Woon-werkverkeer: 6 apps om met spoed te downloaden

Vooruitgang op het werk

De SNCF-app voor officiële informatie over het treinverkeer

Maakt u dagelijks gebruik van het spoor om op uw werk te komen of bent u vaak op zakenreis? Bij storingen wordt de applicatie ” SNCF-assistent – ​​Transport » kunt u op de hoogte blijven van realtime verkeersomstandigheden. In het geval van annulering of wijziging van de dienstregeling van uw trein, berekent de SNCF-app de beste route voor uw reizen, maar biedt u ook alternatieve oplossingen en de mogelijkheid om uw tickets rechtstreeks vanaf uw telefoon te kopen.

Goed om te weten : er is ook de “onofficiële” maar collaboratieve versie voor het treinverkeer, met de RailZ-applicatie.

Citymapper om uw reizen te optimaliseren

Citymapper helpt reizigers bij het navigeren door het openbaar vervoer in 39 steden over de hele wereld. In Frankrijk is het de Parijse applicatie bij uitstek, maar sinds kort werkt het ook in Lyon, aangezien het al het vervoer in Île-de-France samenbrengt in één app. Citymapper geeft ook de reistijd aan per VTC, taxi, fiets of te voet.

Goed om te weten : tijdens een staking heeft de app een functie geïntegreerd met de naam “Strike: uw storingsbulletin”, waarmee u de verkeerssituatie in de metro, tram, RER, Transilien of bus kunt zien.

Waze om files te omzeilen

Als je aan het rijden bent, Waze is de vlaggenschiptoepassing voor het besparen van reistijd. Het collaboratieve aspect is essentieel om files te omzeilen en te anticiperen op verkeerssituaties. De app houdt rekening met storingen en updates in realtime dankzij de samenwerking van andere aangesloten bestuurders.

Goed om te weten : kleine tip, om niet zonder benzine te komen, de app Benzine (CO) helpt u bij het vinden van gevulde tankstations. Het lokaliseert ook benzinestations om u heen en vergelijkt brandstofprijzen om tegen lagere kosten te tanken.

VTC-apps om het openbaar vervoer te vermijden

Tijdens een staking of een griepepidemie wil je je waarschijnlijk niet mengen tussen de massa. VTC-toepassingen zoals Uber Waar Kapten zal u verleiden en u van punt A naar punt B brengen. Sommigen bereiden zich zelfs voor op de aangekondigde transportstakingen en bieden hun trouwe klanten voordelige aanbiedingen. Onder hen Kapten, Marcel en Heetch zijn partners van de RATP en hebben aantrekkelijke kortingen voor nieuwe klanten bedacht (bijvoorbeeld het equivalent van de Navigo-pas: € 75 aangeboden, of € 5 korting op elk van uw volgende 15 reizen).

BlaBlaCar, de app die zich richt op de gezamenlijke reis

Als je op zoek bent naar een alternatief voor het openbaar vervoer, anders dan VTC, dan kan de gezamenlijke reis met de auto in tijden van staking wel eens de oplossing zijn. De bekendste van allemaal, BlaBlaCar, brengt een grote carpoolgemeenschap samen. Het platform verbindt chauffeurs die reizen met vrije stoelen en passagiers die in dezelfde richting reizen. Ze delen een reis en de bijbehorende kosten.

Goed om te weten : met carpooltoepassingen kunt u uw ritten anticiperen en vooraf uw plaats in een voertuig reserveren.

De Lime elektrische scooter-applicatie voor de meer sportieve of milieuvriendelijke

Controversiële en trendy, nieuwe fiets-apps (Velib Waar Springen), scootmobiel (Cityscoot Waar Troopy) en elektrische scooters (Limoen Waar vogel) zijn een rage in grote steden als Parijs, Lyon of Bordeaux. In selfservice stelt uw applicatie u in staat uzelf te identificeren, uw coach te lokaliseren en deze vervolgens te ontgrendelen. Voor de korte afstanden tussen woon- en werkgebied kun je met deze nieuwe “groene” vervoersmiddelen met een gerust hart naar je werk gaan, op voorwaarde dat ze niet overweldigd worden.

Als je ze nog niet hebt, download dan al deze apps gratis via Google Play of de App store. Hiermee kunt u voorkomen dat u te laat op uw werk komt en zelfs excuses vinden om niet naar uw werk te gaan.