Ze hebben het syndroom van Down en werken in de horeca: zo hebben ze hun droom waargemaakt

Nieuws

Wordt genoemd Diego Hurtado, en is ober bij La Bellota en El Buey, een prestigieus restaurant in de provincie Almería. Hij is 32 jaar en werkt sinds 2022 met een vast contract van 9.00 tot 13.00 uur. “Ik bereid het ontbijt voor, dek de eettafels en als ik klaar ben, veeg, boen en laat ik alles schoon achter”, vertelt hij NieuwsWerk.

Diego heeft Syndroom van Down en hij is een van de 1.150 mensen die werkzaam zijn in gewone bedrijven van de 23.000 die in Spanje tot de werkende leeftijd worden gerekend met deze aandoening. De arbeidsinclusie In de huidige maatschappij is het nog steeds een uitdaging, maar Diego laat door zijn doorzettingsvermogen en dagelijkse inzet zien dat zij het ook kunnen.

Stages: de weg naar de arbeidsmarkt

Zoals elke werknemer van een bedrijf, praktijken Zij hebben deel uitgemaakt van hun traject om met een arbeidsovereenkomst de arbeidsmarkt te betreden. In Asalsido, de Vereniging voor Downsyndroom waartoe Diego behoort, zij ook open de deur naar een gewone baan via werkgelegenheidsprogramma's waarin een uitgebreide voorbereiding via bedrijfsstages is geïntegreerd.

Diego Hurtado, terwijl hij de tafels klaarmaakte in restaurant La Bellota en El Buey

Ana María Fernández, een jobtrainer bij Asalsido, legt uit dat “wanneer ze de onderwijsfase hebben afgerond, meestal op 20-jarige leeftijd, ze zich inschrijven voor onze werkgelegenheidsprogramma, genaamd ‘Pre-Work Training’, waarbij ze het theoretische gedeelte en het praktische gedeelte leren.” Eenmaal binnen kiezen ze zelf de sector waarin ze hun vaardigheden willen ontwikkelen. Diego koos in zijn geval voor de horeca.

De cafetaria als opleidingsschool

“Ik ben 24 jaar oud en loop stage als ober in de cafetaria van de vereniging om werk te zoeken”, zegt hij. Alejandro Mendez naar NieuwsWerk. Hij heeft het syndroom van Down en is gevormd als ober in de Asalsido-cafetaria het ontbijt klaarmaken, de vaatwasser aansturen, de vloer vegen en het magazijn organiseren, om op een dag te worden zoals Diego en een arbeidscontract te hebben. Hij verzekert dat hij graag in een bar zou willen werken, vooral een bar waar hij vaak naartoe gaat met zijn ouders waar hij woont.

Alejandro Méndez, tijdens zijn trainingspraktijken in de Asalsido-cafetaria

Ana María benadrukt de voordelen van een stageperiode, waarin geen vaste verblijfsduur geldt, en benadrukt dat, net als Alejandro, “ze worden geconfronteerd met de realiteit waar ze aan klantenservice werken, leren ze de regels van de hiërarchie, weten ze wat een baas of manager is, maar ook sociale vaardigheden.” Fundamentele aspecten zodat ze morgen een gewone baan aankunnen.

Toezicht tijdens de arbeidsovereenkomst

Om de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer zo optimaal mogelijk te laten zijn, voert de vereniging gedurende de arbeidsovereenkomst voortdurend toezicht uit. Als ze eenmaal de nodige kennis en vaardigheden hebben verworven, zijn ze klaar om de arbeidsmarkt te betreden, “maar ze doen het ook In eerste instantie begeleid door een jobcoach”, betoogt Ana María.

Deze professional laat hen de job zien en zal de schakel zijn tussen de vereniging en het bedrijf. “Als de jongen zijn taken al heeft geleerd en alleen kan functioneren, krijgt hij natuurlijke ondersteuning in het bedrijf en trekt de jobcoach zich geleidelijk terug”, legt hij uit.

Dit is het geval voor Diego en het toekomstige geval van Alejandro, waar hun handicap hen er niet van weerhoudt om te leren en te werken, hun eigen geld te verdienen en toegang te krijgen tot dezelfde kansen op werk als anderen. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, verzekert Ana María dat “Er zouden veel meer bedrijven moeten zijn die mensen met het Downsyndroom in dienst willen nemen”.