Voor altijd telewerken en onverslaanbare arbeidsomstandigheden: zo logen deze bedrijven om talent aan te trekken

Nieuws

Sinds de Covid-19-pandemie hebben veel bedrijven ervoor gekozen telewerken implementeren in uw dagelijkse leven. Sommigen deden dit geleidelijk, gedeeltelijk of zelfs volledig, waardoor werknemers permanent op afstand konden werken. Dit betekende een grote verandering in het leven van werknemersvan wie velen uiteindelijk het slachtoffer werden van hun eigen bedrijven: ze waren misleid.

Welke bedrijven hebben tegen hun werknemers gelogen?

Zoals Genbeta opmerkt, is dit het geval voor de multinational amazonewiens CEO dat destijds verklaarde telewerken “zou in de loop van de tijd gehandhaafd blijven” vanwege de vele voordelen die het voor het bedrijf had opgeleverd. Geconfronteerd met deze beslissing verhuisden veel werknemers naar een andere stad, verkochten hun huis en kochten een ander huis ver van de kantoren, omdat het niet langer nodig was om persoonlijk naar hen toe te gaan. Maar na een korte tijd, Ze werden gedwongen terug te keren naar de kantoren om te werken.

Iets soortgelijks gebeurde ook bij het Amerikaanse bedrijf, Boeren Groepwaarin na de definitieve invoering van telewerken in mei 2023 het merendeel van de beroepsbevolking daartoe gedwongen werd minstens drie dagen per week naar kantoor terugkeren. De werknemers, verontwaardigd over het nieuwe besluit, dreigden het bedrijf met massaal ontslag of vakbondsactiviteiten, aangezien sommigen van hen waren aangenomen met het uitgangspunt om op afstand te werken.

Zoals gerapporteerd door de Wall Street Journal, die toegang heeft gehad tot een intern communicatieplatform van de Farmers Group, merkten sommige medewerkers op: “Ik verkocht mijn huis en verhuisde naar een andere stad, vlakbij mijn kleinkinderen”, of “Wat verdrietig dat ik deze grote financiële beslissing (het kopen van een huis) heb genomen op basis van een leugen.” Maar wat gebeurde er uiteindelijk?

Gezien deze ontevredenheid heeft het bedrijf de beslissing genomen om hybride werk te handhaven, dat wil zeggen de combinatie van persoonlijk werk met telewerken, waarbij werknemers een opzegtermijn van drie maanden hebben om zich “aan te passen en afspraken te maken” aan de nieuwe werksituatie. Een maatregel die 22.000 werknemers trof.