8 CV om te eten dat maakte de buzz

Zoek werk

Als gulzigheid creatieven inspireert die hun cv willen laten opvallen, moet worden opgemerkt dat maar heel weinig mensen daadwerkelijk voedsel in hun sollicitatie opnemen. Originele cv-voorbeelden die je ideeën kunnen geven om de manier waarop je solliciteert te veranderen.

1. Het pizza-cv

In 2014 besloot Zvina Luke, destijds een Australische student, om te creëren een cv in de vorm van een neppizza. De ingrediënten worden op ingenieuze wijze vervangen door zijn persoonlijke en professionele ervaringen als ontwerper. Om haar creatie te verspreiden, deelt ze een stop-motionvideo van dertig seconden waar de jonge vrouw verschijnt terwijl ze haar pizza maakt met karton en papier. “Ik had nooit gedacht dat dit project zo beloond zou worden”, zegt ze enthousiast. Twee weken nadat ik mijn project op Instagram had geplaatst, schreven tientallen sites erover. Een goed recept om bekendheid te krijgen en je netwerk te ontwikkelen.

2. Zak chips hervatten

Yves Bonneyrat heeft een droom: werken voor het merk Tyrrells, fabrikant van chips. Toen hij in 2014 terugkeerde van een verblijf in Londen, stuurde hij een ongevraagde sollicitatie naar het bedrijf. Hiervoor maakt hij een authentiek pakje chips, geïnspireerd op die van het Engelse merk. “Het leidmotief was om het pakje chips om te leiden zonder het te veel te gebruiken, legde deze commercial uit aan de site cv-originaux.fr. Ik heb daarom alle oorspronkelijke verhoudingen getrouw gerespecteerd en alle informatie van een standaard cv en een begeleidende brief ingevoegd. De kandidatuur zorgde ervoor dat het merk reageerde en hulde bracht aan zijn durf.

3. Het bierpakket-cv

Brennan Gleason was aan het einde van zijn studie grafische vormgeving toen hij in 2014 besloot een cv te maken, genaamd Résum-Ale. Hij print het op bierflesjes. Sterker nog, zeven weken lang brouwt de Canadees zijn eigen blonde bier. Op de kartonnen doos schrijft hij de rest van zijn persoonlijke en professionele ervaringen. “Ik heb drie pakketten gestuurd naar bedrijven waarvan ik het werk erg leuk vond en waar ik heel graag voor wilde werken”, legt Gleason uit. bij de Amerikaanse Huffington Post. Bij een van deze bedrijven bekleedt hij nu de functie van creatief directeur digitale marketing. Betaalde weddenschap.

4. Het Marshmallow-cv

Julie Deleaval werkt digitaal en probeert haar bekendheid te ontwikkelen om als freelancer te werken. In 2014 deed ze een beroep op Mycvfactory om haar te helpen de aandacht van potentiële recruiters te trekken. Het bedrijf laat haar cv afdrukken op negen marshmallows, waarvan er één linkt naar de persoonlijke website van de werkzoekende. Een goede manier om de aandacht van hebzuchtige recruiters te trekken.

5. Het smoothie-cv

Op het eerste gezicht is het moeilijk te zien wat er anders is aan deze Innocent smoothie-steen. Als we dichterbij komen, ontdekken we echter dat het een cv is, gemaakt in 2016 door Lola op zoek naar een stageplaats. Ondanks de aanwezigheid van een paar spelfouten, speelt de studente de humorkaart om op te vallen, zoals wanneer ze verklaart “huur mij in, ik eet broccoli” aan het einde van haar “professionele bijdragen”. Het merk ontvangt Lola voor een sollicitatiegesprek.

6. Het hervat van de chocoladereep

In 2015 gaf de paasperiode ideeën aan Mikaël Thiolet. Om een ​​baan als grafisch ontwerper te krijgen, stelt hij zich een cv voor in de vorm van een chocoladereep. “Ontdek voor Pasen een grafisch ontwerper”, staat hierboven. Op de achterkant een recept voor een afwisseling met informatie erover. Tegenwoordig werkt hij bij Havas Paris.

7. De Burger CV

Benjamin Martin, jong afgestudeerd aan de business school, wilde voor zijn eerste baan in de gastronomie werken. Vooral Big Fernand, het high-end hamburgerbedrijf in Frankrijk, trok hem aan. “Ik wilde vooral indruk maken op de recruiter en hem mijn motivatie tonen om bij het bedrijf te komen”, legt hij uit aan cv-originals.fr in 2015. Hij schrijft zijn cv op een hamburgerdoos en zijn begeleidende brief op het bijbehorende kopje. Helaas heeft Big Fernand hem niets te bieden, maar de jongeman verzekert hem dat zijn kandidatuur de aandacht heeft getrokken van andere recruiters.

8. De galette des rois CV

Begin 2012, midden in een openbaring, probeerde Bertrand Noirhomme, een jonge afgestudeerde marketingstudent, een experiment uit. Hij laat een galette des rois bezorgen bij Facebook-managers en schuift het webadres van zijn online cv op de boon om HR-obstakels uit de weg te ruimen, zoals hij uitlegde op zijn blog. Een paar dagen later beantwoordde het sociale netwerk zijn oproep en stond hij hem toe deel te nemen aan het wervingsproces.