Verhoog uw productiviteit op het werk met de 3-3-3 techniek die ondernemers en werknemers al toepassen

Nieuws

Verhoog de productiviteit en wees efficiënter Het is de doelstelling van werknemers en bedrijven, en het is dat de mogelijkheid om meer werk te doen in minder tijd en dat de taken die gedurende de dag worden uitgevoerd op de meest effectieve manier worden uitgevoerd alle onderdelen van een organisatie ten goede komt. Alleen al voor deze verbetering van de productiviteit is er een simpele oplossing techniek bekend als 3-3-3 waarmee je ongelooflijke resultaten kunt bereiken.

Omdat het niet anders kan om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren, is het een zeer gemakkelijke en snelle methode en gemakkelijk toe te passen, waarmee het zal worden bereikt verdeel de werktijd in blokkenwaarin taken worden verdeeld om ze effectiever uit te voeren.

Hoewel er enkele bekende gewoonten zijn om de productiviteit te verbeteren, en andere methoden zoals de Pomodoro, is dat wel het gevalDe techniek is algemeen bekend geworden en wordt op verschillende gebieden toegepast. Het is gemaakt door Oliver Burkeman, die in zijn boek Four Thousand Weeks: Time Management for Mortals (‘Four Thousand Weeks: Time Management for Mortals’) de sleutels tot het bereiken van optimale prestaties.

Hoe u de 3-3-3-techniek toepast om productiever te zijn op het werk

Hoe kan het uit zijn naam worden afgeleid, De regel is gebaseerd op het getal 3 en verdeelt de werkdag in drie fasen

Fase 1: Drie uur intensief werken

De eerste van hen zal de eerste drie uur van de dagwat echt de belangrijkste van de methode zal zijn, omdat er gebruik zal worden gemaakt van het feit dat het aan het begin van de dag koeler is om de moeilijkste taken uitvoeren.

Om te weten welke taken u aan deze fase moet toewijzen, moet u dit doen verdeel taken in diepe en oppervlakkige taken, zodat alleen de taken die als diepgaand worden beschouwd tijdens deze fase worden uitgevoerd, waarbij de rest van de taken buiten beschouwing wordt gelaten, en ervoor wordt gezorgd dat Onderbreek uzelf gedurende deze tijd niet met kleine taken zoals telefoongesprekken, e-mails of vergaderingen.

Het idee is dat het grootste deel van het ingewikkelde werk in deze periode wordt gedaan, waarbij u profiteert van de koelere momenten waarop u productiever bent.

Fase 2: Drie oppervlakkige taken

De auteur van de methode is zich daarvan bewust productiviteitsniveaus kunnen niet de hele dag op het maximale niveau worden gehandhaafd, dus zodra deze eerste drie uur zijn verstreken, zal de Fase 2 die bestaat uit de realisatie van 3 kleinere takenvan de oppervlakkige oproepen, die eenvoudiger zullen zijn, of minder prioriteit zullen hebben, en die zullen kiezen waarbij zoveel concentratie niet nodig is om ze uit te voeren.

Fase 3: Onderhoudstaken

In de laatste, en derde fasezal het nodig zijn om op te nemen onderhoudswerkzaamheden, Dit zijn degenen die we zonder al te veel moeite kunnen doen en zo vereisen een veel lager concentratieniveau dan de vorigezoals het beantwoorden van enkele e-mails, bellen, vergaderingen plannen of de agenda voor de volgende dag ordenen.

Op deze manier, en met een effectieve taakverdeling over de dag, Ze zullen in staat zijn om het beste te halen uit de momenten waarop de hersenen fris zijn om de moeilijkste taken uit te voeren, en de eenvoudigste of meest mechanische taken over te laten voor de laatste uren van de dag wanneer mentale uitputting begint te vertonen.