Verzekering: salarisschalen 2015

Loon

In verzekeringen zouden in 2015 alleen de salarissen van zeldzame profielen of tekorten, zoals klantadviseurs, moeten veranderen. Dit zal bedrijven in de sector er niet van weerhouden om op grote schaal actuarissen, verzekeraars en verkopers te blijven werven. Dit wordt aangekondigd door het wervingsbureau Hays in zijn beloningsenquête van 2015 dat exclusief op 9 januari door is onthuld.

Zeldzame profielen om het bedrijf te helpen evolueren

Zeldzame profielen zijn de experts die bedrijven in de sector in staat zullen stellen zich aan te passen aan nieuwe behoeften. Experts in consulting, distributie en business development. Specialisten die bedrijven kunnen helpen bij het herzien van hun beschermings- en preventieaanbod, in reactie op de frequentere klimatologische gevaren en de vergrijzing van de bevolking. Maar ook om hen te helpen hun digitalisering voort te zetten, aangezien verzekerden steeds mobieler en meer verbonden zijn.

Het salaris van de commercieel adviseur stijgt al 4 jaar

Wat betreft tekortprofielen geeft Hays een voorbeeld: dat van verkoopadviseur of klantadviseur. Hij begeleidt, onderhandelt en sluit verkopen en contracten af, beheert de klantenportefeuille en prospectie. Een modieus beroep dat zijn verloning moet zien stijgen, zoals al 4 jaar het geval is.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

* De vergoeding varieert volgens productlijnen en portefeuillesegment (aansprakelijkheid, speciale risico’s, herverzekering, enz.).

** Verloning houdt rekening met globale pakketten.

*** De vergoeding is indicatief zonder rekening te houden met bonussen die verband houden met de prestaties van de onderneming.

**** Dit zijn alleen vaste salarissen.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).