Veerkracht: het opbouwen van onbreekbare kracht in onzekere tijden

Vooruitgang op het werk

Veerkracht helpt je om te gaan met stress en ontberingen. Veerkracht komt je psychisch welzijn ten goede en resulteert in het volgende:

5 belangrijke ingrediënten van veerkracht

Als je het gevoel hebt dat veerkracht een zwakte van je kan zijn, heb dan hoop. Psychologische veerkracht is iets dat iedereen op elk moment kan leren.

BetterUp-onderzoek naar veerkracht laat zien dat mensen met een lage veerkracht een toename van 125% kunnen zien met slechts 3 of 4 maanden coaching. Zelfs tijdens de COVID-19-pandemie groeide de veerkracht van de BetterUp-leden met 17%. Dit is het bewijs dat je veerkracht kunt opbouwen wanneer je die het meest nodig hebt.

Hier zijn de vijf belangrijkste ingrediënten van veerkracht waarop u kunt reageren.

Cognitieve behendigheid

Cognitieve behendigheid is het aanpassen en verschuiven van uw denkprocessen om u te concentreren op positievere resultaten. Cognitieve vaardigheden zijn de vaardigheden die u nodig hebt om taken uit te voeren die verband houden met het volgende:

 • Perceptie
 • Geheugen
 • Begrip
 • Redenering
 • Intuïtie
 • Bewustzijn

Een sterker gevoel van doelgerichtheid leidt tot cognitieve veerkrachteffectiever probleemoplossende strategieënen verbeterd kritisch denken.

Emotionele regulatie

Emotionele regulatie verwijst naar uw vermogen om uw emoties onder controle te houden. Veerkracht verbetert uw vermogen om emoties te reguleren door het vergroten van het gevoel van eigenwaarde, waargenomen sociale steun en geluk. Dit alles draagt ​​bij aan veerkracht.

Zelfcompassie

Zelfcompassie versterkt de veerkracht door je te leren hoe je met zorg met jezelf om kunt gaan. Het helpt u minder op uw zwakke punten te concentreren en meer op coping-strategieën.

Veerkrachtonderzoek toont dat aan zelfcompassie kan een grotere veerkracht voorspellen bij mensen met chronische aandoeningen zoals multiple sclerose.

Optimisme

Optimisme verwijst naar uw vermogen om op positieve resultaten te anticiperen. Dat bleek uit een onderzoek onder oudere Europese volwassenen Optimisme helpt mensen om met tegenslagen om te gaan, omgaan met depressieen hun levenskwaliteit verbeteren.

Zelfeffectiviteit

Zelfeffectiviteit is een geloof in je vermogen om je doelen te bereiken. Veerkracht en zelfredzaamheid gaan hand in hand. Uit een onderzoek onder studenten in China tijdens de pandemie bleek dat hogere veerkracht leidde tot een groter geloof in zichzelf. Beide factoren zijn van cruciaal belang om u te helpen omgaan met uitdagingen.

Hoe je een veerkrachtige mentaliteit kunt cultiveren in moeilijke tijden

Hoewel je niet alles kunt controleren wat er met je gebeurt, kun je wel bepalen hoe je reageert. Verschillende factoren kunnen u helpen een veerkrachtige mentaliteit te ontwikkelen en u voor te bereiden op moeilijke tijden. Deze “beschermende factoren” omvat het volgende:

Door je op deze dingen te concentreren als het leven goed gaat, kun je veerkracht opbouwen stressoren die mogelijk in het verschiet liggen.

Hier zijn enkele aanvullende manieren waarop u een veerkrachtige mentaliteit kunt cultiveren:

Herken zelfpraatpatronen

Zelfpraat verwijst naar de manier waarop u tegen uzelf praat over uzelf, anderen en de wereld om u heen. Het is de innerlijke monoloog die je helpt alledaagse situaties te begrijpen.

Zelfpraat is belangrijk omdat wat je tegen jezelf zegt en hoe je je voelt met elkaar verbonden zijn. Zelfpraat kan positief of negatief zijn. Het kan je opbouwen en je zelfvertrouwen geven of je emotioneel afbreken.

Hier zijn enkele voorbeelden van positieve zelfpraat:

 • “Ik kies ervoor om van mijn fouten te leren.”
 • “Dit is een uitdaging, maar het kan nog erger.”
 • “Ik heb een doel.”

Positieve zelfpraat is gezond en heeft voordelen voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid, waaronder het volgende:

 • Lagere depressiecijfers
 • Beter lichamelijk welzijn
 • Een versterkt immuunsysteem
 • Beter stress management

persoon die geniet van fysieke gezondheid na het opbouwen van veerkracht

Negatieve zelfpraatdaarentegen, richt zich vaak op zelfkritiek en klinkt misschien als de volgende uitspraken:

 • “Ik ben niet goed genoeg.”
 • “Ik zal falen.”
 • “Mijn leven is verschrikkelijk.”
 • “Ik ben beter af als ik alleen ben.”

