Verdien geld met YouTube dankzij deze Fundae- en Google-cursussen: gratis en online

Nieuws

Sociale netwerken zijn ook een werkgelegenheidsniche. Steeds meer jonge mensen willen YouTuber of influencer worden, hoewel het weten hoe ze deze kanalen kunnen exploiteren niet alleen van belang is voor iedereen die deze beroepen ambieert, maar ook voor iedereen die een bedrijf of hobby heeft die ze bekend willen maken . Vooral voor dit laatste YouTube Het is een bijzonder interessant kanaal. Maar, hoe leer je een youtuber te zijn?

De Staatsstichting Arbeidsopleiding (Fundae), die actief samenwerkt met de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (SEPE), heeft diverse cursussen beschikbaar om te leren hoe dit sociale netwerk te beheren, gericht op de inzetbaarheid verbeteren van mensen die op zoek zijn naar werk of hun professionele kansen willen verbeteren. Met als voordeel bovendien dat ze dat wel zijn online en gratis. Dat geldt ook voor een van Google, waarin wordt uitgelegd hoe je een kanaal helemaal opnieuw kunt maken.

In Spanje zijn er immers verschillende voorbeelden van mensen, zoals Ibai Llanos, AuronPlay, El Rubius of Illojuan, die van YouTube en Twitch hun belangrijkste bron van inkomsten hebben gemaakt en duizenden euro’s verdienen dankzij deze platforms (waaraan reclame wordt toegevoegd campagnes wanneer een bepaald niveau van volgers is bereikt), waardoor ze van hun hobby hun beroep kunnen maken.

Oprichting en professioneel beheer van een YouTube-kanaal

Gedurende deze cursus zal de gebruiker de belangrijkste punten kennen die nodig zijn begin met een online bedrijf door het creëren van een YouTube-kanaal. De markt en de verschillende digitale platforms zullen worden geanalyseerd om de eerste stappen in de wereld van content te zetten en een bedrijf te starten. De duur ervan is 80 uur. Het is beschikbaar op Digitalízate Plus.

Communitymanagement voor bedrijven

Deze cursus behandelt verschillende sociale netwerken en is nuttig omdat het, als we onszelf bekend willen maken als YouTuber, een grote hulp is om de promotie van onze inhoud aan elk van hen aan te passen. In deze 70 uur durende cursus wordt een rondgang gemaakt langs verschillende sociale netwerken: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube en LinkedIn; naar identificeren van degenen die ons bedrijf het meest interesseren en in staat zijn om de meetbare doelstellingen te bepalen die u wilt bereiken. Het is ook te vinden in Digitalízate Plus en kan op hetzelfde platform worden aangevuld met 'Digitaliseer uw bedrijf stap voor stap met Google Mijn Bedrijf en YouTube' (slechts een uur lang).

YouTube-makers, van Google

Deze cursus is bedoeld om alles te leren wat je nodig hebt om op YouTube te maken. Het maakt niet uit dat je niets over dit platform weet, aangezien je begint bij de meest elementaire, met de basisconcepten die je moet kennen voordat je een kanaal opent. Het verklaart ook de verschillende manieren om inkomsten te genereren, beleid en richtlijnen, hoe je een community kunt ontwikkelen, hoe je een kanaal kunt laten groeien, hoe het algoritme werkt, hoe je video's kunt promoten of zelfs hoe je een gehackt account kunt herstellen. Een complete gids opgesteld door Google zelf.