Een tv-reporter wordt ontslagen omdat hij live de precaire omstandigheden waarin hij op zijn werk lijdt, aan de kaak stelt

Nieuws

Een Argentijnse televisiereporter, Tomy Munaretto, is ontslagen omdat hij publiekelijk de precaire omstandigheden waarin hij verkeert aan de kaak stelde na een grap van presentator Carlos Stroker voor het televisieprogramma waarvoor hij werkte.

Het televisienetwerk had het over de huidige economische situatie die het land doormaakt, midden in de Javier Milei-opstanden. De gebeurtenissen vonden plaats toen de presentator van het programma met een verslaggever sprak grappen maken over zijn salaris na een meisje te hebben geïnterviewd dat 6.000 pesos per dag verdiende, wat in ruil 6 euro zou zijn, zingend in de trein.

“Je verdient zes lucas (duizend peso-biljet) per dag, dus door dit te doen draag je iets bij”, zei presentator Carlos Stroker, waardoor de verslaggever zijn geduld verloor over de situatie.

De arbeidssituatie op het werk

“Wie vertelt je wat je moet bijdragen, de productie?”, vraagt ​​de verslaggever. “Stuur mij het geld, want met 1715 pesos per extra uur (1,87 euro tegen de wisselkoers), Carlos, ik kan niet bijdragen! Het is niet genoeg voor mij”, begon hij te zeggen. 'Het meisje dat thuis werkt, rekent mij drie lucas aan. Hoe betaal ik het? Leg het mij uit”, zei hij.

Om door te gaan met de publieke klacht bevestigde hij: “Afgezien daarvan, Ik ben in het zwart I”. Als gevolg hiervan vroeg de presentator hem om niet verder te gaan met zijn toespraak, waarin hij alleen maar herhaalde: “Stop, stop, stop.”

Ik heb geen vakanties, Ik heb geen kerstbonus (verwijzend naar het extra loon), ik heb geen sociale zekerheid (ziektekostenverzekering). Ik betaal 117.000 pesos voor maatschappelijk werk…’

Na wat er was gebeurd, deelde de hoofdpersoon een video op zijn sociale netwerken waarin hij bevestigde dat hij was ontslagen bij de televisiezender: “Het leven gaat door.” “Ik weet niet wat ik ga doen, het zal me op de een of andere manier wel lukken.”

In de video bekende hij ook dat de advocaat van het netwerk hem vertelde “dat ze er persoonlijk voor zou zorgen dat ik niet bij een ander mediakanaal zou worden aangenomen.”