Patronen van negatieve zelfpraat die verband houden met veerkracht zijn onder meer:

 • Catastroferendof overhaaste conclusies trekken
 • Polariserenddie beschrijft alles-of-niets-denken
 • Personaliserendat is wanneer je jezelf de schuld geeft van dingen die je niet hebt gedaan
 • Waarzeggenof voorspellen dat er iets negatiefs gaat gebeuren

Het is van cruciaal belang om deze te herkennen automatische negatieve gedachten wanneer ze arriveren, zodat u kunt voorkomen dat ze de situatie verergeren.

Negatieve zelfbespreking kan uw geestelijke gezondheid beïnvloeden, wat uiteindelijk van invloed is op hoe u reageert op stressvolle levenservaringen. Het cultiveren van positieve zelfpraat is essentieel voor het opbouwen van veerkracht.

Omarm een ​​groeimindset

Een groeimindset verwijst naar de overtuiging dat je in de loop van de tijd kunt verbeteren. Het ontwikkelen van een groeimindset daagt negatieve denkpatronen uit. Het helpt bij het creëren van de bouwstenen van veerkracht.

Hier zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen om een ​​groeimindset op te bouwen:

 • Zijn de zaken zo slecht als ik ze laat lijken?
 • Wat is een positievere manier om de situatie te interpreteren?
 • Wat kan ik van deze ervaring leren?
 • Hoe kan deze situatie mij een beter mens maken?

Consequent negatieve gedachten uitdagen en meer identificeren positieve manieren van denken zal je helpen veerkracht op te bouwen.

Creëer optimisme en hoop

persoonsopbouw-veerkracht

Optimisme is een gemoedstoestand die je helpt de positieve kanten van elke situatie te zien. Optimisme kan uw gezondheid ten goede komenbouw doorzettingsvermogen op en help u met tegenslagen om te gaan.

Enkele manieren waarop dat kan cultiveren van een positieve mentale houding omvatten het volgende:

Ontwikkel gezonde gewoonten en oefeningen

Creëren gezonde gewoonten En Zorgen voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid kan de veerkracht bevorderen. A gezonde levensstijl kan uw leven transformeren door u gelukkig en gezond te houden.

Hier zijn een paar manieren waarop u gezonder kunt leven:

Veerkracht in actie: casestudies en inspirerende verhalen

Het concept veerkracht bespreken is één ding, maar zien hoe het er in de praktijk uitziet is iets anders. Hier zijn een paar voorbeelden van veerkrachtverhalen om uw reis te inspireren.

Casestudy 1 van veerkracht: Bethany Hamilton

Geboren in 1990, Bethanië Hamilton streefde ernaar een professionele surfer te worden. Op 13-jarige leeftijd overleefde ze een aanval van een 4 meter lange tijgerhaai, die haar linkerarm net onder haar schouder afbeet.

Ondanks dat ze een traumatische gebeurtenis meemaakte tijdens haar favoriete bezigheid, was ze vastbesloten om weer de golven op te gaan. Slechts een maand later was ze op het water en leerde ze opnieuw surfen. Ze keerde terug naar wedstrijden en won vele toptitels.

Hoe haar verhaal veerkracht laat zien: In plaats van surfen voor altijd te associëren met angst en negatieve herinneringen, besloot Hamilton haar angsten onder ogen te zien. Ze koos voor optimisme, zelfeffectiviteit en zelfcompassie om haar situatie positief te herkaderen.

Casestudy 2 van veerkracht: Sarah Jessica Parker

Bekende acteur Sarah Jessica Parker werd geboren in een arm mijnstadje op het platteland van Ohio. Haar ouders scheidden toen ze jong was. Omdat haar familie met financiën worstelde, begon ze met zingen en dansen om het onderwijsinkomen van haar moeder aan te vullen en hun tienkoppige gezin te voeden.

Ondanks moeilijke tijden en af ​​en toe een uitkering, bleef Parkers moeder de interesse van haar dochter in de kunst aanmoedigen. Parker schreef zich met een beurs in voor een ballet-, muziek- en theaterschool.

Op 11-jarige leeftijd debuteerde ze op Broadway, wat het startsein gaf voor decennia van hard werken en steeds zichtbaarder wordende rollen. Sindsdien heeft ze tientallen prijzen gewonnen, waaronder meerdere Golden Globes en Primetime Emmy's.

Hoe haar verhaal veerkracht laat zien: Ondanks dat ze geen middelen had, bleef Parker nastreven waar ze van hield door gebruik te maken van een veerkrachtige mentaliteit en geloofde in haar capaciteiten. Ze stopte er volhardend de energie in om haar financiële instabiliteit op zijn kop te zetten.

persoon-buigende-arm-opbouw-veerkracht

Neem de leiding over uw veerkrachtreis

Veerkracht is een belangrijk hulpmiddel om uw leven te verbeteren, of u nu ontberingen wilt overwinnen, uw manier van denken wilt veranderen of nieuwe doelen wilt bereiken.

BetterUp-coaches helpen individuen bij het maken van gepersonaliseerde plannen voor het opbouwen van veerkracht, het ontwikkelen van een betere houding, het vergroten van het aanpassingsvermogen en het genieten van een vervuld leven. Vind nu jouw coach om uw reis naar een veerkrachtigere mentaliteit te beginnen.