Fundae en IBM lanceren 2.000 beurzen voor werknemers en werklozen: zij zullen het meest gevraagd worden

Nieuws

De Staatsstichting voor Opleiding en Werkgelegenheid (Fundae) heeft getekend overeenkomst met IMB om digitale opleidingen en arbeidsbemiddeling te verbeteren. Deze samenwerking is onderdeel van het IBM SkillsBuild programma en bestaat uit: 2.000 beurzen zodat aanvragers gratis kunnen trainen in digitale inhoud en technische en technologische vaardigheden op verschillende gebieden.

Het doel van deze overeenkomst is “werkgelegenheidskansen vermenigvuldigen en de re-integratie van werklozen op de arbeidsmarkt, evenals de professionalisering van werkende mensen”, zodat zij toegang krijgen tot het programma zowel werklozen als actieve werknemershoewel de eerste prioriteit zal hebben.

Deze zouden kunnen worden opgeleid in twee van de meest gevraagde gebieden van de arbeidsmarkt, zoals Webontwikkeling in Python of de Data-analyse met PowerBimet als voordeel dat u een accreditatie certificaat aan het einde van de opleiding. Op elk gebied zullen respectievelijk 1.000 beurzen worden toegekend, hoewel ze binnenkort ook een Data Science-certificaat zullen lanceren, waarvoor 500 beurzen zullen worden aangeboden.

Vereisten voor het aanvragen van Fundae- en IBM-beurzen

Er worden slechts twee vereisten gesteld om toegang te krijgen tot dit beursprogramma dat Fundae samen met IBM heeft gelanceerd: woonachtig zijn in Spanje en ouder zijn dan 18 jaar. Hoewel, zoals hierboven uiteengezet, voorrang zal worden gegeven aan werklozen. Dat gezegd hebbende, kun je via de website van de Stichting te weten komen hoe het trainingstraject eruit zal zien, wat overigens helemaal gratis is (je hoeft niets te betalen voor de training).

Het zal zijn “100% online en praktisch”, zal een aantal begeleide sessies hebben, zal in het Spaans worden gegeven (met een video in het Engels maar getranscribeerd in het Spaans) en met dynamische inhoud waarmee verschillende onderwerpen op een begeleide manier zullen worden geleerd totdat het reisprogramma is voltooid. De duur varieert afhankelijk van het certificaat.

In het geval van het ‘Python Web Development Certificaat’ gaat het om 50 uur zelfstudie, 4 uur tutorials, 10 uur Masterclass en 4 inzetbaarheidssessies. Het bevat ook individuele oefeningen en een eindtoets waarin vaardigheden worden geëvalueerd. Als u de training voltooit, ontvangt u een digitale badge en als u ook het afstudeerproject voltooit, ontvangt u ook een pIBM SkillsBuild en Bejob endorsed certificaat.

In de tweede, 'Data-analyse met PowerBI-certificaat', is de duur 8 weken en bestaat uit twee fasen: data science en professionele vaardigheden en vijf modules van
Power Bi, beide onderdelen vereist. Daarnaast kun je trainingen volgen in People Analytics en Supply Chain Analytics, al is dit wel wenselijk. Na voltooiing van de cursus met het eindproject ontvangt u tevens een certificaat dat is goedgekeurd door IBM SkillsBuild en Datahack. Opgemerkt moet worden dat u hierdoor toegang heeft tot een ondersteuningsgemeenschap waarmee u toegang krijgt tot vacatures.

Hoe u zich kunt aanmelden voor IBM's cursussen voor hoge inzetbaarheid

Voor schrijf je in voor een van beide cursussen, moet u dit Fundae 'IBM Scholarships'-gedeelte invoeren en aan het einde worden de twee toegangen weergegeven. U moet toegang krijgen tot de gewenste certificering en vervolgens op 'Aanmelden' klikken. De laatste stappen zijn het registreren op het platform en het invullen van het formulier. Het is erg belangrijk dat u telkens op de registratiedata let, zodat u de aanvraag niet na de deadline verzendt.