Zelfvertrouwen: hoe herkennen recruiters het?

Vooruitgang op het werk

Hoewel recruiters zich er terdege van bewust zijn dat het zelfvertrouwen van kandidaten vaak op de proef wordt gesteld tijdens hun zoektocht naar een baan, blijft het toch een doorslaggevend criterium bij hun uiteindelijke besluitvorming.

Vertrouwen: een essentiële kwaliteit…

Tijdens het sollicitatiegesprek beoordeelt de recruiter de kandidaat en zijn capaciteiten om zichzelf in een functie te vervullen. “Het beste is om geen rol te spelen en vooral jezelf te blijven “, benadrukt Claire Romanet, oprichter van het rekruteringsadviesbureau Elaee. Met dit in gedachten moet de kandidaat zichzelf perfect kennen en in alle opzichten overeenkomen met wat er in zijn begeleidende brief en cv staat.

Lees ook >> 7 manieren om betekenis te geven aan je werk

Om dit te doen, is een minimum aan voorbereiding vereist vóór het interview: “Een kandidaat die achter in zijn stoel zit, armen over elkaar en schouders ingetrokken, kan een gebrek aan zelfverzekerdheid suggereren merkt Denis Tesson op, HR Operations Manager bij Securitas Direct.

Evenzo zijn vingernagels bijten, uw handen aanraken, uw pen hanteren of zelfs erop bijten, allemaal veelbetekenende tekenen van stress die het ongemak van de kandidaat verraden.

En eigenlijk?

Naast de vorm wil de recruiter het zelfvertrouwen ook inhoudelijk beoordelen. Zo kunnen tijdens het interview tekenen van introversie aan het licht komen. “Een kandidaat die zichzelf qua salaris onderschat in vergelijking met het marktniveau, weerspiegelt een gebrek aan verzekering en geeft een slecht imago aan de recruiter ‘ waarschuwt Claire Romanet.

Wanneer te veel vertrouwen het vertrouwen doodt!

Van zelfvertrouwen naar arrogantie, er is soms maar één stap die niet overschreden mag worden! “Een goede kandidaat moet kunnen aantonen dat hij in staat is iets ambitieus te bereiken, zonder de indruk te wekken de moeilijkheden niet te meten. “, vult de oprichter van Clémentine aan.

Je zwakheden niet erkennen, een superieure houding aannemen, het woord van de recruiter onderbreken of zelfs een overmatig gebruik van het ‘ik’ hebben, zijn allemaal houdingen die verboden moeten worden op D-Day.