Ze wordt ontslagen omdat ze verlof in de geestelijke gezondheidszorg heeft opgenomen en Twitter wendt zich tot haar

Nieuws

Ziekteverlof is een fundamenteel recht dat alle werknemers hebben en hoewel het bedrijf een werknemer die zich in deze staat bevindt, kan ontslaan, moet dit om een ​​andere reden zijn. Dit is wat er gebeurde met Isa (@IraeMaggot), 25 jaar oud, die op X, voorheen bekend als Twitter, berichtte dat Ze ontsloegen haar zodra ze verlof in de geestelijke gezondheidszorg had opgenomen. van 2 weken.

“Het is de eerste keer in mijn leven dat ik ben ontslagen en Ik ben de waarheid erg kwijt“, legt de jonge vrouw uit op het sociale netwerk, terwijl ze duizenden berichten van steun, hulp en advies ontvangt om deze illegaliteit te beheersen. Zijn eerste tweet heeft al meer dan 4.000 likes, meer dan 400 reposts en bijna 600 reacties verzameld.

Zijn tijdelijke arbeidsongeschiktheid was van kracht geworden nog maar 25 uur geledenwanneer de gebruiker kreeg een telefoontje van zijn baas hem op de hoogte te stellen van zijn ontslag. Dat heeft hij zelf erkend zij zouden een onredelijk ontslag uitvoerenzoals Isa uitlegde op het sociale netwerk.

De redenen die de getroffene echter van haar leidinggevende heeft meegekregen zijn: “Herhaaldelijk niet naleven van de regels en slechte prestaties.” Er moet aan worden herinnerd dat het bedrijf een werknemer niet kan ontslaan wegens ziekteverlof. Daarom weet de werknemer niet hoe hij slechte prestaties zal laten zien, aangezien zij “de enige is die geen slechte recensies heeft gekregen in vergelijking met de andere werknemers.”

Het is niet het eerste onredelijk ontslag

Een van de aspecten waar gebruikers van het sociale netwerk de meeste indruk op maken, is dat Isa’s anciënniteit bij het bedrijf bijna één jaar was en 1 maand geleden tekende hij een vast contract. Hoewel hij het bedrijf niet wilde noemen, gaf hij alleen aan dat het onderdeel is van de horecasector.

Maar de situatie gaat verder, aangezien de jonge vrouw in haar berichten heeft uitgelegd dat dit niet de eerste keer is dat dit gebeurt op de plek waar ze werkte. “Mijn voormalige manager heeft om dezelfde reden afscheid genomen. in oktober en deze kerst deden ze hetzelfde, en ze zijn advocaat”, legt de jonge vrouw uit.

Ondanks al deze commotie zijn de commentaren een toevluchtsoord en empathie geworden voor andere getroffen mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Sommige gebruikers melden dat het werk hen zoveel stress en angst heeft bezorgd dat ze uiteindelijk een tijdelijke arbeidsongeschiktheid hebben aangevraagd. Anderen zeggen dat ze ook zijn ontslagen vanwege het simpele feit dat ze verlof hebben aangevraagd vanwege geestelijke gezondheidszorg of om andere redenen, zoals zwangerschap.