Yolanda Díaz is optimistisch en voorspelt “goede werkgelegenheidscijfers in maart”

Nieuws

De Minister van Arbeid en tweede vice-president van de regering van Spanje, Yolanda Diazis optimistisch over het scheppen van banen en wijst erop dat hij dat hoopt zeer goede gegevens in maart. Het was tijdens een interview waarin hij verklaarde dat de hoorzitting om het werkloosheidspercentage in Spanje te achterhalen op 2 april zal plaatsvinden. Dit is het moment waarop de cijfers van “een goede werkgelegenheidssituatie in ons land” bekend zullen zijn.

“Ik kan je, zonder de gegevens te geven, vertellen dat ze deze maand ook heel positief zullen zijn”, zei hij in een interview met het radiostation Onda Cero. De positieve trend op het gebied van het aannemen van personeel die in de maand februari is waargenomen, zal zich naar verwachting voortzetten, toen de werkloosheid met 7.425 mensen daalde. Deze statistiek zal gezamenlijk worden gepresenteerd door zowel het Ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie (filialen) als door het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie.

Het Ministerie van Arbeid zal niet lijden onder het gebrek aan nieuwe PGE

Yolanda Díaz heeft ook gesproken over de gebrek aan goedkeuring van de algemene staatsbegrotingen (PGE) van dit jaar. Deze situatie heeft directe gevolgen voor de regering onder leiding van Sánchez, maar ook voor de arbeiders. Een voorbeeld hiervan is de ‘paguilla’ van 200 euro voor ambtenaren.

De minister van Arbeid wilde zowel actieve professionals als mensen die actief op zoek zijn naar werk geruststellen. “Er zullen geen problemen zijn” gezien het feit dat de PGE voor dit jaar 2024 niet doorgaat vanwege het uitroepen van verkiezingen in Catalonië.

De afdeling onder voorzitterschap van Díaz is afhankelijk van sociale bijdragen en zij zijn niet afhankelijk van dit bedrag. “Werk is niet bepaald het werk dat het meest lijdt onder het ontbreken van een budget.” “We hebben een budget van bijna 30.000 miljoen euro, het hangt niet af van deze realiteit. Als er een ministerie is dat daar niet van afhankelijk is, dan is het juist het ministerie van Arbeid.”

Maar de Multiple Effect Public Income Indicator, bekend als Iprem, die wordt gebruikt om veel van de voordelen van de SEPE (State Public Employment Service) te berekenen, wordt beïnvloed, omdat deze rechtstreeks afhankelijk is van de algemene staatsbegrotingen. Maar Díaz heeft de ontvangers van uitkeringen of subsidies van wie hij om ‘sereniteit’ vraagt ​​gerustgesteld, aangezien ‘we hieraan werken’.