Wat zijn proefinterviews en hoe kunnen ze je helpen bij het oefenen?

Vooruitgang op het werk

Je zou niet voor een menigte spreken of een elevator pitch geven zonder te oefenen.

De belangrijkste momenten in uw carrière vereisen vaak repetitie. En daar horen ook sollicitatiegesprekken bij.

Misschien kent u uw professionele vaardigheden van binnen en van buiten, maar hoe goed geïnformeerd of zelfverzekerd u ook bent, goed presteren tijdens een sollicitatiegesprek vergt voorbereiding. Benaderbaar gebruiken lichaamstaalHet is niet noodzakelijkerwijs vanzelfsprekend om het juiste ritme en de juiste toon in uw toespraak te houden, en te weten welke vragen u moet stellen.

Mock-interviews geven je de kans om te repeteren voor de grote dag, waarbij je twijfels op het laatste moment wegneemt vertrouwen opbouwen. Hier vindt u een gids voor het houden van oefengesprekken waarmee u uw beste beentje voor kunt zetten.

Wat is een nepinterview?

Een proefinterview is een oefensessie die een echt sollicitatiegesprek simuleert. Je werkt met een mentor – zoals een loopbaancoach, peer of counselor – die je vragen stelt alsof hij de interviewer is. In tegenstelling tot het bespreken van je antwoorden met een vriend, zijn nep-interviews zo realistisch mogelijk, wat betekent dat je één krachtig antwoord geeft en doorgaat naar de volgende vraag.

Met de praktijk van een nep-interview kun je dat doen pas je gebaren aan, verbale cadans en antwoorden op lastige vragen. Zo leer je welke vragen je kunt verwachten en hoe je je moet gedragen tijdens het daadwerkelijke sollicitatiegesprek. De persoon die naar uw antwoorden luistert, kan u vervolgens feedback geven en constructieve kritiekwaarmee u kansen kunt identificeren, zodat u opvalt en de baan binnenhaalt.

Wat u kunt verwachten tijdens een proefinterview

Volgens het screeningsbedrijf JDP oefent slechts 37% van de mensen nep-interviews uit. Het kan stressvol zijn en het is gemakkelijk om dit proces uit intimidatie te vermijden.

Maar als zenuwen u ervan weerhouden uw interviewvaardigheden uit te breiden, is dit het moment om ze onder ogen te zien. Een oefengesprek is een veilige ruimte en het is uw kans om te ontdekken hoe angst uw prestaties beïnvloedt zonder daadwerkelijke druk. Mock-interviewvoorbereiding leert u het onverwachte te verwachten en te reageren op moeilijke vragen waar u zelf misschien niet aan had gedacht.

Dat gezegd hebbende, wil je met enige verwachtingen aan je sessie beginnen. Dit is wat je doorgaans in een nep-interview aanpakt:

Scène-instelling

Een nep-interview moet zo dicht mogelijk bij het echte werk komen. Je komt de sessie binnen, of dat nu in een kantoorruimte is of in een videoconferentieruimte, met je cv in de hand en je sollicitatieoutfit aan. Als je met een interviewcoach werkt, moeten ze je begroeten en behandelen zoals een rekruteringsmanager dat zou doen.

Gerichte vragen

De interviewer moet vragen naar uw harde en zachte vaardigheden, samen met details over het bedrijf waarvoor u solliciteert, om er zeker van te zijn dat u uw onderzoek heeft gedaan. In een nep-tech-interview kunnen ze vragen naar uw codeervaardigheden, klantgerichte ervaring en hoe uw expertise de ontwikkelingsinitiatieven van het bedrijf ondersteunt. Ze testen ook uw kennis van de organisatie en stellen vragen om te bepalen of u cultureel goed bij elkaar past.

Feedback

Voordat het sollicitatiegesprek begint, moet u de persoon die u helpt vertellen wat uw doelen zijn, zodat hij of zij weet waar hij op moet letten. Na de sessie geven ze feedback over factoren zoals die van jou non-verbale communicatie, reacties en hun algemene indruk van uw prestaties. Afhankelijk van coach of mentorkunt u opnieuw proberen die feedback in een veilige ruimte te implementeren.

Je kunt ook na de sessie zelf blijven repeteren – beter nog, met een opname van het proefinterview. Het opzetten van een camera tijdens een livesessie kan lastig zijn, maar als je tijd hebt en de coach het toestaat, ga ervoor. Als u virtueel vergadert, drukt u op de opnameknop. Gebruik de video om workshops te geven over de antwoorden die meer oefening vereisen.

