Vóór Kerstmis zijn er meer dan 20,8 miljoen mensen aangesloten bij de sociale zekerheid

Nieuws

Hij Ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migraties heeft bekend gemaakt lidmaatschapsgegevens blijven stijgen, waarmee medio december 20,8 miljoen mensen werden bereikt. Sinds afgelopen januari zijn er 520.000 nieuwe banen gecreëerd, wat wordt beschouwd als een van de hoogste cijfers in de historische reeks van dit jaar.

Dus, de sociale zekerheid van ambtsdebutant Elma Saiz, behaalt vanaf 15 december een dagelijks lidmaatschap dat 20.889.189 leden bereikt. Sinds het begin van de maand januari zijn er 524.599 banen gecreëerd, waardoor veel burgers uit de werkloosheid zijn gehaald en hen zijn geholpen terug te keren of een beroepsleven te beginnen.

Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de originele serie, zoals vermeld in de verklaring, die 581.315 mensen bereikt boven het gemiddelde van de afgelopen tien jaar.

Lidmaatschapsgegevens verbeteren sinds 2020

De sociale zekerheid maakt bekend dat met deze gegevens verzameld tot 15 december het aantal aangeslotenen met 1,4 miljoen mensen is toegenomen sinds het begin van de gezondheidspandemie in 2020.

De coronacrisis heeft een grote klap toegebracht aan bedrijven en daarmee ook aan de werkgelegenheidscreatie. Het voor seizoensinvloeden gecorrigeerde gemiddelde lidmaatschapscijfer in de afgelopen twee weken bedroeg 27.505 mensen.