Welwillendheid op het werk: je hebt er alles aan!

Vooruitgang op het werk

Welwillendheid op het werk: wat is het?

Volgens de laatste /Ifop-studie “Executives and their future”, gepubliceerd op 21 maart 2019, beschouwt 42% van hen “de goede sfeer” als een factor die hen ertoe aanzet om van baan te veranderen. Bijna een op de twee executives gaat daarom het bedrijf veroveren waar het goed werken is.

Welwillendheid draagt ​​bij aan een goede werksfeer en aan de verbetering van de kwaliteit van het beroepsleven. Hoe een welwillend gedrag aannemen in het bedrijf? Simpelweg door vriendelijk en zorgzaam te zijn voor zijn collega’s. Deze houding moet wederkerig zijn en betrekking hebben op alle medewerkers van een bedrijf, of ze nu managers zijn of niet.

De bedrijven hebben zelf de problemen achter het welzijn van hun werknemers begrepen en zijn toegewijd aan het implementeren van goede praktijken. Deze laatste worden ook beloond, wat getuigt van hun populariteit bij werkende mensen, in de Great Place to work 2019-lijst waarvan en Le Figaro Décideurs partners zijn.

Hoe belichaamt u welwillendheid in uw professionele dagelijkse leven?

Achter de notie van welwillendheid gaat een realiteit schuil: de zoektocht naar een zeker welzijn op het werk. Om toegang te krijgen tot deze toestand en een welwillende golf op de werkplek te injecteren, begint u zelf met het toepassen van goede praktijken:

  • Zorgen voor het welzijn van hun co-office.
  • Wees in alle omstandigheden beleefd (hallo, alstublieft, dank u…).
  • Kies vriendelijkheid.
  • Kweek respect aan.
  • Vier successen, concretiseer je erkenning met je team en moedig je collega’s aan: regelmatig positieve feedback geven op het werk van anderen zorgt voor erkenning.

Daarnaast kunnen we luisteren, vertrouwen, wederzijdse hulp en hoffelijkheid toevoegen… zoveel kleine attenties die goed doen in de wereld van werk. Al deze tips zijn uiteraard alleen geldig als je oprecht handelt!

Wat heb je eraan om je collega’s welwillend te benaderen?

Het cultiveren van vriendelijkheid op het werk komt iedereen ten goede, en komt eerst uw eigen welzijn ten goede! Er wordt een vicieuze cirkel opgezet.

>> Verbeter uw kwaliteit van leven op het werk en beperk psychosociale risico’s

In een professionele omgeving waar een goede verstandhouding heerst tussen werkgevers en werknemers (ook tussen werknemers), is het een veilige gok dat de risico’s op burn-out, depressie of chronische stress veel lager zullen zijn. Welwillendheid op het werk als middel om psychosociale risico’s te voorkomen… advies om over na te denken!

>> Verhoog uw prestaties en productiviteit

Werken in een gelukkige sfeer, met een hecht team onder leiding van een attente en welwillende manager, is uiteraard veel motiverender en productiever, vandaar de behoefte aan algemeen management en management om deze welwillendheid te belichamen, met name door beleefdheid of hoffelijkheid.

Chief happiness officer: een sleutelpositie voor bedrijven?

In deze beweging van onderzoek naar welzijn op het werk komen de functies van chief happiness officer naar voren. Het is de meneer of mevrouw het geluk van het bedrijf: zorgen voor het welzijn van medewerkers en ervoor zorgen dat ze betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun bedrijf. Die laatste hebben het goed begrepen, een gelukkige werknemer is een werknemer die minder afwezig is, productiever en loyaler aan zijn werkgever.