Ze publiceren een baanaanbieding voor een ober en het stoort hem om hem de voorwaarden niet te vertellen: “dan zien we wel hoe we het doen.”

Nieuws

Het is niet verwonderlijk dat in a vacature Ze vragen meer dan 40 uur, ze bieden één rustdag per week en het salaris bereikt niet het Minimum Interprofessioneel Loon, telkens als we het hebben over de horeca.

Deze keer heeft het account @soycamarero op zijn sociale netwerk 'X' een gesprek gepubliceerd tussen de sollicitant, die meer informatie wilde weten om toegang te krijgen tot de functie, en de hotelier. Maar de reactie van laatstgenoemde was niet wat de serveerster verwachtte: naast dat ze haar manier van uitdrukken niet begrijpt, vermijdt ze het om over de voorwaarden van het aanbod te praten.

De serveerster begrijpt er niets van

De sollicitante opent het gesprek over de gepubliceerde vacature door haar CV te sturen, waarop de werkgever aanbiedt direct een test af te leggen. “Voordat ik de test doe, wil ik graag weten wat de voorwaarden zijn”, antwoordt hij.

Omstandigheden waarbij zes dagen per week, zeven en een half uur per dag moest worden gewerkt, plus de schoonmaaktijd van de keuken na het beëindigen van de dienst, en met slechts één dag wekelijkse rust. Het is te zeggen, een aanbod van meer dan 40 uur per week bij wet vastgelegd.

Geconfronteerd met het irrationele baanaanbod, de serveerster vraagt ​​of de zesde gewerkte dag wordt betaaldmaar tot zijn verbazing begint de werkgever zijn vragen te ontwijken en antwoordt dat het “een visrestaurant” is, dat het “nog niet open is”, dat er 's middags “geen mensen zijn” en dat hij het nog steeds niet weet , en nodigen je uit om hun andere locatie, een sushibar, te bezoeken.

Terwijl ze erop staat de voorwaarden van de baan en het contract te kennen, vertelt de hotelier haar dat Pas op 9 juli gaat het open en “dan zien we wel hoe we het doen”. Na weer een onzinnige reactie herhaalt de serveerster: “Zelfs als je het op de 9e opent, weet je toch welk soort contract je gaat afsluiten, enzovoort?”

Maar nogmaals, de hotelier gaat eromheen. Zij probeert te begrijpen wat de werkgever van plan is en vertelt hem dat ze hem niet kan verstaan, en hij beëindigt het gesprek door te zeggen dat hij het “erg druk heeft”, dat hij niet meer kan praten en dat als hij meer informatie wil weten, hij dat moet doen. ga naar het pand. Een gesprek dat, nadat de serveerster er genoeg van heeft, eindigt: 'Ik zie dat je mij niets wilt uitleggen.'.