Bereid je voor op je sollicitatiegesprek zoals je bruiloft

Zoek werk
Succescriteria Sollicitatie sollicitatiegesprek de kleding

De grootste zorg van toekomstige bruiden. Gemiddeld besteden ze 17,2 uur aan het zoeken naar hun witte jurk. Waarom zou je niet dezelfde zorg besteden aan je sollicitatie-outfit? En hetzelfde budget? Gekozen hakken, een prachtige bustier, en de eerste ronde zou al gewonnen zijn… Natuurlijk, als dit seksistische advies je beledigt, ben je vrij om de Pôle Emploi-bureaus te blijven doorkruisen met je platte schoenen en je bedrukte panty’s.

Voor heren: een marineblauw pak (de enige mogelijke) + een gek detail (een roze reflectie op je schoenen, een turquoise zak, een vleugje mascara…). Zoals Anna Wintour zou zeggen: “Als je de concurrentie niet kunt overtreffen, kun je je al beter kleden. »

De plaats

Daar weer, bekend bij de gebruiken. Tenten, kastelen en abdijen beginnen het systeem van feestvierders ernstig te beïnvloeden (terwijl een theater, een bergchalet, enz.). Hetzelfde geldt voor het interview: bied in plaats van het gebruikelijke hoofdkantoor een koele en vermakelijke plek aan (museumbar, hotelbar, wijnbar…). De man zal een beetje in de war zijn, maar zal je voor eeuwig herinneren.

Het eten

Daar, aan de andere kant, geen mogelijke parallel… Dat is goed, want ondanks de inspanningen van de chef herinnert niemand zich het menu ooit na een bruiloft (tenzij het verbrand was).

gebeurtenissen

Een effectieve manier om de festiviteiten op te fleuren: (hilarische) toespraken van de getuigen, groepsliederen, vuurwerk… Nou, de recruiter houdt er ook van om vermaakt te worden, stel je voor. Laat hem een ​​video zien op je touchpad. Lees hem een ​​pagina van Flaubert voor. Zing een liedje voor hem… God, mensen betalen €600 voor een Bono concert of een Zlatan goal, de spanning zal nooit je vijand zijn.

Het familie psychodrama

Essentieel. Dat is eigenlijk waarom we de reis maken: om de freakout van de schoonmoeder bij te wonen, de afrekening van de broers en zussen of de verliefdheid van de bruid op de kerktrappen… Is dat niet het enige dat je je zult herinneren? Heb je ooit een bruiloft verteld met de woorden “De bruid was mooi, de muziek was geweldig en de champagne was uitstekend” zonder diepe teleurstelling bij je publiek te voelen? Hetzelfde geldt voor inhuren: tijdens je sollicitatiegesprek heb je een aanrijding nodig. Een rebound. Een moment waarop de kelen zich samentrekken, het bloed sneller gaat stromen… Vertel de burn-out van je voormalige baas. Schenk een traan om je ex-collega (die dom is omgekomen bij een ongeluk met een golfkar). Er moet IETS gebeuren.

Een moment van gemeenschap

Tegen het einde van de nacht is er altijd dat moment waarop alleen de beste over zijn, degenen die allemaal samen / allemaal samen springen op Johnny of de Black Eyed Peas (of Connemara-meren, voor voormalige inwoners van Jouy-en-Josas). U communiceert ook met uw recruiter. Zoek een gemeenschappelijke passie (of bedenk er een). Een wederzijdse vriend. Een gewone ex… Kortom, iets dat je dichterbij brengt. We geven niets om technische vaardigheden. Beheerscontrole kan in één week worden geleerd. Trillen in harmonie met de gusse. Neem hem in je armen. Omdat het nu jouw N+1 is.