En als je geen tijd hebt om een ​​echt nepinterview te houden, zijn er veel andere manieren om te oefenen. Vragen stellen in de auto, aantekeningen maken over lastige antwoorden en met een vriend over het proces praten, vereenvoudigen het proces. Elke oefening is beter dan geen.

3 voordelen van nep-interviews

Het is geen schande als u worstelt met sollicitatiegesprekken of als u zich zorgen maakt dat uw gebrek aan ervaring niet genoeg zal zijn om een ​​rekruteringsmanager te overtuigen. Er staat veel op het sollicitatiegesprek en het is normaal dat u zich ongemakkelijk voelt, vooral als u enthousiast bent over de baan.

Wanneer u zich voorbereidt op uw sollicitatiegesprek, neemt u de situatie onder controle en laat u zien hoe capabel u bent. Hier zijn nog meer redenen om nep-interviews te oefenen:

Haal uw voorbereidende werk uit de weg

Je moet je voorbereiden op je nep-interview zoals je dat zou doen op een echt interview, wat betekent dat je het bedrijf en de functiebeschrijving grondig onderzoekt. Terwijl u meer leert over de organisatie en wat de rekruteringsmanager in een kandidaat zoekt, bepaalt u hoe uw vaardigheden op elkaar aansluiten. Tijdens het proces genereer je gesprekspunten die je zowel tijdens de oefensessie als op de dag zelf kunt gebruiken.

mans-hand-schrijven-op-notebook-terwijl-hij-laptop-nep-interview gebruikt

Leer hoe u over uzelf kunt praten

Op je eigen toeter toeren kan ongemakkelijk zijn, maar als er een moment is om dat te doen, dan is het tijdens een sollicitatiegesprek – en een oefensessie is de beste plek om te oefenen. Naast het leren praten over uw vaardigheden en doelen, kunt u ook uw ervaringen en persoonlijkheid in kaart brengen. Wat onderscheidt jou van anderen? Zijn het jouw uitstekende managementvaardigheden? Jouw vermogen om kalm te blijven onder druk? Hoe meer je aan zelfpromotie doet, hoe minder preuts je zult voelen om het te doen.

Vertrouwen winnen

Volgens een onderzoek van het Sport Management Education Journal zijn deelnemers aan een nep-interview na de ervaring zelfverzekerder en minder angstig. Door in deze omgeving te oefenen en jezelf de opdracht te geven waarschijnlijke interviewvragen te beantwoorden, bereid je je voor op de onderwerpen die op je pad komen.

4 nep-interviewtips om u te helpen bij de voorbereiding

Je voorbereiden op een proefinterview lijkt veel op dat op de dag van de daadwerkelijke bijeenkomst. Hoe serieuzer je deze repetitie neemt, des te meer profijt je hebt van de sessie. Zo bereid je je voor op een nep-interview met de bedoeling:

Kleden om indruk te maken

Besteed tijd aan het kiezen van een doordachte look voor uw sollicitatiegesprek. Je outfit moet de bedrijfscultuur vertegenwoordigen, maar aan de kant van professionaliteit staan, zelfs als de organisatie geen dresscode voor haar medewerkers heeft. Business casual is vaak een veilige gok voor een ontspannen omgeving.

Gebruik dezelfde outfit die je op je grote dag draagt ​​voor de nepsessie. Je leert hoe lang het duurt om te strijken en aan te trekken, en je bevestigt dat het praktisch is voor een sollicitatiegesprek. Misschien wil je nog eens nadenken over het dragen van een blazer als je het te warm krijgt tijdens de nepvergadering.

vrouw-in-kledingwinkel-op zoek-naar-zakelijke-kleding-nep-interview

Houd uw materialen bij de hand

Druk kopieën van uw cv en sollicitatiebrief af zoals u dat op de dag van uw sollicitatiegesprek zou doen. De nep-interviewer zal deze documenten waarschijnlijk willen zien en er vragen over willen stellen. Als u ze bij de hand heeft, wordt het leven van uw mentor gemakkelijker en kunt u allebei vragen onderzoeken die een recruiter over uw ervaring zal stellen, inclusief de lastige vragen, zoals waarom er een gat in uw carrièregeschiedenis zit.

Plan om op tijd aan te komen

Volgens een onderzoek van recruitmentsoftwarebedrijf Jobvite zegt 46% van de recruiters dat te laat komen een kandidaat kan diskwalificeren. Stiptheid laat zien dat u verantwoordelijk bent en waarschijnlijk op tijd op uw werk verschijnt, en dat begint met een nepgesprek.

