Manager: hoe geef je betekenis aan het werk van zijn team?

Vooruitgang op het werk

Wat betekent “zin geven aan werk” voor jou?

Patricia Nako: Zin geven aan je werk betekent erin slagen voldoening te vinden in je professionele activiteit en tegelijkertijd bijdragen aan de prestaties van het bedrijf. Dit omvat ook de balans tussen gezin en werk.

Als leidinggevende is het geven van betekenis aan het werk van de teams mijn belangrijkste missie.

Ik moet zowel de prestaties van het bedrijf als het welzijn van de werknemers op het werk bevorderen. Dit vereist dat ik ze goed ken, weet hoe ik ze moet brengen waar ik denk dat ze heen kunnen gaan – zelfs als ze zich daar zelf niet van bewust zijn. Mijn rol is dan ook om ze uit hun comfortzone te halen en ze aan te moedigen zich te ontwikkelen, waarbij ik ervoor zorg dat ze niet in een situatie van overmatige stress terechtkomen.

Cati Dias: Voor mij is zinvol werk werk dat je capaciteiten benut waar je het beste presteert. Doorgroeien en een win-win relatie aangaan met het bedrijf draagt ​​noodzakelijkerwijs bij aan jouw ontwikkeling.

Lees ook >> 7 manieren om betekenis te geven aan je werk

Uitgedaagd worden draagt ​​ook bij aan de betekenis die ik aan mijn werk geef: het geeft me heilzame stress en het gevoel nuttig te zijn.

Wat zijn als leidinggevende de hefbomen om betekenis te geven aan het werk van je medewerkers?

Cati Dias: De manager is erg belangrijk omdat hij degene is die de voorwaarden schept voor het welzijn en de zin van het werk.

Enerzijds door de teamspirit die het oproept. En aan de andere kant door de relatie die hij onderhoudt met de medewerkers: voor mij is het essentieel om zonder taboes te kunnen discussiëren, vrij te kunnen denken en vooruit te kunnen gaan zoals ik wil.

Ter vervollediging van dit artikel kan je luisteren naar onze Aftersales service podcast #38: Wat zeg je tegen een medewerker die zin wil geven aan zijn werk?