariteit in 2023 vooruitgang geboekt en zijn de ongelijkheden binnen de hokjes afgenomen? Is het bedrijfsleven van de 21ste eeuw uiteindelijk minder macho en humanistischer (je zag, we zeiden niet feministisch)? Bijgewerkte antwoorden op .

Documentaire: het leven van vrouwelijke topmanagers, de waarheid voor de camera

De documentaire “Vrouwen en topmanagement – Wanneer organisaties zich verzetten”, mede geregisseerd door Céreq, de Universiteit van Aix-Marseille en het Labour Economics and Sociology Laboratory – CNRS, onthult enkele ongemakkelijke waarheden. Voor de camera onthullen vrouwelijke en mannelijke topmanagers, urenlang geïnterviewd door twee onderzoekers, zonder filter hun ervaringen met het diversiteitsbeleid in hun bedrijven en wat zij daarvan vinden. Om de vloer vrij te maken, zijn de echte geïnterviewden op het scherm vervangen door acteurs die hun opmerkingen woordelijk herhalen. Want ja, het onderwerp blijft delicaat om te benaderen voor de mensen die op post zijn… Voor zijn er minstens drie goede redenen om deze fascinerende documentaire te bekijken, die binnenkort verspreid zal worden. En als u uw HRD voorstelde om een ​​openbare sessie te organiseren?

Carrière versus gezinsleven, de jongere generaties hebben beslist!

Naast sterke getuigenissen en adviezen van deskundigen, het onderzoek “Hoe ouder te worden, herschudt de kaarten van professionele ambitie” levert cruciale informatie voor HR: tussen carrière en gezinsleven, voor jonge talenten is de winnaar (meestal) het gelukkige gezin.

Een forum om te praten over geld en werk

Wij schrijven ons in voor de 2e fViveS jaarlijkse orum, de media die vrouwen ondersteunt in hun economische en financiële onafhankelijkheid, met als thema dit jaar “Samen durven! Maak een einde aan de taboes op geld en werk”. Het is 19 april en het wordt gehouden in ESCP Parijs.

Comex-switch: benoemingen van vrouwelijke leiders in maart 2023

  • Worldline kondigt de benoeming aan van Florence Gallois als HRD en lid van het Group Executive Committee.
  • Mélanie Mantel-Ranson is aangesteld als hoofd van de afdeling Human Capital & CSR van de groep Intériale.
  • Het is nu Audrey Diard die de commerciële leiding van ADP in Frankrijk en Zwitserland op zich zal nemen.
  • Lorraine Razafi nam het financiële beheer van ekWateur over.