Meerdere talen spreken: een aanwinst voor uw professionele aantrekkelijkheid

Vooruitgang op het werk

Wat zijn de beste banen voor mensen die meerdere talen spreken?

Als je perfect tweetalig bent of je gemakkelijk uitdrukt in twee of drie vreemde talen, zou het zonde zijn om deze vaardigheid niet te gebruiken in de context van je werk of een professioneel project. Bedrijf, activiteitssector, beroep: afhankelijk van uw jobkeuzes krijgt u min of meer de mogelijkheid om uw vaardigheid om meerdere talen te spreken goed te gebruiken.

Je bent voorbestemd voor een zakelijke carrière ? In plaats van zittend verkoper in een regionale MKB-er zou je bijvoorbeeld aanspraak kunnen maken op een functie als import-exportmanager binnen een grote groep.

Je bent afgestudeerd in journalistiek en communicatie ? Misschien ben jij wel de ideale kandidaat om de persrelaties voor een toekomstige French Tech eenhoorn te verzorgen?

Je bent voorbestemd voor een financiële carrière ? Of u nu trader, CFO of Finance Manager bent, uw dagelijkse werkzaamheden zullen waarschijnlijk in het Engels plaatsvinden. Taalvaardigheid is daarom essentieel om dit soort beroep uit te oefenen.

Wil je je taalvaardigheid verbeteren door aan een van deze carrières te beginnen? Raadpleeg onze vacatures.

Waarover kun je onderhandelen als je meerdere talen spreekt?

De kansen die zich voordoen wanneer u meerdere talen spreekt, kunnen talrijk zijn gedurende uw professionele leven. Want naast je vermogen om je in een andere taal uit te drukken – en dus vloeiend te communiceren in een ander land – heb je ook een andere cultuur en manier van denken geïntegreerd. Voor het bedrijf betekent dit culturele openheid, behendigheid van geest, aanpassingsvermogen… zoveel tekenen van emotionele en relationele intelligentie, we spreken van soft skills, vaak gewaardeerd in de professionele context.

Met deze troef maak jij het verschil op het moment van het sollicitatiegesprek of voor onderhandelen over je salaris tijdens het sollicitatiegesprek naar boven als u al aan het werk bent.

Naast beter betaald worden, biedt het beheersen van een of meerdere vreemde talen ook internationale werkmogelijkheden. Dus als u uw positie heeft bekeken, zult u gemakkelijk de argumenten vinden om over een expatriëring te onderhandelen. In bepaalde contexten – bijvoorbeeld de opening van een dochteronderneming in het buitenland – kan je vaardigheid om meerdere talen te spreken een echte carrièreversneller zijn.

Multinationaal bedrijf zoekt medewerker die meerdere talen spreekt

Als u andere talen dan Engels spreekt, kan uw atypische profiel voor bepaalde bedrijven van groot belang zijn. Duits, Spaans en Chinees kunnen bijzonder populaire talen zijn voor bedrijven, afhankelijk van of ze samenwerken met de Europese Unie, Zuid-Amerika of Zuidoost-Azië. Markeer je taalniveau op je cv.

Kom meer te weten over de geografische gebieden waarin het bedrijf is gevestigd om er zeker van te zijn dat u met uw specifieke taalvaardigheden een echte toegevoegde waarde kunt bieden.