Onderzoek uw transitroute en plan extra tijd in voor onverwachte vertragingen, zoals verkeersdrukte. Of u de sessie nu via een videoconferentie of persoonlijk volgt, houd rekening met voldoende voorbereidingstijd. Laat je niet tegenhouden door een last-minute outfitwissel.

Ga met een open geest naar binnen

Professionele loopbaancoaches en -adviseurs weten net als een sollicitatiegesprek hoe ze uitdagende vragen moeten stellen, dus verwacht het onverwachte. Bereid je voor om iets over jezelf te leren, en feedback nemen met genade. Je mentor doet je een plezier als hij je lastig valt interview vragen.

Het accepteren van feedback is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het nep-interview, omdat het je helpt groeien. Als uw gesprekspartner merkt dat u te snel spreekt als u nerveus bent, oefen dan vóór het gesprek met het vertragen. Als ze u adviseren om een ​​antwoord op een veel voorkomende interviewvraag te versterken, neem dan de tijd om uw antwoord te verbeteren. Je zult beter presteren op de dag van.

zakenvrouw-praat-met-laptop-op-videogesprek-nep-interview

5 voorbeelden van nep-interviewvragen

Er is geen manier om elke vraag te voorspellen die een recruiter zal stellen, dus je nep-interviewer houdt je scherp met lastige vragen. Door te leren navigeren door deze momenten van onzekerheid in de veilige ruimte van een oefensessie, kunt u uw interviewvaardigheden versterken.

Maar u kunt een productiever oefengesprek houden door antwoorden op veelgestelde vragen voor te bereiden, waardoor het verloop van de vergadering wordt verbeterd en het realistischer lijkt. Hier zijn een paar vragen om je op voor te bereiden:

  1. Vertel mij eens iets over jezelf: Dit situationele vraag is verrassend uitdagend omdat het zo open is. Maak van de gelegenheid gebruik om jezelf voor te stellen, over je sterke punten te praten en te benadrukken wat jou uniek maakt.
  2. Beschrijf een uitdagende professionele situatie en hoe u deze heeft overwonnen: Met deze vraag kunt u benadrukken vaardigheden op het gebied van conflictbeheersing, aanpassingsvermogen en veerkracht. Gebruik de STAR-methode om de situatie en uw verantwoordelijkheid daarin te beschrijven voordat u uitlegt hoe u actie heeft ondernomen om tot een uitstekend resultaat te komen.
  3. Wat zijn je zwakke punten?: Zwakheid is een onderwerp dat u misschien niet graag bespreekt, vooral als het doel is om te pronken met uw sterke punten. Maar niemand is perfect, en deze vraag is een goede gelegenheid om over jouw situatie te praten groeimindset. Geef een anekdote over een moment waarop uw zwakte aan de oppervlakte kwam en u het beste van de situatie maakte.
  4. Hoe ga je om met conflicten?: Er zijn meerdere conflicthanteringsstijlen, en je kunt indruk maken op de interviewer door de jouwe te beschrijven. Dit toont zelfbewustzijn en laat zien hoe u anticipeert op het omgaan met conflicten op het werk. Wees bereid een voorbeeld te geven.
  5. Welke vragen heb je voor mij?: De kans is groot dat u aan het einde van uw sollicitatiegesprek moe zult zijn. Maar u mag de uitnodiging om het gesprek voort te zetten nooit van u afschudden. Denk eens na vragen die u aan een rekruteringsmanager kunt stellen om op terug te vallen voor het geval er tijdens het interview geen nieuwe naar voren komen. Plan om iets openlijks te vragen en geef de recruiter de kans om de organisatie aan te spreken. Probeer ‘Vertel me eens over de bedrijfscultuur’ of ‘Wat vind je leuk aan het werken hier?’

Oefening baart kunst

De betekenis van een nep-interview zit in de naam. Het is jouw kans om een ​​sollicitatiegesprek mee te maken zonder de hoge inzet van het echte werk.

Er is niets mis met oefenen voor een interview voor de spiegel of het oefenen van vragen met een familielid. Maar een repetitie voelt veel authentieker als je een rollenspel speelt met een professionele coach.

Ze kunnen u waardevolle feedback geven waar u of uw geliefde niet noodzakelijkerwijs op zou komen. Wat er ook gebeurt, je leert van je proefgesprek en vergroot je kansen op het scoren van je droombaan.