“We willen geen vrouwen in deze ploeg”: controverse in Camargo over een baanaanbod

Nieuws

Hij Gemeenteraad Camargo controverse ontstaat wanneer de inhoud van a interne e-mail van de afdeling Algemene Diensten. Hierbij werd een baan aangeboden om te werken bij het onderhoudspersoneel van de stad. Tot die tijd is alles normaal. Maar aan het einde de zin 'we willen geen vrouwen in de bemanning'. Een buurvrouw heeft het per ongeluk ontvangen en op haar sociale netwerk X gepubliceerd.

Gemeentelijke bronnen hebben dit bevestigd Nieuwswerk dat die zin in de e-mail stond en dat deze door een verzendfout in de verkeerde handen is terechtgekomen, waardoor er minder dan 24 uur vóór Internationale Vrouwendag controverse ontstond. In de e-mail, waartoe de SER-keten toegang heeft gehad, wordt verwezen naar de arbeidsvoorwaarden, het aantal arbeidsovereenkomsten en profielen. Maar uiteindelijk verschijnt de controversiële zin.

“Er zijn vrouwelijke ploegen door de hele stad, vrouwen zijn nooit verboden, sterker nog, ze willen de vrouwelijke aanwezigheid in dit werk vergroten”, benadrukken de geraadpleegde bronnen.

“De zin bestaat, maar is uit zijn context gehaald”

De eerste uitleg van de lokale overheid geeft aan dat de zin uit zijn context is gehaald, omdat het een routine-e-mail is. De bedoeling was om een ​​reeks vacatures te coördineren om mensen zonder baan aan te nemen. De te vervullen posities zijn 11, om verschillende functies uit te voeren.

Het was een buurvrouw van de stad die dit bericht ontving dat ze op haar sociale netwerk X publiceerde, wat allerlei reacties opriep. “In plaats van het te sturen naar de persoon waarvoor het bedoeld was, kwam het terecht bij een buurman die het verspreidde”, zeggen ze vanuit het gemeentebestuur.

Welke functies zouden de nieuwe werknemers hebben?

Tot de taken van degenen die nieuw zijn aangenomen voor deze controversiële baanaanbieding behoort het verwijderen van elementen die in gemeentelijke gebieden voorkomen, evenals het conditioneren van wegen, trottoirs en parkeerplaatsen.

Zij zouden ook verantwoordelijk zijn voor het vergroten van het bewustzijn over het juiste gebruik van openbare en gemeentelijke diensten, naast andere taken die in hetzelfde aanbod tot uiting komen.

Bevordering van de werkgelegenheid voor vrouwen in Camargo

Wekenlang zijn we bij de gemeenteraad bezig geweest met het lanceren van een specifiek project om vrouwenteams te vormen. Met dit initiatief zullen we dat doen de werkgelegenheid voor vrouwen vergroten in de sector”. Alles was voorbereid om het vóór 8M door de burgemeester te kunnen presenteren. “We willen zichtbaarheid geven aan het werk van vrouwen in een sector waarin hun aanwezigheid schaars is”, aldus het team van de lokale overheid.

Met het oog op de Internationale Vrouwendag zijn er uitstekende activiteiten gepresenteerd, zoals een rondetafelgesprek waarin de inzetbaarheid van vrouwen op verschillende gebieden zal worden geanalyseerd, vooral op die gebieden waar zij minder aanwezig zijn.

De burgemeester, Diego Movellán, vóór de persconferentie | Ayto Camargo

“Om projecten alleen voor vrouwen te hebben, zullen we andere alleen voor mannen moeten creëren”

De burgemeester van de stad, Diego Movellán (PP), heeft uitgelegd dat de gemeenteraad aan een project werkt dat tot doel heeft bestaande stereotypen in bepaalde sectoren, zoals de bouw, te elimineren. Een van de maatregelen is het creëren van vrouwelijke bemanningen, zoals degene die we al hebben.

“Het uitgelekte gesprek maakt deel uit van de andere beoogde inspanningen vrouwelijke profielen doorverwijzen naar specifieke bemanningen“Het ging in geen geval om het niet toelaten van hen en het was ook geen baanaanbieding. Ik begrijp dat dit voor verwarring zorgt. Het heeft geen zin dat het wethouder van Algemene Diensten, die een vrouw is en vrouwelijke teams onder haar hoede, proberen nu de toegang van vrouwen tot werk te beperken.

Met betrekking tot de zinsnede 'we willen geen vrouwen in de bemanning' zei hij dat “om specifieke projecten alleen voor vrouwen te hebben, we andere projecten alleen voor mannen zullen moeten creëren, zoals momenteel het geval is.” Daarom staat de zinsnede volgens de burgemeester in de e-mail.

“Vanuit het arbeidsbureau werken we aan gelijkheid”

Bij arbeidsbureau Camargo beweren ze geen verband te hebben met dit aanbod, maar ze zeggen wel dat “we altijd op basis van gelijkheid werken, hier wordt geen enkele vorm van discriminatie geaccepteerd”, leggen ze uit aan Nieuwswerk. Sterker nog: “toen we een baanaanbieding hadden gevonden die in strijd was met deze filosofie, moesten we contact opnemen met het bedrijf.”

“Als gemeenten vacatures voorstellen, gebeurt dat altijd op basis van dit pariteitsbeginsel.”