Verkoop, marketing en communicatie: salarisschalen 2015

Loon

Internationale concurrentie en de noodzaak om te digitaliseren zetten bedrijven ertoe aan zeer veeleisend te zijn in hun werving voor verkoop-, marketing- en communicatiefuncties. Ze spitten zorgvuldig de cv’s van kandidaten door, met veel aandacht voor hun achtergrond en opleiding, zelfs als dit een verlenging van het wervingsproces met zich meebrengt. Ze werven altijd meer verkopers, maar willen het beste. Experts die klanten in de loop van de tijd kunnen vasthouden. Professionals die, indien mogelijk, een dubbele vaardigheid hebben, tegelijkertijd commercieel, marketing en technisch (de duurste op de markt). Behalve dat de loonschalen niet bewegen. Het beloningsonderzoek van het wervingsbureau Hays, exclusief onthuld door op 9 januari 2015, bevestigt dit.

Bedrijfswagen, onderhandelingshendel

Ze worden beheerst door interne roosters en salarissen die al binnen de bedrijven zijn vastgesteld. Daarom is de bedrijfswagen een echte onderhandelingshefboom geworden. Het variabele deel varieert op zijn beurt naar gelang van de sectoren. In de luchtvaart en industriële apparatuur is het vaste salaris bijvoorbeeld erg hoog en het variabele deel laag. In agrifood en hightech of retail daarentegen is variabele beloning aantrekkelijker, ten koste van vaste beloning.

Internationaal en web productmanager

In deze context staat de job van international en web product manager zijn mannetje: hij is zeer mobiel (50% van zijn tijd) en stuurt de dochterondernemingen aan om de praktijken van de groep op elkaar af te stemmen. Zijn vergoeding kan hoger zijn dan 80 K€ na 8 jaar ervaring.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

NB: De hierboven weergegeven vergoeding omvat een variabel gedeelte dat wordt bepaald door de verwezenlijking van de doelstellingen en heeft betrekking op Ile-de-France. Die in andere regio’s worden beoefend, kunnen tot 15% lager zijn.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).