Werkgeversmerk: definitie en voordelen

Vooruitgang op het werk

Wat is een werkgeversmerk?

Het werkgeversmerk is het imago en de reputatie van het bedrijf. Deze laatste twee moeten positief zijn om het Employer Brand aantrekkelijk te maken.

Hoe wordt het werkgeversmerk overgebracht?

Hoe wordt het werkgeversmerk overgebracht? Hoe kom je meer te weten over het DNA van een bedrijf?

In het digitale tijdperk is het heel gemakkelijk om meer te weten te komen over een bedrijf: meningen ingediend, de bedrijfssite van het bedrijf raadplegen, verschillende informatie verzamelen op verschillende zoekmachines zoals Google, voetafdrukken achtergelaten op sociale netwerken . Maar de beste ambassadeurs van het Employer Brand blijven de medewerkers die al in functie zijn, aangezien zij het merk van binnenuit beleven. We mogen de kandidaten voor tewerkstelling niet vergeten: een sollicitatiegesprek dat slecht gaat, kan het imago van het bedrijf schaden. Zelfs als hij niet is aangeworven, kan de voormalige kandidaat de verkregen informatie doorgeven en zijn professionele of vriendelijke netwerk aanmoedigen om interesse te tonen in het bedrijf.

Strategische kwestie van het bedrijf, het is daarom noodzakelijk dat deze laatste zorgt voor zijn Employer Brand met een zo gecontroleerd mogelijke communicatie en HR-marketing.

Wat zijn de uitdagingen van het Employer Brand voor bedrijven?

Het bedrijf aantrekkelijk maken, dat is de belangrijkste uitdaging van het Employer Brand. Deze aantrekkelijkheid bestaat uit twee delen.

Toekomstig talent aantrekken voor het bedrijf

Het vinden van de juiste medewerker voor de juiste functie is de terugkerende missie van de personeelsafdeling. Hoe groter de bekendheid van het merk, hoe gemakkelijker het zal zijn om toekomstige medewerkers te werven: ze zullen vanzelf komen, aangetrokken door het goede imago van het bedrijf. Hoe ? Ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek leert de kandidaat stroomopwaarts op internet over het bedrijf dat rekruteert. Hij zal op zoek zijn naar informatie over de werksfeer, sociale voordelen, de implementatie van telewerk, de waarden van het bedrijf, of zelfs het salarisbeleid waardoor hij zijn cv en zijn begeleidende brief zou moeten sturen.

Goed om te weten : de Great Place To Work-awards, waarvan en Le Figaro Décideurs partner zijn, belonen elk jaar de bedrijven waar het goed werken is. Aarzel niet om onze artikelen over de editie 2019 te raadplegen.

Lees ook >> Word jij de volgende leider van je bedrijf?

Behoud huidige medewerkers

Toekomstig talent aantrekken is goed, al aanwezigen behouden is beter. Medewerkers die overtuigd zijn door het discours en de praktijken van zijn bedrijf zullen niet willen vertrekken. Teamspirit en het gevoel bij een gemeenschap te horen versterken het vertrouwen in de werkgever.

Hoe loyaliteit opbouwen? Onboarding van nieuwe medewerkers, seminaries, teambuilding, stageperiode, evaluatiegesprek, goede communicatie… zoveel middelen die medewerkers moeten toelaten om zich betrokken te voelen bij het leven van het bedrijf en ervoor te zorgen dat ze willen blijven. De trend is zelfs richting offboarding om de professionele pauze zo goed mogelijk te organiseren, te ondersteunen en in te kaderen.

Sterker nog, medewerkers die door het bedrijf worden overtuigd, zullen uitstekende ‘natuurlijke’ ambassadeurs van het merk zijn.